Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Έτοιμη είναι η Βουλή να δεχθεί τα νομοσχέδια σε χρόνο ρεκόρ!

Έτοιμη είναι η Βουλή να δεχθεί τα νομοσχέδια της επόμενης εβδομάδας. Μετά τη πρώτη συμφωνία με τους εταίρους η Ζ. Κωνσταντοπούλου επιτάχυνε τις διαδικασίες και ως εκ τούτου συγκροτήθηκαν οι διαρκείς κοινοβουλευτικές επιτροπές. Σύμφωνα με τις εξαγγελίες πρωθυπουργών και υπουργών από την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται η κατάθεση σχεδίων νόμου για την απαγόρευση πλειστηριασμών α’ κατοικίας, τη διεύρυνση της ρύθμισης των 100 δόσεων για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών σε Δημόσιο και Ασφαλιστικά Ταμεία, τα «κόκκινα δάνεια», τα εργασιακά και το «πάγωμα» περαιτέρω μείωσης μισθών και συντάξεων.

Ι.Κατσούρης: το Ελ.Διαβατήριο έχει την ίδια ισχύ και το Πακιστανικό;;

Κε. Υπουργέ ((Προστασίας του Πολίτη)) όχι του Έλληνα αλλά του εισερχόμενου Ισλαμοφασίστα μετά την πρόθεση τη κυβέρνησης σας να δώσει εργασία στους λαθρομετανάστες των Κέντρων Κράτησης, που θα κλείσουν.. και μάλιστα να τους παρέχετε ψυχολογική υποστήριξη θα ήθελα να μας ενημερώσετε εάν το Ελληνικό διαβατήριο έχει την ίδια ισχύ με το Πακιστανικό και εάν έχουμε και εμείς την πιθανότητα να βρούμε δουλειά.!!!

«Την επόμενη εβδομάδα θα σκάσει σκάνδαλο με τις ιδιωτικές εταιρείες»

kouroublis-630x400
Σκάνδαλο μεγατόνων που θα «σκάσει» την επόμενη εβδομάδα και θα αφορά σε ιδιωτικές εταιρίες στο χώρο της …Υγείας προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, βάζοντας για μία ακόμα φορά φωτιά στην επικαιρότητα.
Δεν είναι η πρώτη φορά ο κ. Κουρουμπλής αποκαλύπτει το πάρτι που έχει εδώ και χρόνια στηθεί στο χώρο της Υγείας.

Προς γαρ το τελευταίον εκβάν, έκαστον των πριν υπαρξάντων κρίνεται.

ΕΥΡΩ
Γράφει ο Κώστας Παντελάκης

Ελλειμματική χώρα η οποία χρεοκοπεί και βρίσκεται εντός νομισματικής ένωσης δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο από το να προχωρήσει συνολικά την πορεία της σε συμφωνία με τους εταίρους της οι οποίοι καί θα την επιτηρούν.
Οι αντιθέσεις του Γερμανικού πολυεθνικού κεφαλαίου, το οποίο κυριαρχεί, με το Γαλλικό, το Ιταλικό κ.λπ. συνεχώς οξύνονται και δεν φαίνεται ότι θα μπουν σε τροχιά άμβλυνσης με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το ίδιο το μέλλον της ευρωζώνης και της ΕΕ. 
Φυσικά, οι νόμοι του καπιταλισμού ισχύουν. 
Ο νόμος της ανισόμετρης οικονομικής και πολιτικής ανάπτυξης ισχύει και διαμορφώνει τη βάση των δεδομένων στην Ευρώπη, η φύση και ο χαρακτήρας του Γερμανικού επεκτατισμού είναι καθημερινά παρόντα. 

Ειναι πάρα πολύ νωρίς τόσο για πανηγυρισμούς όσο και για οδυρμούς.

Θεωρουμε εξαιρετικά αμφίβολο να περάσει αναίμακτα η χθεσινή συμφωνία. Ειδικά όταν δεν αναγράφονται πουθενά τα αριθμητικά όρια της πολιτικής βούλησης.
Ναι, ανατροπή του πλεονάσματος. Μέχρι που;
Ναι, αναγνώριση της ανθρωπιστικής κρίσης. Με αόριστη ποσοτικοποίηση αναβάθμισης κοινωνικής πολιτικής;
Ναι, απόφαση για πάταξη της φοροδιαφυγής. Όταν ακουμπήσουμε την Hoechtief;
Ναι, απόφαση για πάταξη της διαφθοράς. Όταν ακυρώσουμε την συμφωνία με Siemens;
Ναι, αναγνώριση της μη εισπραξιμότητας. Θα αποδεχθούν μέτρα διευκόλυνσης ή θα ζητηθεί αντικατάσταση των επισφαλειών με επιπλέον φορολόγηση;

Αιφνιδιαστική συνάντηση Μέρκελ με τον Πάπα Φραγκίσκο

Άγνωστο το τι συζήτησαν οι δύο ηγέτες

  
Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ συναντήθηκε σήμερα με τον πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό, όπως ανακοίνωσε η Αγία Έδρα χωρίς να δώσει καμία άλλη διευκρίνιση για την επίσκεψη αυτή.

Η επίσκεψη της καγκελαρίου ήταν ιδιωτική. Συνοδευόταν ωστόσο από μια 15μελή αντιπροσωπεία στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπός της, Στέφεν Ζάιμπερτ και ο σύμβουλος της για ευρωπαϊκά θέματα Νικόλαους Μέγιερ-Λάντρουτ.

Ραχόι προς Σόιμπλε: Αν υποκύψετε στον Τσίπρα δεν θα πάρω ούτε 7% στις εκλογές

raxoi samaras 3
Ο θλιβερός πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι είναι από τους λίγους Ευρωπαίους που έχει συνδέσει τόσο πολύ την μοίρα του με τον Αντώνη Σαμαρά.

Στις 14 Ιανουαρίου, 10 ημέρες πριν από τις εκλογές, ερχόταν στην Ελλάδα για να στηρίξει τον φίλο του Αντώνη και να στείλει μήνυμα στον Αλέξη Τσίπρα, που όλοι ήξεραν ότι θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός.

Ο Μαριάνο Ραχόι είχε επισημάνει τότε, ότι το 2011 που εκλέχθηκε πρωθυπουργός, ο ίδιος είχε τηρήσει όλες τις συμφωνίες που είχε αναλάβει η προηγούμενη κυβέρνηση των Σοσιαλιστών, για λογαριασμό της χώρας.

Ο Καμμένος σηματοδοτεί το τέλος της «λούφας και παραλλαγής»

Τάραξε τα ως τώρα ήρεμα νερά της καλοπέρασης στον στρατό η απόφαση του Π. Καμμένου να στείλει όλους τους κληρωτούς (κάπου 1.400 φαντάρους) σε συνοριακές μονάδες. 

Οπως μου έλεγε ανώτατος στρατιωτικός, τις τελευταίες ημέρες έγιναν χιλιάδες (χωρίς υπερβολή) τηλεφωνήματα από βουλευτές, υπουργούς, διοικητές οργανισμών και από διαφόρους άλλους (τους οποίους ας ονοματίσουμε«παράγοντες της δημόσιας ζωής») ώστε να εξαιρεθούν τα δικά τους παιδιά από τη θητεία στα σύνορα. 

ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΤΟΥ EUROGROUP

«Κερδίσαμε μια μάχη αλλά όχι τον πόλεμο», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας.
Ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του υποστήριξε πως για πρώτη φορά έγινε αληθινή διαπραγμάτευση. «Θέσαμε στόχους, ήμασταν συγκροτημένοι, δείξαμε ευελιξία και αποφασιστικότητα».
Όπως είπε ο πρωθυπουργός, η καθοριστικότερη συμβολή ήταν αυτή του λαού – τον οποίο και ευχαρίστησε – αλλά ξεκαθάρισε ότι κερδίσαμε μια μάχη όχι τον πόλεμο. Οι πραγματικές δυσκολίες είναι μπροστά.
Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε παράλληλα στην προηγούμενη κυβέρνηση ισχυριζόμενος ότι «παραλάβαμε μια χώρα με άδεια ταμεία και έλλειψη ρευστότητας. Η χώρα ήταν παγιδευμένη σε ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα γιατί κάποιοι ονειρεύονταν αριστερή παρένθεση», είπε ο πρωθυπουργός.

«Η Ελλάδα υποσχέθηκε να εντείνει την αμυντική συνεργασία με τη Ρωσία»


Φεβρουάριος 20, 2015.

Μόσχα.

Η Ελλάδα θα συνεχίσει και θα ενισχύσει τη συνεργασία της με τη Ρωσία στον τομέα της άμυνας, δήλωσε ο ηγέτης του κόμματος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, Πάνος Καμμένος, γράφει το ρωσικό δημοσίευμα και συνεχίζει:

Έστειλε αδιάβαστο ο Ζουράρις τον Μπογδάνο: «Σιγά τώρα τους κοπραγωγούς Αλεμανούς»

Έστειλε αδιάβαστο ο Ζουράρις τον Μπογδάνο: «Σιγά τώρα τους κοπραγωγούς Αλεμανούς»

«Αυτή η ιστορία εδώ και 15 -20 μέρες λόγω του εκλογικού αποτελέσματος δεν είναι απόδειξη ενός νέου αντάρτικου;» σημείωσε ο Κώστας Ζουράρις σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.
Σχετικά με τις αντιδράσεις του Βερολίνου και των Βρυξελλών στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ είπε χαρακτηριστικά: «Σιγά τώρα τους κοπραγωγούς Αλεμανούς και των Βρυξελλών που θα μας αιφνιδιάσουν» και πρόσθεσε: «Που θα μας στείλουν δηλαδή; Σε μία τί; Πτώχευση; Άρα έχουμε πόλεμο. Μας επιβάλουν πάλι κατοχή και εισβολή. Θα αντισταθούμε».
Δείτε το βίντεο του ΣΚΑΪ:

Η ατάκα Βαρουφάκη που τους άφησε όλους άφωνους!

590_87557b93f4e962c86b238691d23a2a35
Άφωνους τους άφησε όλους ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών, όταν…μετά το τέλος των δηλώσεων του ανέφερε ότι «Θα τα πω και στα αγγλικά γιατί δεν εμπιστεύομαι τους μεταφραστές»!

Υπογλώσσια στο μνημονιακό TWITTER! Προσπαθούν να τρολάρουν! Απελπισια!

Υπογλώσσια στο μνημονιακό TWITTER! Προσπαθούν να τρολάρουν! Απελπισια!



Προσπαθούν ακόμη κι αυτή την στιγμη που για πρώτη φορά εδώ και πέντε χρόνια διαπραγματεύτηκε Ελληνική Κυβέρνηση να που ότι είναι το ίδιο πρόγραμμα.
Ειναι για λύπηση.
ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ, ΟΧΙ;

Στις 25 Φεβρουαρίου ξεκινά η δίκη Παπακωνσταντίνου για τη Λίστα Λαγκάρντ




Την Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα δικαστεί για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ στο Ειδικό Δικαστήριο στην αίθουσα της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου.
Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου βρίσκεται αντιμέτωπος με το κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα της νόθευσης δημοσίου εγγράφου, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/1950 για τους καταχραστές του Δημοσίου και το επίσης κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα (λόγω των επιβαρυντικών διατάξεων του Ν. 1608/1950) της απόπειρας απιστίας.
Η έναρξη της δίκης θα γίνει πρωί, αλλά όλες οι επόμενες συνεδριάσεις θα ξεκινούν αργά το μεσημέρι και θα ολοκληρώνονται το βράδυ.

"Φωτιά" πήρε το twitter του Άδωνι Γεωργιάδη. Πως σχολίασε τη συμφωνία που επετεύχθη στο Eurogroup



Η πρώτη αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη συμφωνία που επετεύχθη στις Βρυξέλλες, ήρθε από τον Άδωνι Γεωργιάδη μέσω Twitter.
Ελάχιστα λεπτά πέρασαν από τη δημοσιοποίηση της συμφωνίας και ο λογαριασμός του βουλευτή πήρε «φωτιά». Στα μηνύματά του ο πρώην υπουργός έκανε λόγο για «πολιτική αναισχυντία», καθώς η κυβέρνηση είπε «ναι σε όλα».  «Ότι θα πήγαινα στη Βουλή για να ψηφίσω Μνημόνιο με εισηγητές Υπουργούς τον Λαφαζάνη και τον Στρατούλη ομολογώ δεν το περίμενα!», σημείωσε χαρακτηριστικά σε ένα μήνυμά του ο κ. Γεωργιάδης.

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Η Ελλάδα παίρνει παράταση χωρίς νέα μέτρα λιτότητας. Τι περιλαμβάνει η νέα συμφωνία


Σε συμφωνία επί του κειμένου απόφασης του Eurogrpoup κατέληξαν οι πυρετώδεις διαβουλεύσεις των τελευταίων ωρών, ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και των εκπροσώπων των θεσμών της Ευρώπης και του ΔΝΤ.
Το κείμενο προβλέπει, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, παράταση τεσσάρων μηνών για τη δανειακή σύμβαση ενώ πέρασε η "κόκκινη γραμμή" της ελληνικής κυβέρνησης και δεν θα υπάρξουν μέτρα λιτότητας σε αυτό το διάστημα. Η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και εταίρων βρίσκεται στα… σκαριά και πλέον έχουν αρχίσει να έρχονται οι πρώτες πληροφορίες σχετικά με το τι θα περιλαμβάνει. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η παράταση θα είναι τετράμηνη στη βάση του υπάρχοντος προγράμματος η οποία δεν θα περιέχει νέα μέτρα λιτότητας.

ΣΤΙΣ ΚΑΛΕΝΔΕΣ ΟΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ!! Διαφαίνεται θρίαμβος…


Καταιγιστικές οι τελευταίες πληροφορίες και μακάρι να επιβεβαιωθούν.
Φαίνεται οτι η Ελλάδα πηρε την παραταση χωρις δεσμεύσεις για τέσσερις μήνες, γι’ αυτό και πάνε στις καλένδες τις τεχνικές συζητήσεις. Καμμία κουβέντα για μέτρα δηλαδή.
Κρατάμε πάντως μια επιφύλαξη μέχρι την τελική ανακοινωση. Η Γερμανία ακόμα αντιδρά.

Επίσκεψη του Προκόπη Παυλόπουλου στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες - ΦΩΤΟ

Επίσκεψη του Προκόπη Παυλόπουλου στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες - ΦΩΤΟ


Την αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών επισκέφθηκε ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.
Εμφανώς χαρούμενος ο κ. Παυλόπουλος δέχθηκε από τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες τα συγχαρητήρια για την εκλογή του και τους είπε ότι τίποτα δεν αλλάζει τις σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί ανάμεσα τους τόσο από τη μακρόχρονη θητεία του ως βουλευτής όσο και από τη θητεία του σε κυβερνητικές θέσεις.
Τα συγχαρητήρια, επίσης, δέχθηκε και από τον πρώην αντιπρόεδρο της Βουλής και βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Τραγάκη, που, μπαίνοντας στην αίθουσα των δημοσιογράφων, είδε με έκπληξη να βρίσκεται εκεί και ο κ. Παυλόπουλος. Όρθιος, ο πρόσφατα εκλεγείς Πρόεδρος της Δημοκρατίας και με ένα πουράκι στο χέρι, παλιά συνήθεια, όπως είπε, έμεινε μαζί τους και συνομίλησε, για περίπου 20 λεπτά, για θέματα εκτός πολιτικής, ενώ με μεγάλη χαρά δέχθηκε να φωτογραφηθούν μαζί με τον κ. Τραγάκη, με τους δημοσιογράφους.
Όπως τους εξομολογήθηκε, ήθελε να έρθει και να τους δει το ίδιο βράδυ που το προεδρείο της Βουλής τον επισκέφθηκε και του ανακοίνωσε επίσημα το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. Όταν έμαθε πάντως ότι την ημέρα της ορκωμοσίας του θα πρέπει να τηρήσει αυστηρά το πρωτόκολλο και δεν θα μπορεί να επισκεφθεί άλλους χώρους της Βουλής, αποφάσισε να επισκεφθεί τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, πριν αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του.
Υποσχέθηκε δε ότι θα προσπαθήσει να τους επισκεφθεί εκ νέου, για να δει και τους υπόλοιπους δημοσιογράφους, που σήμερα απουσίαζαν από την ξαφνική επίσκεψη του. Η ορκωμοσία του Προκόπη Παυλόπουλου αναμένεται να γίνει στις 13 Μαρτίου, την ίδια μέρα δηλαδή που λήγει η θητεία του Κάρολου Παπούλια.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σόιμπλε… Θα σας ξεζουμίσω θέλετε δεν θέλετε

Τα έχει παίξει πλέον ο Σόιμπλε… έχει γυαλίσει και το μάτι του, ενώ η βαρβαρότητα  του βγαίνει πλέον απροκάλυπτα σε όλο της το μεγαλείο! Γουστάρει να πιέζει τα κράτη να υποκύπτουν στα δικά του θέλγητρα, αδιαφορώντας για την οικονομική εξαθλίωση που φέρνει η πολιτική στους κατοίκους των χωρών!

Ο άνθρωπος είναι εξουσιομανής… θεωρεί τα κράτη μέλη της Ε.Ε αποικιοκρατία του…Δεν γουστάρει κανείς να σηκώνει κεφάλι μπροστά στην «μεγάλη» Γερμανία. Το στοίχημα  που παίζει τώρα είναι ότι να υπογράψουμε με κάθε τρόπο τη συνέχιση της μνημονικής σύμβασης η οποία παρεμπιπτόντως λήγει τέλη Φεβρουαρίου, ώστε να μπορεί ελεύθερος να ολοκληρώσει το στύψιμο των Ελλήνων.

Ακόμη και οι εταίροι του τα έχουν πάρει με την συμπεριφορά του αφού πριν προλάβουν να κάνουν μια δήλωση έστω και θεσμική, εκείνος τους αδειάζει πάραυτα. Θέλει να καταστήσει σαφές σε όλους τους τόνους ότι αυτός και μόνον αυτός, αποφασίζει… και διατάζει!!!

Για αλλαγή αυτής της νοοτροπίας, έκαναν έκκληση 18 οικονομολόγοι, ανάμεσα στους οποίους ο Τζόζεφ Στίγκλιτς και ο Χρ. Πισσαρίδης, λέγοντας του ότι πρέπει να φανεί πραγματιστής  προκειμένου να υπάρξει μια συμφωνία για την Ελλάδα,  και ζήτησαν από τους πιστωτές της χώρας να προχωρήσουν στους «κατάλληλους συμβιβασμούς».

Μάλιστα σε περίπτωση μη συμφωνίας τονίζουν ότι θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες οικονομικές και πολιτικές και για τους Έλληνες αλλά και για τους Ευρωπαίους.

Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι στο άκουσμα του ΟΧΙ από τον Σόιμπλε το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης έκανε βουτιά σχεδόν 50 μονάδων!!!

Αλήθεια οι υπόλοιποι εταίροι μας τι δεν καταλαβαίνουν;

Πηγή:topontiki.gr

Τώρα δήλωση του Υπουργού οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη!



"Περιμένουμε από τους εταίρους μας να κάνουν συναινετικές κινήσεις...Ελπίζουμε σήμερα να βγεί άσπρος καπνός από το eurogroup"

Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά: Να αξιοποιήσουμε σωστά την Αμφίπολη

Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά: Να αξιοποιήσουμε σωστά την Αμφίπολη


«Να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε προς τη σωστή κατεύθυνση την Αμφίπολη και όχι προς την κατεύθυνση που κάποιοι επιχείρησαν τον προηγούμενο καιρό» δήλωσε η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, εκφράζοντας ταυτόχρονα την στήριξή της στην υπεύθυνη αρχαιολόγο της ανασκαφής Κατερίνα Περιστέρη.
«Η κ. Περιστέρη είναι μια αξιόλογη αρχαιολόγος και πρέπει να την τιμήσουμε και όχι μόνο με μετάλλια, πρέπει να τιμήσουμε το έργο της με την παρουσία της εκεί, με τη συνέχιση δηλαδή της ανασκαφικής δραστηριότητας, κάτι που πιστεύω ότι θα γίνει» τόνισε η υφυπουργός, σημειώνοντας ότι είναι σε επικοινωνία με τον κ. Ξυδάκη και σε αναμονή των αποφάσεών του, αφού όπως διευκρίνισε το θέμα δεν εμπίπτει στην δική της αρμοδιότητα. «Ο κ. Ξυδάκης πρέπει να τοποθετηθεί και από αυτόν περιμένουμε και εμείς να δράσουμε παράλληλα και υποστηρικτικά στο υπουργείο».
«Η Αμφίπολη θα συνεχίσει και πάντως, όχι όπως πριν» συνέχισε η υφυπουργός, διευκρινίζοντας ότι στο παρελθόν «υπήρχαν παρεμβάσεις από κάποιες πλευρές, οι οποίες δεν ήταν ό,τι καλύτερο για την καθαρά επιστημονική προσπάθεια της ανασκαφής», ώστε κατά τη συνήθη πρακτική, τα ευρήματα «να πάρουν τη σωστή επιστημονική διάστασή τους και μετά να ανακοινωθούν ως ευρήματα» είπε και πρόσθεσε: «Από τη στιγμή που η κ. Περιστέρη ήταν η αρχαιολόγος, η οποία για πάρα πολλά χρόνια και το ξέρω πολύ καλά, έφερε στο φως πάρα πολλά ευρήματα σε όλη την περιοχή των Σερρών και βρήκε και έκανε όλο αυτό που έκανε στο λόφο Καστά και συνεχίζει να το κάνει, δεν υπάρχει κανένας λόγος, η κ. Περιστέρη να φύγει από εκεί και να αλλάξει και να δημιουργηθούν άλλα θέματα. Η κ. Περιστέρη το δικαιούται αυτό και εγώ θα τη στηρίξω μέσα από τις αρμοδιότητές μου και το ρόλο που έχω. Όμως, προφανώς, πρώτα ο κ. Ξυδάκης, δε θέλω να παρεμβαίνω».
Την «ανεπιφύλακτη» στήριξή του προς το πρόσωπο της κ. Περιστέρη εξέφρασε, εκ μέρους της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, ο πρόεδρός της Λάζαρος Κυρίζογλου.
«Τη στηρίζουμε και στηρίζουμε και το ανασκαφικό έργο που γίνεται» τόνισε ο κ. Κυρίζογλου. Πρόσθεσε, επίσης, ότι η ΠΕΔΚΜ υποστηρίζει και την προσπάθεια του δήμου Αμφίπολης «και ηθικά και οικονομικά για να γίνουν τα εκτός της κυρίως ανασκαφής παράπλευρα έργα από το δήμο»
Πηγή:enikos.gr

ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΕΙΣΩ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΝΕΟ ΔΑΝΕΙΟ Σλοβάκος πρωθυπουργός: Θα δεχτούμε με ηρεμία τυχόν Grexit

Σλοβάκος πρωθυπουργός: Θα δεχτούμε με ηρεμία τυχόν Grexit


Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο απέκλεισε κάθε επιπρόσθετη βοήθεια της χώρας του προς την Ελλάδα, τονίζοντας ότι θα δεχτεί με "ηρεμία" μια ενδεχόμενη έξοδό της από την ευρωζώνη, τη λεγόμενη Grexit.
"Κανείς στην Ευρώπη δεν θέλει να δώσει χρήματα στην Ελλάδα", είπε ο πρωθυπουργός της αριστερής κυβέρνησης της Σλοβακίας, προσθέτοντας ότι θα του ήταν "αδύνατον να εξηγήσει στην κοινή γνώμη ότι η φτωχή Σλοβακία θα πρέπει να επιδοτεί την Ελλάδα".
"Πώς να εξηγήσω στους ανθρώπους ότι θα πρέπει να δίνουμε χρήματα στους Έλληνες, με τους μισθούς και τις συντάξεις τους; Αδύνατον. Αδύνατον", επέμεινε στη συνέντευξη που παραχώρησε στην οικονομική εφημερίδα Financial Times.
Σύμφωνα με τον Φίτσο, μια πιθανή έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη "θα ήταν λιγότερο επικίνδυνη σήμερα σε σύγκριση με αυτό που ήταν πριν από δύο, τρία ή τέσσερα χρόνια".
Η Σλοβακία, κράτος-μέλος της ευρωζώνης από το 2009, είχε απειλήσει ήδη από τον Ιούνιο του 2012 να ζητήσει την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη στην περίπτωση που η Αθήνα δεν εφάρμοζε ένα πρόγραμμα λιτότητας σε αντάλλαγμα για τη διεθνή βοήθεια που θα λάμβανε. "Αν οι Έλληνες δεν σεβαστούν τις προϋποθέσεις που τίθενται όσον αφορά την εξυγίανση των δημοσιονομικών τους, η Σλοβακία θα ταχθεί με τις χώρες που θα ζητήσουν την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη", είχε πει την εποχή εκείνη ο Φίτσο.

Κινηση Ματ του Πάνου Καμμένου στο ΥΠΕΘΑ. Επιχείρηση «Καθαρά Χέρια» κατά των συμφερόντων!


a707b-gevrgantakammenos
Με άρωμα διαφάνειας ξεκινά να λειτουργεί το ΥΠΕΘΑ με ισχυρό όπλο την Ζωή Γεωργαντά που σύμφωνα με πληροφορίες του hellasforce.com αναλαμβάνει τον εσωτερικό έλεγχο όλων των ευαίσθητων ζητημάτων.
Το πάρτυ για όσους είχαν κάνει το πιο ευαίσθητο Υπουργείο της χώρας τσιφλίκι τους τελείωσε.

ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑ της De Telegraaf κατά της Ελλάδας

“ Ιδιαίτερα προκλητικό το πρωτοσέλιδο της ολλανδικής εφημερίδας «De Telegraaf», η οποία στρέφεται κατά της Ελλάδας με ιταμό τρόπο, απαιτώντας να υποκύψει στον εκβιασμό  ”

Ιδιαίτερα προκλητικό το πρωτοσέλιδο της ολλανδικής εφημερίδας «De Telegraaf», η οποία στρέφεται κατά της Ελλάδας με ιταμό τρόπο, απαιτώντας να υποκύψει στον εκβιασμό. 

Συγκεκριμένα, η ολλανδική εφημερίδα, έχει ως πρωτοσέλιδο το παλιό χιλιόδραχμο με την φωτογραφία του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη και το σχόλιο«καταπιείτε το ή γυρίστε στην δραχμή». 


Δείτε το πρωτοσέλιδο της ολλανδικής εφημερίδας De Telegraaf:


Πηγή:periodista.gr

Απίθανο! Δείτε το τρελό «καμάκι» που κάνουν στη Δούρου στο Facebook!

Απίθανο! Δείτε το τρελό «καμάκι» που κάνουν στη Δούρου στο Facebook!


Τι τραβάει και αυτή η Περιφερειάρχισσα της Αττικής Ρένα Δούρου. Δεν τολμάει να βάλει μια φωτογραφία στο προφίλ της στο Facebook και οι θαυμαστές είναι έτοιμοι, με το πληκτρολόγιο στο χέρι, να «χτυπήσουν».
«Τι παιδί είναι αυτό!», γράφει εκστασιασμένος ένας χρήστης που δεν… κρατιέται με τίποτα. Ένας άλλος δεν έχει λόγια, μόνο επιφωνήματα. Γράφει: «Ουάααααου!!!».
Φυσικά και δεν λείπουν οι τολμηροί. Γράφει ένας άλλος: «θες να τα φτιαξουμε???». Οι άλλοι που το λένε με μια λέξη: «ΚΑΛΟΝΗ». Εκείνοι που το λένε με πολλές λέξεις: «Η λέξη «ανθρωπάρα» δεν υπάρχει, οπότε ας μου επιτραπεί η λέξη γυναικάρα, χωρίς παρεξήγηση! Τα σέβη μου!».
Βεβαίως υπάρχουν και οι σύντροφοι… Προσεκτικοί, μην κατηγορηθούν για σεξιστές, την παλεύουν εμμέσως πλην σαφώς: «Κι εγώ την λέω «κουκλίνα μου» και κάθε φορά με στραβοκοιτάει. Έτσι μου βγαίνει εμένα, για τους σύντροφους και αγωνιστές. Ας τα «βάλει» με την ψυχή μου».
Κι αυτά είναι μόνο ένα μικρό δείγμα του τι γίνεται στο προφίλ της Ρένας Δούρου… Φανταστείτε δηλαδή τον χαμό έτσι και ήταν και single. Όχι περιφερειάρχη, πλανητάρχη την έβγαζαν οι θαυμαστές. Για μεγάλο σουξέ λέμε…
Πηγή:tribune.gr

Δώστε μπανάνες στον Κυριάκο

Αποκαλύπτει η Τρολυμπία

Ιστορικές στιγμές για τον αυτοδημιούργητο πολιτικό. Η πολιτική του επίδοση μπορεί να συγκριθεί μόνον με τον μέγα ποδοσφαιριστή Εντβάλντο Άλβεζ, την χρυσή μεταγραφή του Σαλιαρέλη που έμεινε στην ιστορία ως «μαύρο διαμάντι». Εμπνέοντας και την πρόσφατη διαφήμιση με τον «Πίου». Το παλικάρι που δεν έβρισκε τη μπάλα ούτε αν καθόταν ακίνητος και του την πέταγε κάποιος, ο άνθρωπος που ενέπνευσε το σύνθημα «Δώστε μπανάνες στον Εντβάλντο». Μετά το μοναδικό τέρμα που πέτυχε στον εξαιρετικής σημασίας αγώνα με τον Ιωνικό, όπου έκανε το 3-0. Αναμπουμπούλα στην περιοχή του Ιωνικού, ο Εντβάλντο σκύβει, βρίσκει τη μπάλα με το… σβέρκο και χρίζεται σκόρερ στο 80ό λεπτό! Αποθέωση απ’την εξέδρα και ο Εντβάλντο φεύγει τρέχοντας και σκαρφαλώνει στα κάγκελα για να πανηγυρίσει. Αυθόρμητα βγήκε το… σύνθημα «δώστε μπανάνες στον Εντβάλντο»… και ακολούθησαν τα «βάλτε τον στην Τούμπα να πάθουνε κολούμπρα»

Έτσι και οι Καραμανλοφάγοι του Φαλήρου, βρήκαν στο πρόσωπο του Κυριάκου τον Εντβάλντο τους. Θεώρησαν ότι ήταν ο μόνος που μπορούσε να κάνει αντικαραμανλική φράξια στη Νέα Δημοκρατία και να δυναμιτίσει την ψηφοφορία για την εκλογή Παυλόπουλου. Ήταν πεπεισμένοι πως τον Κυριάκο θα ακολουθούσαν δεκάδες βουλευτές εξ’ αιτίας της δυναμικής και της εντιμότητας του. Εντέλει ο Κυριάκος, σκόραρε με το σβέρκο, ως πολιτικός «Εντβάλντο». Όχι μόνον δεν τον ακολούθησε κανένας αλλά έφαγε και το κράξιμο της αρκούδας, που θα μπορούσε να συνοψισθεί στο σύνθημα «δώστε μπανάνες στον Κυριάκο».

EdvaldoΤο Φάληρο όμως, πιστό στην στήριξη των επιλογών του, επανήλθε σήμερα με επικό άρθρο, όπου παρουσιάζει τον Κυριάκο ως «γίγαντα ψυχής», που κατάφερε τεράστιο χτύπημα κατά του Καραμανλισμού. Το επόμενο βήμα της έγκριτης Καθημερινής, θα είναι να υιοθετήσει την επική κεφαλίδα της Αυριανής του 1985, ως «Η εφημερίδα που γκρέμισε τον Καραμανλισμό».

Ναι, η εφημερίδα παλεύει να φροντίσει και την επόμενη μέρα του Κυριάκου, που θα είναι αντίστοιχη με αυτή του Εντβάλντο. Μετά τον αγώνα με τον Ιωνικό, εξαφανίστηκε για να εμφανιστεί μετά από 5 χρόνια σε Βραζιλιάνικη ομάδα β’ Εθνικής, με την οποία αγωνίστηκε για 3 ματς και σκόραρε μία φορά.

Με το σβέρκο, αφού το Φάληρο ψώνισε από …σβέρκο.

Ίσως ήταν αποτελεσματικό οι αναγνώστες του Φαλήρου να πιέσουν την ηγεσία σε αποτελεσματικότερες μεταγραφές, κραυγάζοντας το σύνθημα «Τον Χριστοφοράκο και όχι τον Κυριάκο»!

Πηγή:olympia.gr

Γιατί ο Καμμένος δεν πάει στην σύνοδο υπουργών της ΕΕ;


Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος αναχωρεί σήμερα μαζί με τον Α/ΓΕΕΘΑ για το Άμπου Ντάμπι . Θα επισκεφθούν μεγάλη έκθεση αμυντικού εξοπλισμού.

Πολλοί διερωτώνται γιατί δεν επέλεξε να πάει ο ΥΕΘΑ στην Σύνοδο των Υπουργών Άμυνας των χωρών μελών της ΕΕ για θέματα Κοινής Ευρωπαικής Πολιτικής Άμυνας και Άσφάλειας στην Ρίγα της Λεττονίας. Και προσθέτουν ότι “άλλες χώρες στέλνουν Υπουργούς εμείς στέλνουμε Πρέσβυ”. 

Πρόκειται για “μήνυμα” Καμμένου προς τους Ευρωπαίους; 


Πηγή:onalert.gr

ΘΡΑΣΟΣ: Τα καλομαθημένα βύσματα του ΓΕΕΘΑ διαμαρτύρονται και απειλούν τον Καμμένο!

ΘΡΑΣΟΣ: Τα καλομαθημένα βύσματα του ΓΕΕΘΑ διαμαρτύρονται και απειλούν τον Καμμένο!
Δείτε εδω τα βύσματα που είναι στο ΓΕΕΘΑ... διαμαρτύρονται που ο Καμμενος έστειλε στην παραμεθόριο... ΜΕΡΙΚΑ απο τα φιλαράκια τους.. γιατι το ΓΕΕΘΑ είναι γεμάτο απο βύσματα ακόμη.. και λενε πως θα φτύσουν η δε ξέρω εγω τι άλλο θα κάνουν στον καφέ, αμα ζητήσει κανέναν ο Καμμενος.
Εντάξει ηλιθιότητα στην κορυφή απο τα βύσματα που νιώθουν και "προδομένοι" που τους στέλνουν να κάνουν το αυτονόητο ΔΛΔ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ...

Θέλει το ΠΟΤΑΜΙ να κρυφτεί κι ο Μπόμπολας να μην τ’αφήνει! #keratea #skouries


Η παρθενική ερώτηση του ΠΟΤΑΜΙΟΥ τι νομίζεται ότι αφορά;
Η ΠΡΩΤΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΘΕΣΑΝΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΙΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΧΥΤΑ ΜΑΥΡΟΡΑΧΗΣ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ κ.κ ΜΠΟΜΠΟΛΑ.
ΤΑ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ ΗΡΘΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΠΕΦΤΟΥΝ

Η Κομισιόν "αδειάζει" το Βερολίνο για το ελληνικό αίτημα

Κύκλοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προτείνουν να μην βιάζεται κανείς
Απόσταση σημειώνεται τις τελευταίες ώρες ανάμεσα στην Κομισιόν και το Βερολίνο με αφορμή την αποστολή του ελληνικού αιτήματος για παράταση της δανειακής σύμβασης. Η αντίδραση του εκπροσώπου του γερμανικού ΥΠΟΙΚ φαίνεται να ενόχλησε τις Βρυξέλλες με αποτέλεσμα κύκλοι της Επιτροπής να σημειώνουν χαρακτηριστικά ότι η διαπραγμάτευση ξεκινά στις 16.00, παραπέμποντας στη συνεδρίαση του EuroWorking Group.

Με στήριξη Γαλλίας-Ιταλίας η Ελλάδα πάει να κερδίσει τη "μάχη" στο Eurogroup απέναντι στους Γερμανούς

ΘΕΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
Με στήριξη Γαλλίας-Ιταλίας η Ελλάδα πάει να κερδίσει τη "μάχη" στο Eurogroup απέναντι στους Γερμανούς
 
Με στήριξη από Γαλλία και Ιταλία, αλλά και από την Κομισιόν η Ελλάδα επιχειρεί σήμερα στο Eurogroup να σπάσει το τείχος του Βερολίνου που δια του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επιμένει στη σκληρή και αδιάλλακτη γραμμή του μνημονίου και να πάρει μία ευνοϊκή για τη χώρα συμφωνία στη βάση της πρότασης που έχει στείλει ο Γιάνης Βαρουφάκης.

ΔΗΛΩΣΗ-ΒΟΜΒΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Κάντε λογιστικό έλεγχο και διαγράψτε το χρέος ως παράνομο και επαχθές (βίντεο)

0,,15799155_303,00
Ο Ερίκ Τουσέν, πρόεδρος του Βελγικού τμήματος της επιτροπής για την ακύρωση του χρέους του τρίτου κόσμου …
(CADTM) και μέλος της επιτροπής λογιστικού ελέγχου του δημοσίου χρέους του Ισημερινού, εξηγεί την παράνομη διάρθρωση του Ελληνικού χρέους και καλέι την κυβέρνηση να συστήσει άμεσα επιτροπή λογιστικού ελέγχου του χρέους και να διαγράψει όπως δικαιούται το μεγαλύτερο μέρος του ως παράνομο και επαχθές.

Ο μυστικός άσσος που κρατά η Ελλάδα

Γιατί το Βερολίνο δεν μπορεί να αφήσει την Ελλάδα να βγει από το ευρώ. Το κρυφό όπλο του Target 2 και πώς μπορεί να αιφνιδιάσει την Ευρώπη. Η ιδεολογική μάχη για τη λιτότητα και τα δίκαια αιτήματα της Αθήνας.

 Γράφει ο Α. Evans-Pritchard.

Aν η Ελλάδα αναγκαστεί να βγει από το ευρώ σε συνθήκες σύγκρουσης, πιθανότητα που αγγίζει το 50%, δεδομένων των συνεχών αρνήσεων του πυρήνα των πιστωτών να αναγνωρίσουν τη δική τους ευθύνη και τα στρατηγικά λάθη, δεν θα αποπληρώσει όχι μόνο τα πακέτα διάσωσης, αλλά ούτε και τις υποχρεώσεις της μέσω του συστήματος πληρωμών Target 2 (σ.σ. χρησιμοποιείται για το διακανονισμό των συναλλαγών κεντρικών τραπεζών του ευρωσυστήματος) στην ΕΚΤ.

GLOBE AND MAIL: «Η ΣΚΛΗΡΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ»

Globe and Mail: «Η σκληρή διαπραγματευτική στάση της ελληνικής κυβέρνησης»
Δισέλιδο αφιέρωμα στη σημαντικότερη από πλευράς πολιτικής και οικονομικής επιρροής εφημερίδας του Καναδά, της Globe and Mail που φιλοξενεί  δύο ρεπορτάζ σχετικά με το ελληνικό ζήτημα και την κατάσταση στην ευρωζώνη.
Στο αφιέρωμα τονίζεται και επισημαίνεται «η σκληρή διαπραγματευτική στάση της ελληνικής κυβέρνησης» καθώς και οι προσπάθειες ανεύρεσης συμβιβασμού με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών κ. Λιου αλλά και τον Πρόεδρο της Γαλλίας, κ. Ολάντ και τον πρωθυπουργό της Ιταλίας κ. Ρέντσι.

Άτακτη οπισθοχώρηση στο παρά '5: Παράθυρο συμφωνίας αφήνει τώρα ανοιχτό το Βερολίνο

Παίρνει πίσω τη σκληρή του στάση το Βερολίνο. Παράθυρο συμφωνίας με την Ελλάδα φαίνεται ότι αφήνει ανοιχτό. Τι δήλωσε κυβερνητική πηγή της Γερμανίας στο Bloomberg
Μετά το γερμανικό "Όχι" στο αίτημα της Ελλάδας για παράταση της δανειακής σύμβασης της Ελλάδας για έξι μήνες, το Βερολίνο φαίνεται να ανακαλεί την αρχική άκαμπτη θέση του και σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg "υπάρχει παράθυρο συνεργασίας ανοιχτό".
Συγκεκριμένα, στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι: "Η Γερμανία θεωρεί την πρόταση που υπέβαλε η Ελλάδα ως τη μοναδική βάση πάνω στην οποία θα ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις του αυριανού Eurogroup και δεν είναι απαραίτητη η υποβολή ενός νέου αναμορφωμένου κειμένου - αιτήματος".

Ο Τσίπρας κάλεσε τη Μέρκελ να… μαζέψει τον Σόιμπλε πριν τινάξει στον αέρα την Ευρώπη

Ο Τσίπρας κάλεσε τη Μέρκελ να… μαζέψει τον Σόιμπλε πριν τινάξει στον αέρα την Ευρώπη
ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΠΟΙΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ… Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΧΕΙΡΑΓΩΓΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ, ΠΕΙΝΑ, ΦΤΩΧΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΙΑ… ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΥΤΗ ΕΔΩΣΕ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΓΚΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ, ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΝΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥΚΡΑΤΗΣΕ ΣΧΕΔΟΝ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗΡΗ ΩΡΑ… ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΛΕΣΕ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΔΑ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟ ΝΑ «ΜΑΖΕΨΕΙ» ΤΟΝ ΣΟΙΜΠΛΕ, ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ EUROGROUP, Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ.

Π.Καμμένος: «Η πρώτη ΜΟΜΑ έτοιμη στους πρώτους έξι μήνες.»

ΥΕΘΑ Π.Καμμένος: «Η πρώτη ΜΟΜΑ έτοιμη στους πρώτους έξι μήνες.»
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, σήμερα Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015, επισκέφθηκε την έδρα της 1ης Στρατιάς, το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας, το Ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Λάρισα, την 110 ΠΜ ενώ εγκαινίασε το Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων.
Ανάμεσα στα άλλα σε ερώτηση δημοσιογράφου για την ΜΟΜΑ απάντησε :
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ελπίζω, με το νομοθετικό πλαίσιο, η πρώτη ΜΟΜΑ να είναι έτοιμη στους πρώτους έξι μήνες.

ΑΝΑΔΙΠΛΩΘΗΚΕ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Αναδιπλώθηκε η Γερμανία: Μια ανάσα από τη συμφωνία

ΣΚΛΗΡΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΚΡΙΣΙΜΟ EUROGROUP

Υπό το βάρος της διεθνούς κατακραυγής του Γερμανικού «όχι» στην Ελλάδα, που πάγωσε και τρόμαξε εχθές (19/02/2015) την παγκόσμια κοινότητα δημιουργώντας φόβους για μια ανεξέλεγκτη διεθνή οικονομική κρίση, η γερμανική στάση κάμφθηκε. Όμως ακόμη τίποτα δεν έχει αποφασιστεί.

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Ολοκληρώθηκε με «ενδείξεις προόδου» το EuroWorking Group! Aύριο το ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΟ Eurogroup!

Ολοκληρώθηκε με «ενδείξεις προόδου» το EuroWorking Group! Aύριο το ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΟ Eurogroup!
Με «ενδείξεις προόδου» ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Ομάδας Εργασίας της Ευρωζώνης (Eurogroup Working Group) στις Βρυξέλλες.
Διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι δεν φαίνεται να υπάρχει αδιέξοδο και ότι οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης θα κατευθυνθούν προς μία λύση που φαίνεται να μπορεί να γίνει αποδεκτή από το σύνολο των χωρών - μελών της ζώνης του ευρώ.

ΗΧΗΡΗ παρέμβαση των Γάλλων: «Στηρίζουμε την Ελλάδα και θα κάνουμε ΤΑ ΠΑΝΤΑ για να μείνει στην Ευρωζώνη!»

ΗΧΗΡΗ παρέμβαση των Γάλλων: «Στηρίζουμε την Ελλάδα και θα κάνουμε ΤΑ ΠΑΝΤΑ για να μείνει στην Ευρωζώνη!»
Ο Μανούελ Βαλς έδειξε ότι στηρίζει την Ελλάδα και το αίτημα της και τόνισε ότι θα κάνει τα πάντα η Γαλλία για να μείνει στην Ευρωζώνη.
Ο Γάλλος Πρωθυπουργός ήταν ξεκάθαρος στην δήλωση του δείχνοντας ικανοποιημένος από όσα ανέφερε η Ελλάδα στο αίτημα της τονίζοντας «Η Ελλάδα προσφέρει ενθαρρυντικά σημάδια. Η Γαλλία θα κάνει τα πάντα για να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ».

Συλλαμβάνεται ο αρχηγός της ΕΥΠ … Για την απόπειρα δολοφονίας του Καραμανλή.

81cade51e819a1b936d7b1df8a05c587_XL
Ο ανακριτής Δημ. Φούκας εξέδωσε ένταλμα σύλληψης και για Αμερικανό πράκτορα που συμμετείχε στην απόπειρα.
Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις σε δικαστικό πλέον επίπεδο για το γιγαντιαίο πολιτικό σκάνδαλο του δικτύου υποκλοπών, που είχαν στήσει οι Αμερικανοί για να παρακολουθούν τις συνομιλίες του Κ. Καραμανλή όταν ήταν πρωθυπουργός και στο βρόμικο σχέδιο «Πυθία» που προέβλεπε τη δολοφονία του για να μην υπογράψει τις συμβάσεις για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου South Stream με τον Βλαντιμίρ Πούτιν που άλλαζαν τον ενεργειακό χάρτη στην Ευρώπη.

Αυτή είναι η θέση της Γερμανίας για το ελληνικό αίτημα. Στη δημοσιότητα το πλήρες κείμενο

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της γερμανικής θέσης που έδωσε στη δημοσιότητα το πρακτορείο Reuters και παρουσιάζει το αίτημα παράτασης της δανειακής σύμβασης που κατέθεσε την Πέμπτη η ελληνική κυβέρνηση ως "Δούρειο Ίππο" 
Το πλήρες κείμενο της της γερμανικής θέσης για το αίτημα παράτασης της δανειακής σύμβασης που κατέθεσε την Πέμπτη η ελληνική Κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της Eυρωζώνης, το κείμενο αυτό είχε προετοιμαστεί για τη συνάντηση του Euro Working Group στις Βρυξέλλες.

as intelligence goes up, happiness goes down…

ΚΟΚΙΝΟ
Γράφει ο Κώστας Παντελάκης

Η καταβολή 13ης σύνταξης έχει κόστος 543 εκ. και θα το καταβάλει λέει η κυβέρνηση εξοικονομώντας (για τη διετία 2015-2016) 655 εκ από την αναίρεση και αυτής  της δέσμευσης γιά κατάργηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης στους μισθωτούς (το γνωστό χαράτσι στους μισθούς σε ποσοστό 1% έως 3%).
Μετά και από αυτή την αναίρεση η συνολική αιμοδότησή του προϋπολογισμού από αυτό το χαράτσι, σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο Κράτους, θα είναι (για τη διετία 2015-2016) 2,185 δις!!!
Η εγκατάλειψη της παλιότερης θέσης του Σύριζα για την κατάργηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης, που αφορά όλους τους μισθωτούς, είναι που δίνει εν μέρει τη δυνατότητα για μη περαιτέρω μείωση των επικουρικών συντάξεων, για την οποία περηφανεύεται η κυβέρνηση. 

Αλ. Τσίπρας: «Ο ελληνικός λαός δίνει αγώνα για την εδραίωση της λαικής κυριαρχίας στη χώρα!»

Αλ. Τσίπρας: «Ο ελληνικός λαός δίνει αγώνα για την εδραίωση της λαικής κυριαρχίας στη χώρα!»
Στον αγώνα που δίνει σήμερα ο ελληνικός λαός «για την εδραίωση της λαϊκής κυριαρχίας στη χώρα» αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας λέγοντας κατά την ομιλία του στην τελετή υποδοχής του κινέζικου στόλου στον Πειραιιά, ότι οι αγώνες του λαού τις Κίνας πριν χρόνια κατά της αποικιοκρατίας αποτελούν παράδειγμα.

Αλέξη, όταν έχεις δίπλα σου τον λαό, μην φοβάσαι τίποτα.

wpid-20150219051137
Aλέξη Τσίπρα ολοι εμείς οι οποίοι σταθήκαμε στο πλάϊ σου, ανεξαρτήτως ιδεολογικής και κομματικής τοποθέτησης, στην ιστορική αλλαγή της …
25ης Ιανουαρίου, και στον αγώνα της κυβέρνησης στις Βρυξέλλες, μετά την εχθρική και βάρβαρη στάση του γερμανικού διευθυντηρίου της Ε.Ε., απέναντι της χώρας μας, η οποία εξευτελίζει την αξιοπρέπεια του Ελληνισμού, και του υπερήφανου αλλά και πολύπαθου λαού μας, σε καλούμε να τους απαντήσεις μονολεκτικά ΟΧΙ, να ανακοινώσεις στον ναζί Σόϊμπλε και την Μέργκελ, τους αιμοδιψείς κατακτητές της Ευρώπης, την αποχώρησή μας απο το ευρώ και την Ε.Ε. Ο Ελληνικός λαός είναι πλέον οργισμένος και έτοιμος για όλες τις συνέπειες οι οποίες θα απορρεύσουν απο αυτή την στάση μας.

ΕΝΕΡΓΟ ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝΟΥΝ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

russianchinesedrills
Ρωσοκινεζικές ασκήσεις «στήριξης» της Ελλάδας ν.α. Κρήτης και ν.α. Μεγίστης
Σε «στήριξη» της ελληνικής κυβέρνησης προχωρούν Ρωσία και Κίνα οι οποίες θα διεξάγουν κοινές ναυτικές ασκήσεις ν.α. της Κρήτης και ν.α. της Μεγίστης τις επόμενες κρίσιμες εβδομάδες.
Ρωσία και Κίνα φανερώνουν το μεγάλο γεωστρατηγικό ενδιαφέρον τους για την ενεργειακή «αποθήκη» της Α.Μεσογείου, και την πρόθεση να μην αφήσουν «μόνη» της την ελληνική κυβέρνηση στο αμέσως επόμενο κρίσιμο χρονικό διάστημα, εν’όψει των γεγονότων που βρίσκονται υπό εξέλιξη στην σύγκρουσή της με την ΕΕ. 

Bloomberg: «H HΛΙΘΙΑ ακαμψία των Γερμανών θέτει σε κίνδυνο την ευρωζώνη»

Bloomberg: «H HΛΙΘΙΑ ακαμψία των Γερμανών θέτει σε κίνδυνο την ευρωζώνη»
Η Γερμανία με την ηλίθια - όπως χαρακτηριστιά αναφέρεται - ακαμψία της θέτει τον κίνυνο της διάσπασης της ευρωζώνης για το τίποτα, τονίζει σε άρθρο του Bloomberg!
Το πρακτορείο ασκεί σφοδρή κριτική σε άρθρο του τονίζοντας ότι ακόμα και με τα απαιτητικά στάνταρντ της ευρωπαϊκής δυσλειτουργίας, η συνεχιζόμενη αναμέτρηση μεταξύ της Ελλάδας και των άλλων χωρών της ευρωζώνης είναι εντυπωσιακή. «Επί της ουσίας, η απόσταση μεταξύ των δυο πλευρών έχει σχεδόν εξαλειφθεί, όμως το αδιέξοδο και ο και ο κίνδυνος μιας νέας χρηματοπιστωτικής κρίσης επικρέμονται ωσάν η απόσταση αυτή να είναι τεράστια. Η ΕΕ «παίζει» το μέλλον της νομισματικής της ένωσης όχι με βάση τις Αρχές, αλλά τη σημειολογία» σημειώνει.

Μα τι όνειρο ήταν κι αυτό!



Τέτοιο όνειρο σαν το χθεσινοβραδινό, δεν θυμάμαι να έχω ξαναδεί. Ακόμη να κατεβεί η τρίχα. Τόση ανατριχίλα πέρασα.

Ήτανε, λέει, ο Ντάισελμπλουμ, αυτός ο καλός άνθρωπος που χρόνια να μου κόβει ο Ύψιστος και να του δίνει ώρες και περπατούσε δίπλα-δίπλα με τον Γιούνκερ, αυτόν που κοπάναγε το μνημόνιο στο κεφάλι του Βενιζέλου κι ο Βενιζέλος ο αθεόφοβος, αντί να του πει ευχαριστώ και να κάθεται να τις τρώει, του έριξε μία με την... κοιλιά, και τον πέταξε πέρα τον Χριστιανό.