Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Μεϊμαράκης: Παραιτούμαι γιατί το ζήτησε ο Σαμαράς – Αν ανακαλέσει δεν το κάνω


Μεϊμαράκης: Παραιτούμαι γιατί το ζήτησε ο Σαμαράς – Αν ανακαλέσει δεν το κάνω 

Εξαιρετικά θολό παραμένει το τοπίο στην Νέα Δημοκρατίας, λίγες ώρες πριν την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας καθώς ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, όπως ο ίδιος δήλωσε, μπορεί να ανακαλέσει την απόφαση του να παραιτηθεί από μεταβατικός πρόεδρος του κόμματος.

«Αν ο κ. Σαμαράς πει αύριο ότι δεν θέλει να παραιτηθώ, δεν θα παραιτηθώ, επεσήμανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης, μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στον τηλεοπτικό σταθμό Star.
«Παραιτούμαι γιατί αυτός που με πρότεινε για μεταβατικό πρόεδρο αίρει την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό μου» διευκρίνισε και υπογράμμισε ότι αν ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς δεν τοποθετηθεί δημόσια, θα παραιτηθεί ορίζοντας ως αντιπρόεδρο τον κ. Πλακιωτάκη για όσο χρειαστεί.
Όπως ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης, εξεπλάγην όταν διάβασε το πρωί της Δευτέρας ότι ο κ. Σαμαράς ζητεί την παραίτησή του, ενώ τόνισε ότι δεν έκανε επιθέσεις αλλά απάντησε «στις διαρροές Σαμαρά».
Υπογράμμισε δε ότι δεν διορίστηκε αρχηγός, αλλά ψηφίστηκε ομόφωνα από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.
«Η ενότητα δεν πρέπει να είναι μόνο στα λόγια» τόνισε σε άλλο σημείο, κατηγορώντας τον Απόστολο Τζιτζικώστα ότι έκανε «χυδαίες» επιθέσεις εναντίον του.
Σε ερώτημα σχετικά με τον πρόεδρο της ΚΕΦΕ, ο κ.Μεϊμαράκης υπενθύμισε ότι «από τον Σεπτέμβριο είπα ότι δεν εμπιστεύομαι τον Ανδρέα Παπαμιμίκο».
Ωστόσο , διευκρίνισε πως: «Δεν είναι εύκολο να ζητήσεις την παραίτηση της ΚΕΦΕ. Τα μέλη της μπορούν να αναπληρωθούν μόνο από Συνέδριο. Κάποιοι πιάστηκαν αδιάβαστοι σε αυτό. Εγώ για αυτό είπα πως δεν εμπιστεύομαι τον Γραμματέα. Γιατί πέρα από αυτό δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο».
Τέλος, ο κ. Μεϊμαράκης επανέλαβε πως αν ο κ. Τσίπρας αλλάξει πολιτική και προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις αυτός είναι διατεθειμένος να του παρέχει στήριξη διότι είναι «καλό να μένουμε μακριά από πολιτικές κραυγές διότι η χώρα πρέπει να αλλάξει σελίδα και να προχωρήσει μπροστά».
Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στη ΝΔ αυτή τη στιγμή είναι πως στο τέλος της συνέντευξης του θέλησε να κάνει παρέμβαση ο κ. Γεωργιάδης αλλά η απάντηση του κ. Μεϊμαράκη ήταν: «τον αγαπώ αλλά δεν θέλω να κάνω διάλογο μαζί του»!
Παρ’ όλα αυτά ο πρόεδρος της ΝΔ δεν έκλεισε το τηλέφωνο, παρέμεινε στη γραμμή και όταν η παρέμβαση του κ. Γεωργιάδη έφτασε στη στάση που κράτησε η ΝΔ στη Βουλή όταν η κυβέρνηση έφερε τη συμφωνία με τους δανειστές, πήρε τον λόγο προκειμένου να υπερασπιστεί τις αποφάσεις του κόμματος.
Ακολούθησε ένα… μίνι debate με τους δυο πολιτικούς να διασταυρώνουν τα ξίφη τους με φόντο τον… Αντώνη Σαμαρά με τον Άδωνι Γεωργιάδη να υπερασπίζεται τον πρώην πρωθυπουργό και τον κ. Μεϊμαράκη να επιμένει στα περί διαρροών στην εφημερίδα το «Έθνος» και να κλείνει το τηλέφωνο!

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου