Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Μπακογιάννη, Αβραμόπουλος ή Βορίδης ο επόμενος αρχηγός της ΝΔ;

Ο κ. Σαμαράς θα είναι από τους λίγους εκείνους πρωθυπουργούς της χώρας που πέρασε και δεν άγγιξε. Θα προστεθεί απλά ως ένα ακόμα όνομα στη λίστα των Ελλήνων πρωθυπουργών. Δεν άγγιξε από την άποψη ότι δεν πρόσθεσε κάτι που να πάει τη χώρα λίγο πιο μπροστά. Το αντίθετο. Άγγιξε σε πολλά άλλα επίπεδα.

Φεύγοντας, θα έχει καταφέρει να επιτύχει τρία πράγματα πολύ σημαντικά.
Πρώτον θα έχει καταφέρει να φέρει την Αριστερά για πρώτη φορά στην εξουσία στην Ελλάδα, όταν η Αριστερά διεθνώς είναι παντελώς ανύπαρκτη. Δεύτερον θα έχει καταφέρει με την πολιτική του να εκτοξεύσει στα ύψη τη ΧΑ και από εκεί που ήταν πολιτικά στο μηδέν, να την κάνει να διεκδικεί την τρίτη θέση στη Βουλή και Τρίτον, με τα μέτρα που έλαβε, θα έχει καταφέρει να προκαλέσει πλήρη εξαθλίωση στην συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. Τα μέτρα ήταν δικά του.

ΚΙ ΟΜΩΣ H ΙΔΕΑ ΤΗΣ «ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΕΥΡΩ» ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

B7d9SLZIEAAuFcO
Σάλο προκάλεσε η δήλωση της υποψήφιας βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή ότι θα «κόψει» 100 δισ. ευρώ η χώρα αν τερματιστεί η ρευστότητα και αμέσως απάντησε ειρωνικά η Νέα Δημοκρατία. Από το Γραφείο Τύπου της ΝΔ ανακοινώθηκαν τα εξής για την δήλωση της κας Μακρή: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει διά στόματος της υποψήφιας βουλευτού του Ραχήλ Μακρή ότι αν σταματήσει η ρευστότητα στην Ελλάδα, θα “κόψουν” μόνοι τους 100 δις ευρώ. Γιατί δεν “κόβουν” 300 δισ. για να μηδενίσουν και το χρέος;».

Η πολιτική κουζίνα αυτής της περιόδου στρώνεται μεταξύ ευφορίας, ευπορίας, απορίας, εντέλειας και ευτέλειας…

ΒΟΣΚΟΣ

Γράφει ο Κώστας Παντελάκης

Οι ασάφειες και παλινωδίες στο πρόγραμμα του Σύριζα “μήπως” δεν οφείλονται σε αφέλεια ή σε διαφορετικότητα των συνιστωσών,αλλά “λέμε μήπως” σε ένα μεθοδευμένο σχέδιο τετελεσμένης χρεοκοπίας;
Και υπάρχει λαός και μεγαλοεπιχειρηματίες που υποστηρίζουν τον κύριο”λεφτά δεν θα υπάρξουν”,ο κάθε ένας για δικό του ιδιοτελές όφελος(νομίζει) και όχι ιδεολογικά κριτήρια.
Κάτι παίζει στην περιοχή του Νότου,νέο πείραμα(;) που,πρόθυμα,ένα μέρος των πολιτών δέχεται,χωρίς δισταγμό.

Ακριβούλης: πανηγυρίζουν ενώ χρωστούν στους αγρότες!

«Δεν είναι δυνατόν σήμερα που ξέρουμε πως σχεδόν οι μισοί αγρότες του νομού Λάρισας έχουν λαμβάνειν από το κράτος, ορισμένοι να πανηγυρίζουν επειδή πήραμε κάποια επιπρόσθετη αποζημίωση. Αυτό είναι τουλάχιστον κοροϊδία». 

Το παραπάνω σχόλιο έκανε ο υποψήφιος βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Γιώργος Ακριβούλης σχετικά με τη χθεσινή ανακοίνωση της Κομισιόν πως θα αποζημιώσει ροδακινοπαραγωγούς από εννέα νομούς της Ελλάδας.

Τέλειωσαν τον Σαμαρά πριν τις εκλογές!

Τέλειωσαν τον Σαμαρά πριν τις εκλογές!
Ηρθε η ώρα του Καραμανλή

Προεξοφλωντας την εκλογική συντριβή της Ν.Δ., οι μηχανισμοί της παράταξης φαίνεται ότι τελειώνουν τον Αντώνη Σαμαρά πριν τις εκλογές της 25 Ιανουαρίου. Ήδη από χθες το απόγευμα επικρατεί αναβρασμός στα κορυφαία κλιμάκια του κόμματος μετά τη συγκέντρωση-μήνυμα που διοργάνωσαν οπαδοί της Ν.Δ. στην Θεσσαλονίκη την ώρα της συνάντησης του Κ. Καραμανλή με τον περιφερειάρχη Γ. Τζιτζικώστα, τον οποίον ο Αντώνης Σαμαράς είχε αρνηθεί να του δώσει το χρίσμα και εξελέγη σαν αντάρτης με άνετη πλειοψηφία. Το σύνθημα «Ήρθε η ώρα του Καραμανλή» που κυριάρχησε στη συγκέντρωση, σηματοδοτεί την απαρχή ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων στη Ν.Δ. από την επομένη των εκλογών.  

Οι ιδιωτικές δημοσκοπήσεις δείχνουν ιλιγγιώδη διαφορά στην Αττική.

Ξεκαθαρίζει η τρίτη θέση.
Ειναι απίστευτα τα μεγέθη που διαμορφώνονται τις τελευταίες ημέρες και αναμένεται να διευρυνθούν ακόμα περισσότερο την τελευταία εβδομάδα.
Συγκεκριμένα η ψαλίδα ανοιγει πανελλαδικά με πρωτοφανή ποσοστά όμως στην Αττική: 
Στην Β’ ΠΕΙΡΑΙΑ ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να προηγείται με 25 ποσοστιαίες μονάδες!
Στην Β’ Αθήνας η διαφορά έχει φτάσει τις 16 ποσοστιαίες μονάδες.
Στην τρίτη θέση φαίνεται να παγιώνεται η Χρυσή Αυγή.

Λεβέντης ο Καμμένος!!!Σκληρή δήλωση του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ. για Γιοβανόπουλο – «Οι προδότες και οι δοσίλογοι έχουν συγκεκριμένο τέλος» (βίντεο)

Σκληρή δήλωση Καμμένου για Γιοβανόπουλο – «Οι προδότες και οι δοσίλογοι έχουν συγκεκριμένο τέλος» (βίντεο)
Ιδιαίτερα σκληρή δήλωση έκανε ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος για τον πρώην Βουλευτή  του κόμματος του και νυν υποψήφιο με τη Νέα Δημοκρατία Κώστα Γιοβανόπουλο. Στο περιθώριο της επίσκεψής του στο εργοστάσιο Ζάχαρης στο Πλατύ ο κ. Καμμένος ρωτήθηκε γιατί επιδεικτικά δεν ανταπέδωσε την χειραψία όταν ο κ. Γιοβανόπουλος του έδινε το χέρι μέσα στον Ι.Ν. Αγίου Αντωνίου κατά τη διάρκεια της πανηγυρικής λειτουργίας.
«Οι προδότες και οι δοσίλογοι έχουν συγκεκριμένο τέλος σε αυτό τον τόπο», ήτανε η απάντηση του κ.  Καμμένου στο ερώτημα που τέθηκε.

Ας δούμε τους «Χριστιανούς» της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ & ΣΙΑ

apokalypseis_adamopoulou-620x412
Γράφει η Κατερίνα Αδαμοπούλου, υποψήφια της Β’ Αθηνών με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
Αν και δεν ανήκω επ’ ουδενί στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, εν τούτοις η εργολαβική επίθεση κατά του Τσίπρα, που ανέλαβε κυρίως ο Άδωνις Γεωργιάδης, είναι τουλάχιστον υποκριτική αφού για τον Άδωνη ο Άγιος Σπυρίδων δεν ήταν αρκετός και κράτησε το «Άδωνις». Επιπλέον, το «σπίτι» της συγκυβέρνησης που ζει πολιτικά ο Άδωνις, είναι τόσο αντιορθόδοξο (και θα αναφερθούμε αναλυτικά σε σειρά άρθρων) με «περγαμηνές» που το δείχνουν να είναι παραμάγαζο της εξόχως αντιορθόδοξης οργάνωσης Scientology (η οποία αποδεδειγμένα είχε και έμπρακτη βοήθεια από την CIA).

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ

2216757
ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΛ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ
Στο μήνυμά του προς τον ελληνικό λαό ο Πάνος Καμμένος περιέγραψε την θλιβερή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο τόπος και εξήγησε για ποιο λόγο η χώρα δεν πρόκειται να αποτινάξει τα δεσμά των δανειστών με ενδεχόμενη επάνοδο της ΝΔ στην εξουσία.

«Ζούμε μια τεράστια κρίση, μια άνευ προηγουμένου λεηλασία του δημόσιου πλούτου και της ιδιωτικής περιουσίας» λέει στο μήνυμά του ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. και τονίζει ότι η «Μέρκελ, οι δανειστές, οι παγκόσμιοι τοκογλύφοι με όπλο τις πολιτικές λιτότητας έχουν επιβάλλει μια πολιτική που οδηγεί στην καταστροφή. Αντί για τους υπουργούς διοικούν οι επίτροποι» λέει χαρακτηριστικά.

Πανος Καμμένος: Εργάτες και αγρότες ενωμένοι, θα συντριψουν τα σχέδια της Μέρκελ.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΗΜΑΘΙΑΣ
«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ συνεχίζουμε σήμερα την πορεία στη Μακεδονία. Επιλέξαμε να γίνει από εδώ η δήλωση της ημέρας, από την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης. Δεν είναι απλώς ότι κλείνουν μια υγιή βιομηχανία, μια βιομηχανία που συντηρεί ολόκληρη την περιοχή, όπως και στις Σέρρες και την Ορεστιάδα. Κλείνουν επίτηδες τη βιομηχανία αυτή, όχι μόνο για να διαλύσουν αυτό τον ιστό της τοπικής κοινωνίας, αλλά για να διαλύσουν και τους τευτλοπαραγωγούς, οι οποίοι έχουν παραδώσει προϊόν στην εταιρεία, η εταιρεία το έχει παραλάβει και μεγάλο μέρος από αυτό έχει γίνει ζάχαρη. Αντί να το πληρώσει το υπουργείο Οικονομικών, ως οφείλει, κλέβουν τα χρήματα από τους τευτλοπαραγωγούς και ένα μεγάλο μέρος της παραγωγής πετιέται στα χωράφια.

Μουρουτιάδα για ΕΡΤ3 και Λαζόπουλο

Ο Μουρούτης στη Διακομματική ζήτησε να αφαιρεθεί χρόνος από το ΣΥΡΙΖΑ τόσος όσο ήταν η εκπομπή Λαζόπουλου. Επίσης απαιτεί να πέσει μαύρο στην ΕΡΤ 3 εξαιτίας ανταγωνισμού.
Η κάθοδος της ΕΡΤ 3 στην Αττική και η κάλυψη με το τηλεοπτικό σήμα της ελεύθερης τηλεόρασης στο 68% της χώρας, έχει προκαλέσει πανικό στο μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα με πληροφορίες πριν λίγη ώρα ο διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου Γιώργος Μουρούτης ζήτησε από τη Διακομματική Επιτροπή που εποπτεύει τις διαδικασίες κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, να πέσει μαύρο στην ΕΡΤ 3 και να κλείσει η εκπομπή της!

Οι «σωτήρες», οι σχολιαστές και τα χρεοκοπημένα media

Γέμισε «σωτήρες» η τηλεόραση. Οι άνθρωποι του επαρχιακού θεάματος της χώρας γεμίζουν τα ψηφοδέλτια των κομμάτων σε αυτή τη σύντομη προεκλογική περίοδο υποσχόμενοι και εκείνοι με τη σειρά τους πως θα σώσουν τη χώρα.  Δημοσιογράφοι, σχολιαστές, παρουσιαστές και ποδηλάτες, υποδύονται τους ειδικούς και έχουν τις λύσεις στο τσεπάκι τους διεκδικώντας να «ανταλλάξουν» την τηλεοπτική τους απήχηση σε ψήφους και σε θέση στο κοινοβούλιο.

Δέκα εκατομμύρια άτομα σχεδόν έχουν δικαίωμα ψήφου

Εντυπωσιάζει το γεγονός ότι 3,7 εκατομμύρια ψηφοφόροι, ποσοστό περίπου 40% του συνόλου, έχουν ηλικία μεγαλύτερη των 60 ετών 

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ 

Καινούργιο δεν είναι το στοιχείο, αλλά ομολογούμε ότι μας κάνει μεγάλη εντύπωση σε κάθε εκλογές ο αριθμός των περίπου δέκα εκατομμυρίων Ελλήνων που έχουν δικαίωμα ψήφου. Βάσει των στοιχείων του υπουργείου Εσωτερικών, στις βουλευτικές της 25ης Ιανουαρίου έχουν δικαίωμα ψήφου 9.808.760 Ελληνες πολίτες.

Μπορδέλο!!!!!!!!

Γράφει ο Γιάννης Λαζάρου 

Λεφτά, λεφτά, λεφτά, λεφτά.....Αυτό ενδιαφέρει τους ψηφοφόρους, αυτό τους υπόσχονται οι πολιτικοί τους. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδας που οι επικοινωνιολόγοι των κομμάτων δεν κουράζονται να βρουν τις ιδεολογικές διαφορές που θα κάνουν τον λαό να αποφασίσει στο καθεστώς στο οποίο θα ζήσει την επομένη των εκλογών. Οι τεχνοκράτες των κομμάτων δεν σπάνε το κεφάλι τους να σχεδιάσουν γραμμές για τις οικονομικές βάσεις της χώρας. Η γραμμή είναι μία για όλους: Λεφτά.

Λειώνουν οι Έλληνες για να γλεντάνε οι γερμανοι, που μετέτρεψαν την Ενωμένη Ευρωπη σε κατεχόμενη.

Οι αποκαλύψεις του HOT DOC στην Zeit: «Πώς κυβερνάει η Τρόικα στην Αθήνα»

Μπορεί τα ελληνικά συστημικά ΜΜΕ να μη συγκινούνται (όχι πως αυτό μας εκπλήσσει πια) από τις αποκαλύψεις του HOT DOC για τα e-mails που δείχνουν πώς η χώρα ουσιαστικά κυβερνάται από την τρόικα, όμως η έγκριτη γερμανική εφημερίδα Die Zeit επιδεικνύει αν μη τι άλλο πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον, για ένα θέμα που σίγουρα αφορά λιγότερο τους αναγνώστες της, και περισσότερο όλους τους Έλληνες.

Σε άρθρο της Die Zeit με τίτλο «Πώς κυβερνάει η Τρόικα στην Αθήνα», το οποίο υπογράφει ο Ζαχαρίας Ζαχαράκης, σημειώνεται:...
«Νόμοι απορρίπτονται ως ανεπαρκείς, υπουργοί δέχονται παραινέσεις σε αυστηρό τόνο. Ηλεκτρονικά μηνύματα (e-mails) ανάμεσα στην κυβέρνηση της Αθήνας και την Τρόικα μεταβιβάζονται κρυφά σε ένα περιοδικό.  

«Εξυπηρέτηση … και όχι δωροδοκία»

Σας τα έχω γράψει από την πρώτη στιγμή και ήρθε η ώρα να επιβεβαιωθώ απολύτως από τη ζωή. Προχθές απολογήθηκαν στον ανακριτή δυο επιχειρηματίες που εμπλέκονται στο ζήτημα Καρατζαφέρη και μέρες που είναι οφείλουμε να πούμε τι έγινε και τι όχι. Εκεί λοιπόν, όπως σας έχω κατ’ επανάληψη γράψει, είπαν πως έκαναν μια εξυπηρέτηση και -κατηγορηματικά πως- δεν δωροδόκησαν τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρη. Αυτό κατέθεσαν ενώπιον του ανακριτή διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλή, οι επιχειρηματίες Α. Τσάτσος και Στ. Κομνόπουλος, οι οποίοι εκλήθησαν προς απολογία για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και δωροδοκία σχετικά με τις υποθέσεις των εξοπλιστικών προγραμμάτων Super Puma και Execet. Οι δύο φερόμενοι ως μεσάζοντες αφέθηκαν ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και την επιβολή χρηματικής εγγύησης 250.000 ευρώ στον καθένα, ενώ αρνήθηκαν κατηγορηματικά κάθε υπόνοια ποινικής παράβασης.

Η βαρέα και ανθιυγιεινή δουλειά των δημοσκόπων…

"Καρφώνει" Σαμαρά ο Σουλτς: "Τα μέτρα λιτότητας ήταν επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης"

Τα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα ήταν αποκλειστική επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης και δεν ήμασταν εμείς (οι Ευρωπαίοι) που τα επιβάλλαμε» είπε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, σε τηλεοπτική εκπομπή στο γαλλικό Canal Plus. «Δεν πρέπει βέβαια να ξεχνάμε ότι η Ελλάδα έχει χρέος 180% του ΑΕΠ της, αλλά πολλά από αυτά τα μέτρα πρέπει να αλλάξουν γιατί είναι "ανυπόφορα" πρόσθεσε.

"Κίνηση ΜΑΤ" Ανδρέα Παπανδρέου από τον Πάνο Καμμένο! Τις δύσκολες ώρες του Μάρτη '87, ο Ανδρέα κάλεσε Ζίβκωφ & Άσαντ (Συρία)... Τώρα, τις δύσκολες ώρες για την πατρίδα μας, ο Πάνος πήγε Μόσχα! Πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική για τον λαό και την πατρίδα!

Πάνος Καμμένος: «Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας είναι σε αντίθεση με τα συμφέροντα του Ελληνικού Λαού»

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος επισκέφθηκε τη Μόσχα, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της επιτροπής εξωτερικών σχέσεων της κρατικής Δούμας Alexey Pushkov και τον αντιπρόεδρο του κυβερνώντος κόμματος της Ενωμένης Ρωσίας Frantz Klintsevidtz.