Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Τα διεθνή ΜΜΕ κατακεραυνώνουν τον Ερντογάν... Κι όμως η Ευρώπη τον "χρύσωσε"...


Η Ε.Ε «χρυσώνει» την Τουρκία για το προσφυγικό, αναθερμαίνοντας... τη συζήτηση για την ενταξιακή της πορεία, την ώρα που το καθεστώς Ερντογάν συνεχίζει να παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και να «φιμώνει» τα αντιπολιτευόμενα τουρκικά ΜΜΕ, γράφει ο διεθνής Τύπος.

   
Το καθεστώς Ερντογάν πανηγυρίζει, οι Βρυξέλλες εκφράζουν την ικανοποίησή τους για το περιεχόμενο της  συμφωνίας για το προσφυγικό, με την Ε.Ε να δείχνει την γενναιοδωρία της σε μία χώρα που δεν πληροί τις προϋποθέσεις ένταξης στην Ε.Ε,  αφού βρίσκεται συνεχώς στο στόχαστρο, με την κατηγορία ότι καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα, αναφέρει η Deutsche Welle.
   
Τα αντιπολιτευόμενα τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για ρουσφέτι της Ευρώπης στην Άγκυρα την ώρα που οι δύο κορυφαίοι αξιωματούχοι της Ε.Ε,  ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ εκφράζουν την ικανοποίησή τους για το περιεχόμενο της συμφωνίας Ε.Ε - Τουρκίας.

Ο διευθυντής της εφημερίδας «Τζουμχουριέτ», επεσήμανε ότι, η Ε.Ε επιβραβεύει τη νέα τουρκική κυβέρνηση, η οποία ανέλαβε πριν από λίγες ημέρες και ήδη έχει δείξει τις άγριες διαθέσεις της στα αντιπολιτευόμενα τουρκικά ΜΜΕ.

Η δολοφονία του προέδρου του δικηγορικού συλλόγου και ένθερμου υποστηρικτή του κουρδικού ζητήματος, Ταχίρ Ελτσί , αλλά και η σύλληψη Τούρκων δημοσιογράφων, έγιναν σ΄αυτές τις έξι ημέρες που βρίσκεται στην εξουσία, υποστηρίζει ο Τσαν Ντουντάρ.


Για νέα εποχή στις σχέσεις μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας έκανε λόγο ο Τούρκος πρωθυπουργός,  Αχμετ Νταβούτογλου, ο οποίος αναφέρθηκε στην «κοινή μοίρα» των δύο πλευρών την ώρα που η τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ» υποστηρίζει στον τίτλο της, ότι με τη συμφωνία αυτή ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ενταξιακή πορεία της χώρας.
 
Δεν είναι μόνο η Deutsche Welle που επισημαίνει ότι στην Τουρκία παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα κι ότι η Ε.Ε δεν πρέπει να αδρανεί.

Η τουρκική «Τζουμχουριέτ» κατηγορεί για μία ακόμη φορά την κυβέρνηση της Άγκυρας ότι όχι μόνο στοχοποιεί δημοσιογράφους αλλά κι ότι το δικαστικό σύστημα δεν είναι εκεί για να τους προστατεύσει.

Η Τουρκία λογοκρίνει τα ΜΜΕ και κάθε φωνή που είναι πρόθυμη να ασκήσει κριτική στις αποφάσεις της πολιτικής ελίτ , επισημαίνουν ο διευθυντής της ιστορικής κεμαλικής εφημερίδας «Τζουμχουριέτ», Τσαν Ντουντάρ, και ο συντάκτης της ίδιας εφημερίδας, Ερντέμ Γκιουλ.


Την ώρα που  ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου χαρακτηρίζει την Τουρκία στρατηγικό εταίρο, επισημαίνοντας ότι με τις αποφάσεις που λήφθηκαν η ενταξιακή πορεία της Άγκυρας θα λάβει νέα δυναμική, η  γαλλική εφημερίδα «Le Monde», επικαλούμενη ευρωπαίους διπλωμάτες υπογραμμίζει ότι η υπερβολική αισιοδοξία από την πλευρά της Τουρκίας μετά τη συμφωνία με τις Βρυξέλλες θα πρέπει να αποκωδικοποιηθεί ως εξής: Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με πολλές δυσκολίες στο εξωτερικό και τον τελευταίο καιρό έχει απομονωθεί στην διεθνή πολιτική σκηνή, θα έχει μία ευκαιρία καθώς η συμφωνία αυτή του εξασφαλίζει συμμάχους





Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου