Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Ε.Τσακαλώτος μετά το Eurogroup: ''Είμαστε θύματα της δικής μας επιτυχίας''

αχύτερα από το αναμενόμενο προχωρά η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών. Αυτό τόνισαν τόσο ο Γερούν Ντάισελμπλουμ όσο και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Σε αυτό το γεγονός απέδωσε ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών τη νέα πίεση προς την Αθήνα, για να επιταχύνει τις διαδικασίες που θα φέρουν τη συμφωνία με τους Θεσμούς.


«Πιεζόμαστε λίγο γιατί όπως ξέρετε η ανακεφαλαιοποίηση προχωρά πιο γρήγορα από ό,τι πιστεύαμε. Από αυτή την άποψη είμαστε θύματα της δικής μας επιτυχίας γιατί οι τράπεζες πρέπει να ανακεφαλαιοποιηθούν λίγο νωρίτερα, για αυτό κάποια θέματα που θα μπορούσαμε να λύσουμε αργότερα πρέπει να τα επιλύσουμε νωρίτερα», είπε ο κ. Τσακαλώτος, εξερχόμενος από τη συνεδρίαση του Eurogroup, ενώ σχολίασε ότι ο χρόνος που αφιερώνουν στην Ελλάδα στις συσκέψεις τους οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης γίνεται ολοένα και λιγότερος καθώς τα πράγματα βελτιώνονται.

«Είχαμε καλή συνάντηση στο Eurogroup, υπήρξε συζήτηση για το πόσα προαπαιτούμενα έχουμε ολοκληρώσει, υπάρχει κάποια καθυστέρηση, αλλά οι περισσότεροι είναι πολύ ικανοποιημένοι με το γεγονός ότι έχουμε κάνει τόσο πολλή δουλειά, τόσο γρήγορα, με τόσο οργανωμένο τρόπο», τόνισε ακόμη ο κ. Τσακαλώτος.

Σημείωσε επίσης ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει στη διάθεσή της μία εβδομάδα «για να τελειώσουμε αυτά που έχουν απομείνει από το πρώτο πακέτο των προαπαιτούμενων και να συζητήσουμε κάποια θέματα για το χρηματοπιστωτικό σύστημα για να αντιμετωπίσουμε αυτό το τρίγωνο της ανακεφαλαιοποίησης, της διακυβέρνησης των τραπεζών και τα ''κόκκινα'' δάνεια».

Πάντως, ο υπουργός Οικονομικών φάνηκε αισιόδοξος. «Εχω την προσδοκία ότι θα έχουμε καλά νέα τέτοια ώρα την επόμενη εβδομάδα», είπε στους δημοσιογράφους πριν αποχωρήσει από το κτίριο στο οποίο πραγματοποιήθηκε το Eurogroup.



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου