Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Jerusalem Post: Η επίσκεψη Τσίπρα στο Ισραήλ δείχνει πως είναι άνθρωπος των εκπλήξεων

tromaktiko99
Οι ηγέτες του Ισραήλ, της Ελλάδας και της Κύπρου ενδέχεται να… πραγματοποιήσουν τριμερή συνάντηση στην Κύπρο, τον Ιανουάριο, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Ιερουσαλήμ, γράφει σήμερα η ισραηλινή εφημερίδα Jerusalem Post που αναφέρεται εκτενώς στην επίσκεψη Τσίπρα στο Ισραήλ.


Η τριμερής συνάντηση θα επικεντρωθεί σε θέματα ενέργειας, τα οποία αποτέλεσαν επίσης βασικό θέμα συζήτησης μεταξύ των πρωθυπουργών των δύο χωρών. Ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης ήταν στο Ισραήλ, νωρίτερα αυτόν το μήνα, επίσης για συνομιλίες για το θέμα της ενέργειας.

Η Jerusalem Post υπογραμμίζει ότι είναι η πρώτη επίσκεψη που πραγματοποιεί ο Αλέξης Τσίπρας στο Ισραήλ. Εκτός από τη συνάντηση με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας συναντήθηκε με τον αρχηγό της αντιπολίτευσης Ισαάκ Χέρτζογκ. Σήμερα θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Ρέουβεν Ρίβλιν πριν μεταβεί στη Ραμάλα για συνομιλίες με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος το 2010 είχε δημιουργήσει στενούς δεσμούς με έναν από τους προκατόχους του Αλ. Τσίπρα, τον Γιώργο Παπανδρέου, χαρακτήρισε τις συνομιλίες του με τον Αλέξη Τσίπρα «εκτενείς και παραγωγικές».



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου