Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Tζιτζικώστας: Η Ν.Δ. λειτούργησε φοβικά προς τον κόσμο και γι αυτό συρρικνώθηκε

Tζιτζικώστας: Η Ν.Δ. λειτούργησε φοβικά προς τον κόσμο και γι αυτό συρρικνώθηκε
«Η παράταξη λειτούργησε φοβικά προς τον κόσμο και την κοινωνία ενώ ήταν πάντα η δύναμή της» σημείωσε ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ο Απόστολος Τζιτζικώστας, που εξαπέλυσε επίσης πυρά κατά της κυβέρνησης.

«Η ΝΔ δεν συρρικνώνεται επειδή λέει απλά την αλήθεια, αλλά γιατί παρέκκλινε της ίδιας της, της ιδεολογίας. Ταυτόχρονα η παράταξη λειτούργησε φοβικά προς τον κόσμο και την κοινωνία ενώ ήταν πάντα η δύναμή της», είπε ο κ. Τζιτζικώστας τονίζοντας την αναγκαιότητα αλλαγών στην παράταξη, «ώστε να ξαναγίνει ελκυστική στους πολίτες».


Χαρακτήρισε την περίοδο που διανύει η χώρα όχι απλής οικονομικής και κοινωνικής κρίσης αλλά παρακμής στην οποία οδηγήθηκε από το ίδιο το πολιτικό σύστημα.

Άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για «μία παράταξη με βαθιές ιδεοληψίες, που δεν έχει την ικανότητα να διοικήσει τη χώρα, δεν πιστεύει στην ενίσχυση της ελεύθερης οικονομίας και των δημιουργικών δυνάμεων και «αντί να δίνει κίνητρα βάζει εμπόδια σ’ όποιον δημιουργεί».

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο και για «τραγικά ακόμη πιο επικίνδυνα σφάλματα» της κυβέρνησης στα εθνικά θέματα και επανέλαβε το αίτημά του για παραίτηση του υπουργού παιδείας, Νίκου Φίλη. «…έθεσε σε αμφισβήτηση τη γενοκτονία των Ποντίων. Ζήτησα την παραίτησή του δεν τη βλέπω να έρχεται, την επαναλαμβάνω και από την Αλεξανδρούπολη. Ο Φίλης να παραιτηθεί τώρα».

Αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να διεκδικήσει την προεδρία της ΝΔ εξηγώντας πως δεν είναι της λογικής της αδράνειας εν αναμονή της φθοράς του αντιπάλου, σημειώνοντας ότι «ο Τσίπρας δεν θα πέσει από μόνος του. Αν δεν μπορέσαμε να κερδίσουμε τις εκλογές αυτές με ό,τι προηγήθηκε το προηγούμενο επτάμηνο με τα πρόσωπα που ήταν μπροστά στην παράταξή μας, στα πολύ δύσκολα για το ΣΥΡΙΖΑ, αν δεν αλλάξουμε πώς θα κερδίσουμε τις εκλογές όταν τα πράγματα θα είναι πιο στρωμένα στη χώρα»…

Ο κ. Τζιτζικώστας περιέγραψε τις αλλαγές στις οποίες θέλει να προχωρήσει η παράταξη, διευκρινίζοντας ότι θα χρησιμοποιήσει, εφόσον εκλεγεί αρχηγός, έμπειρα στελέχη, ανεξαρτήτως γενεών, αλλά και «νέους ανθρώπους που θα προσφέρουν το άφθαρτο το καινούριο»:

“Οι προτάσεις μου είναι να γίνει μια παράταξη δημοκρατική, συμμετοχική με διαφάνεια στα οικονομικά. Με συγυρισμένα οικονομικά. Με θητεία για όλους που κατέχουν ρόλους ευθύνης. Ένα κόμμα συμμετοχικό όπου το 50% των υποψήφιων βουλευτών θα προκύπτει από τοπικές ψηφοφορίες σε κάθε νομό πριν τις εκλογές. Μία παράταξη δημοκρατική όπου τα ίδια τα στελέχη που κατέχουν θέσεις ευθύνης θα αποδίδουν λογαριασμό στα μέλη του, όπου με δυο συνδιασκέψεις το χρόνο θα παίρνουμε το πράσινο ή κόκκινο φως για τις κεντρικές στρατηγικές επιλογές της παράταξης.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου