Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Παπαγγελόπουλος: Στο αρχείο η έρευνα για τα δάνεια ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Η υπόθεση με τα δάνεια 220 εκατ. ευρώ που πήραν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ από την Αγροτική Τράπεζα μπήκε στο αρχείο, ανέφερε ο αν. υπουργός Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλος.
papaggelopoulos-sto-arxeio-i-ereuna-gia-ta-daneia-nd-pasok
Στο αρχείο μπαίνουν οι υποθέσεις χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων από την πρώην Αγροτική Τράπεζα.
Αυτό ανακοίνωσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης και Διαφάνειας Δημήτρης Παπαγγελόπουλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Καραγιαννίδη.

Ο τελευταίος χαρακτήρισε τη δανειοδότηση των πολιτικών κομμάτων από τη συγκεκριμένη τράπεζα «σκάνδαλο». Υπενθύμισε ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ είχαν λάβει 220 εκατομμύρια ευρώ και αναρωτήθηκε αν θα επιστραφούν ποτέ αυτά τα χρήματα διότι έτσι απαξιώνεται όλο το πολιτικό σύστημα. «Δεν είναι δυνατόν να μπαίνουν όλα τα κόμματα και όλοι οι πολιτικοί σχηματισμοί στο ίδιο τσουβάλι» είπε και ζήτησε να ξαναβγεί η υπόθεση από το αρχείο για να μπορέσει ο απλός πολίτης να νιώσει ότι σε ένα βαθμό όλοι επιμερίζονται αυτό το βάρος.

«Διάταξη που να επαναφέρει ποινικές διατάξεις που έχουν τεθεί στο αρχείο δεν μπορεί να υπάρξει», απάντησε το κυβερνητικό στέλεχος.

Σκληρή αντίδραση από το Ποτάμι 

 'Ενα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της μεταπολίτευσης, που αφορά εκατοντάδες εκατομμύρια σε θαλασσοδάνεια κλείνει και ούτε γάτα ούτε ζημιά σχολίασε το Ποτάμι. 

«Από την ομιλία του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δ.Παπαγγελόπουλου στην Ολομέλεια της Βουλής μάθαμε ότι η δικογραφία για τα δάνεια των κομμάτων, τέθηκε στο αρχείο. 'Ενα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της μεταπολίτευσης, που αφορά εκατοντάδες εκατομμύρια σε θαλασσοδάνεια κλείνει και ούτε γάτα ούτε ζημιά. 

Ή μάλλον  τη ζημιά θα την πληρώσουν πάλι οι ξεζουμισμένοι φορολογούμενοι. Κανείς δε φταίει, κανείς δεν τιμωρείται. Το παλιό πολιτικό σύστημα (ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ – ΠΑΣΟΚ) μπορεί να διαφωνεί σε πολλά, ενώνεται όμως όταν είναι να προστατεύσει τον εαυτό του.

Και μη χρησιμοποιεί η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ως άλλοθι ότι ψηφίστηκε σχετική διάταξη από την προηγούμενη κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Είχε όλο το χρόνο να την αλλάξει, πριν μπει η υπόθεση στο αρχείο, διάθεση όμως δεν είχε. Γιατί, όπως αποδεικνύεται για άλλη μια φορά...κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει. Κατά τα άλλα κουνάμε το δάχτυλο στην κοινωνία και της ζητάμε κάθε μέρα και νέες στερήσεις.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου