Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Πότε θα αρθούν τα capital controls σύμφωνα με την Κατσέλη!

Πότε θα αρθούν τα capital controls σύμφωνα με την Κατσέλη! 

Η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη, εκτιμά πως το πρώτο εξάμηνο του 2016, θα σημειωθεί η σταδιακή άρση των capital controls.

Σε χαιρετισμό που απηύθυνε στο πανελλαδικό συνέδριο της ΟΤΟΕ σημείωσε ότι μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης, ανοίγεται ο δρόμος για μετάβαση από την ακριβή χρηματοδότηση, μέσω ELA, σε άντληση φθηνότερης χρηματοδότησης από την ΕΚΤ και, σταδιακά, εντός του για άρση των των capital controls.
Προϋπόθεση για όλα αυτά, βέβαια, όπως υπογράμμισε, είναι η περαιτέρω μείωση της πολιτικής αβεβαιότητας και η εμπέδωση προσδοκιών επιστροφής σε συνθήκες ομαλότητας και κανονικότητας.
Η κ.Κατσέλη αναφέρθηκε επίσης σε τρεις μεγάλες προκλήσεις του τραπεζικού συστήματος: Την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων, τη σταδιακή επάνοδο των καταθέσεων στο τραπεζικό σύστημα και τη διοχέτευση ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, καθώς και στην εφαρμογή ενός σύγχρονου πλαίσιου εταιρικής διακυβέρνησης.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου