Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Αύριο οι εκλογές στη Ν.Δ. για την ανάδειξη νέου προέδρου – Όλες οι λεπτομέρειες

Αύριο οι εκλογές στη Ν.Δ. για την ανάδειξη νέου προέδρου – Όλες οι λεπτομέρειες
Αύριο, Κυριακή θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Τη ψήφο των νεοδημοκρατών διεκδικούν οι Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Απόστολος Τζιτζικώστας, Άδωνις Γεωργιάδης και Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε 883 εκλογικά κέντρα και 1.290 κάλπες θα μπορούν να ψηφίσουν αύριο όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας.


Ήδη, οι σχετικοί κατάλογοι έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του κόμματος ενώ και στο εξωτερικό θα υπάρξουν 44 εκλογικά τμήματα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο της χώρας ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής τους, ενώ δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι είναι ήδη εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του υπουργείου Εσωτερικών.

Κατά την προσέλευσή τους στα κέντρα οι ψηφοφόροι θα υπογράφουν δήλωση με τα στοιχεία τους, ενώ θα επισημαίνεται πως αποδέχονται τις ιδεολογικές και προγραμματικές αρχές, τις πολιτικές θέσεις του κόμματος και πως αναλαμβάνουν την υποχρέωση να τηρούν το Καταστατικό, τους Κανονισμούς και τις αποφάσεις του.

Μαζί τους θα πρέπει να έχουν επίσημο αποδεικτικό δημοσίου εγγράφου για ταυτοπροσωπία αλλά και 3 ευρώ που είναι το σχετικό αντίτιμο συμμετοχής στη διαδικασία.

Σε περίπτωση που υπάρξει δεύτερος γύρος, αυτός θα διεξαχθεί στις 29 Νοεμβρίου και οι ψηφοφόροι που θα συμμετάσχουν θα πρέπει να προσέλθουν στο ίδιο εκλογικό τμήμα που ψήφισαν την πρώτη φορά χωρίς κανένα αντίτιμο συμμετοχής. Αν κάποιος δεν ψηφίσει στον πρώτο γύρο δεν θα μπορεί να συμμετάσχει στον δεύτερο.

Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου