Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΜΠΛΟΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΟΠΩΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ, ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ?

 
 Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
 
Ο Έλληνας πρωθυπουργός στην σύνοδο Ευρωπαϊκής Ένωσης Τουρκίας για το προσφυγικό στις Βρυξέλες, απευθύνθηκε και πολύ σωστά στον Τούρκο συνάδελφο του τονίζοντας πως, «Ευτυχώς που οι Έλληνες πιλότοι δεν είναι τόσο νευρικοί όπως οι δικοί σας με τους Ρώσους», αναφερόμενος στις παραβιάσεις των Τούρκων στον εναέριο χώρο του Αιγαίου.

Δεν άργησε να έρθει η τουρκική απάντηση, που δείχνει και την πάγια τουρκική προκλητικότητα που τώρα και με τις ευλογίες και της Ευρωπαϊκής Ένωσης προβλέπεται να γίνει πιο προκλητική. Όπως φαίνεται η αλαζονεία έχει κυριεύσει την Άγκυρα, τώρα που είναι και το «χαϊδεμένο» παιδί της Ευρώπης, με όλες τις πολύ επικίνδυνες συνέπειες από αυτή την εξέλιξη.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου, ήδη τίθεται ζήτημα αν οι Τούρκοι αεροπόροι θα εφαρμόσουν τους ίδιους κανόνες εμπλοκής που εφάρμοσαν στο ρωσικό αεροσκάφος και στο Αιγαίο, όπου… οι «κακοί» Έλληνες παραβιάζουν συνεχώς τον τουρκικό εναέριο χώρο, όχι μόνο με F-16, αλλά και με πολεμικά ελικόπτερα!!!



Το τουρκικό θράσος δεν έχει όρια και όπως ισχυρίζονται, ελληνικά πολεμικά ελικόπτερα συνηθίζουν να… κάνουν βόλτες μέσα στον τουρκικό εναέριο χώρο, ενώ τα ελληνικά F-16 συνεχίζουν να παραβιάζουν τον τουρκικό εναέριο χώρο και παράλληλα παρενοχλούν παράνομα τα τουρκικά που εκτελούν «εκπαιδευτικές» πτήσεις στον «διεθνή» εναέριο χώρο.
Μάλιστα, όπως αναφέρεται, για το θέμα αυτό τον ελληνικών «παραβιάσεων» η Τουρκία έχει κάνει και αναφορά και στο ΝΑΤΟ, στην Διοίκηση Ελέγχου Εναέριου Χώρου, (ICC-Integrated Command and Control), ενώ ισχυρίστηκαν ότι το γεγονός της παραβίασης από ελληνικά πολεμικά ελικόπτερα του τουρκικού εναέριου χώρου φαίνεται και από την… επίσημη ιστοσελίδα του ελληνικού υπουργείου Άμυνας!!!
Με όλα αυτά, μάλλον θα μας τρελάνουν από την άλλη πλευρά του Αιγαίου!


ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου