Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Κουρουμπλής: «Την επόμενη εβδομάδα οι εξαγγελίες Τσίπρα για την υγεία»

Κουρουμπλής: «Την επόμενη εβδομάδα οι εξαγγελίες Τσίπρα για την υγεία»
Εξαγγελίες μέτρων και προσλήψεων στον χώρο της υγείας θα κάνει την επόμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός, όπως αποκάλυψε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής. 

«Το σύστημα υγείας βρίσκεται σε πλήρη κατάρρευση» τόνισε ο υπουργός σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 και διευκρίνισε ότι το γεγονός αυτό οφείλεται στο ότι επί πέντε χρόνια οι προηγούμενες κυβερνήσεις το είχαν αφήσει ουσιαστικά στην τύχη του.

Η Bild λέει ότι παραιτείται ο Βαρουφάκης – Διαψεύδει η κυβέρνηση

Η Bild λέει ότι παραιτείται ο Βαρουφάκης – Διαψεύδει η κυβέρνηση
Το Reuters επικαλείται δύο Ελληνες αξιωματούχους που διαψεύδει το δημοσίευμα

Θέμα χρόνου είναι η αποχώρηση του Γ. Βαρουφάκη από την κυβέρνηση, γράφει σήμερα η γερμανική εφημερίδα Bild. Με πικρόχολα σχόλια και επικαλούμενη κυβερνητική πηγή που δεν κατονομάζεται, η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία της Γερμανίας υποστηρίζει ότι είναι θέμα χρόνου ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας να αποχωρήσει από τα καθήκοντά του. 

Ομοβροντία κυβερνητικών στελεχών για ρήξη με τους δανειστές!

Ομοβροντία κυβερνητικών στελεχών για ρήξη με τους δανειστές!
ΣΤΟ ΜΠΛΟΚ ΚΑΙ Ο ΕΥΚΛ. ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ
Ομοβροντία κυβερνητικών στελεχών για ρήξη με τους δανειστές!
Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να πάει σε ρήξη με τους δανειστές σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν αίσιο τέλος και η λίστα των μεταρρυθμίσεων δεν γίνει αποδεκτή, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών και Οικονομικών Σχέσεων, Ε. Τσακαλώτος.

Κουρουμπλής: Σε πλήρη κατάρρευση το σύστημα Υγείας λόγω περικοπών

590_ab9b9e9f42d57f633cc7ff442ee98ef6
«Την επόμενη εβδομάδα, θα επισκεφθεί το υπουργείο ο Πρωθυπουργός και θα εξαγγείλει συγκεκριμένα μέτρα», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μέσω της τηλεοπτικής του συνέντευξης στον ΑΝΤ1.

CNBC: Στριμώχνουν την Ελλάδα στη γωνία

Recession Ελλάδα
Η τελευταία προσπάθεια της Ελλάδας να βρει χρήματα που χρειάζεται απεγνωσμένα για να καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της, προσέκρουσε στον τοίχο της Ευρωζώνης. Τα 1,2 δισ. ευρώ από το ΤΧΣ για νομικούς λόγους δεν επεστράφη στην Αθήνα.
Ακόμη κι έτσι, όμως, αναφέρει το ρεπορτάζ του CNBC, η ελληνική κυβέρνηση εξακολουθεί να είναι αισιόδοξη ότι η λίστα των μεταρρυθμίσεων που θα παραδώσει στους δανειστές της θα καταφέρει να ξεκλειδώσει τη ζωτικής σημασίας βοήθεια που ζητάει εδώ και καιρό. Σύμφωνα με τους αναλυτές που μίλησαν στο αμερικανικό δίκτυο, υπάρχουν ανησυχίες για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, τονίζοντας πως η άρνηση να δοθούν τα χρήματα που ζητάει η Ελλάδα για τεχνικούς λόγους, δείχνει πως οι πιστωτές της θέλουν να την πιέσουν ακόμη περισσότερο.

Τρεις εκλογές, ένα μήνυμα: Η Ευρώπη αλλάζει

Του Μιχάλη Ψύλου 

Δεύτερη δύναμη το Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν στον πρώτο γύρο των περιφερειακών εκλογών στη Γαλλία την περασμένη Κυριακή και συντριπτική ήττα του κυβερνώντος Σοσαλιστικού κομματος. Στην Ισπανία, μεγάλη ήττα και του κυβερνώντος κεντροδεξιού Λαϊκού κόμματος του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι στις τοπικές εκλογές στην Ανδαλουσία-παραδοσιακό προπύργιο των Σοσιαλιστών, που και αυτοί απώλεσαν για πρώτη φορά την απόλυτη πλειοψηφία. Την ίδια ώρα οι Podemos δείχνουν τη δύναμή τους ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Νοεμβρίου. Αλλά και στην Ολλανδία βλέπουμε μια συντριπτική…

Καταστραφήκαμε για την Ευρωπαϊκή Πολιτική Ένωση

Στην σκιά αλλά πάντα ενεργός ο πρώην πρωθυπουργός Σημίτης δήλωσε υπέρμαχος μια πολιτικής ευρωπαϊκής ένωσης 

Γράφει η Μαρία Τσολακίδη

Προσκεκλημένος του Δικτύου "Αργώ" ο κύριος Σημίτης ανέλυσε γιατί όλα οδηγούν σε μια κοινή πολιτική στην Ευρώπη ακόμα κι αν πρέπει οι χώρες-μέλη να παραχωρήσουν κάποιες ελευθερίες τους. 
Με αφορμή την οικονομική κρίση που χτύπησε την Ελλάδα ο κ. Σημίτης έπλεξε την ομιλία του σύμφωνα με όλα εκείνα που τελικά θα οδηγήσουν αναπόφευκτα σε μια κοινή πολιτική με έδρα τις Βρυξέλλες. Η αίτια της κρίσης που ήταν οι παγκόσμιες αγορές και όλα όσα τράβηξαν οι Έλληνες πολίτες για να βγει στις παγκόσμιες αγορές η κατεστραμμένη χώρα, τώρα για τον κύριο Σημίτη γίνονται οι αντίπαλοι που μόνο μέσω μια κοινής πολιτικής θα μπορέσουν να μην πάρουν όλες τις οικονομίες των κρατών στα χέρια τους. 

Αναζωπύρωση της Ιστορίας

Γράφει ο Γιώργος Μαλούχος 

Η 25η Μαρτίου πέρασε, η παρέλαση έγινε, για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό χωρίς κάγκελα και με πολύ κόσμο που δεν αποθαρρύνθηκε από τη συνεχή βροχή. Όμως, δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι όλα αυτά είναι γραφικά, εξωπραγματικά, άλλης εποχής.

Δεν έχουν δίκιο.

Δήλωση - βόμβα Τσακαλώτου: «Είμαστε έτοιμοι για ρήξη»

dilwsi---bomba-tsakalwtou-eimaste-etoimoi-gia-riksi
«Σκοπίμως δημιουργούμε ασάφεια για να ξέρουν ότι είμαστε έτοιμοι για ρήξη», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων.
Δήλωση - βόμβα από τον αναπληρωτή υπουργό Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδη Τσακαλώτο. Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δημιουργεί ασάφεια για να ξέρουν οι Ευρωπαίοι ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη για ρήξη.

Το «κοστούμι» μέτρων και μεταρρυθμίσεων που ετοιμάζει η κυβέρνηση

to-kostoumi-metrwn-kai-metarruthmisewn-pou-etoimazei-i-kubernisi
Με «αγκάθι» το φορολογικό, η κυβέρνηση ετοιμάζει τη λίστα μεταρρυθμίσεων που θα στείλει στους «θεσμούς»
Σε μεγάλο «αγκάθι» για την κυβέρνηση αναμένεται να εξελιχθεί το φορολογικό… τμήμα της λίστας των μεταρρυθμίσεων η οποία και αναμένεται να κατατεθεί μέχρι τη Δευτέρα στους «θεσμούς».

Εκτός από τα –εύπεπτα από την πλευρά της κοινωνίας- μέτρα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, του λαθρεμπορίου και της διαφθοράς που αναμένεται να κυριαρχήσουν, η λίστα αναμένεται να περιλαμβάνει παρεμβάσεις στον ΦΠΑ ενώ δεν αποκλείεται να ανοίξουν τώρα ζητήματα όπως τι μέλλει γενέσθαι με τον ΕΝΦΙΑ αλλά και με τον φόρο εισοδήματος που θα κληθούμε να πληρώσουμε την επόμενη χρονιά.

Στο εφετείο κακουργημάτων για την υπόθεση των υποβρυχίων, 32 άτομα, στρατιωτικοί, επιχειρηματίες και υπάλληλοι του υπουργείου άμυνας

ipovrixio
Σταχυολογεί ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Στο τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων οδηγούνται 32 κατηγορούμενοι μεταξύ των οποίων υπάλληλοι του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στρατιωτικοί αλλά και γνωστοί επιχειρηματίες.

Πρόκειται για την υπόθεση των «μαύρων χρημάτων» που φέρεται να δόθηκαν για την προμήθεια του Πολεμικού Ναυτικού των γερμανικών υποβρυχίων, για την οποία το Συμβούλιο Εφετών διατάσσει να παραπεμφθούν σε δίκη συνολικά 32 κατηγορούμενους.

Γιατί τα “έψαλε” η Ζωή Κωνσταντοπούλου στους άντρες της ασφάλειας

Zoi-Konstantopoulou
Μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης στο Σύνταγμα, μία ηλικιωμένη γυναίκα η οποία είχε έρθει από την Ξάνθη, πλησίασε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου ζητώντας να βγει μαζί της μία φωτογραφία.

Λεφτά και λύσεις υπάρχουνε!..

     Ωραία. Το τί ρόλο παίζουν οι διάφοροι ευρωπαϊκοί και άλλοι ''θεσμοί'', το έχουμε καταλάβει.
     Καιρός να δούμε και τί ρόλο έχουν σκοπό να παίξουν και οι εγχώριοι.

     Δεν μας λέτε κύριοι του οικονομικού επιτελείου: πού το πάτε; Πάλι εμείς φταίμε;
     Δηλαδή τί καταλαβαίνετε;
     Θα γίνουμε από δυό χωριά χωριάτες, επειδή δεν θέλετε να πάρετε υπ' όψη σας τα οφθαλμοφανή;

Έτοιμος ο νόμος για τους πλειστηριασμούς, αναζητούνται ισορροπημένες λύσεις για τα «κόκκινα» δάνεια

Το μείζον πρόβλημα της διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους – το οποίο μεταφέρεται χρονικά – πρέπει να λυθεί με θάρρος και αποφασιστικότητα και είμαστε έτοιμοι να το πράξουμε, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στο συνέδριο “Banking and Insurance Forum: The day after”.

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνουν να ανασυντάξουν την Δημοκρατική Παράταξη

Την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου, ενιαίου φορέα του δημοκρατικού σοσιαλισμού με την ανασύσταση της Δημοκρατικής Παράταξης, επισημαίνουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ που ανέλαβαν σχετική πρωτοβουλία με την επωνυμία «Δίκτυο Εγνατία». Στον φορέα συμμετέχουν ο γραμματέας της Περιφερειακής Επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας Χρόνης Μακρίδης και ο Χρήστος Παπαστεργίου, μέλος της ΚΠΕ του κόμματος.
Τα εν λόγω στελέχη δημοσιοποίησαν κείμενο-διακήρυξη, στο πλαίσιο του διαλόγου για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, και -μεταξύ άλλων- υπογραμμίζουν:

Α. Τσίπρας: «Έφτασε η στιγμή ν΄αλλάξουμε τον κόσμο!»

Α. Τσίπρας: «Έφτασε η στιγμή ν΄αλλάξουμε τον κόσμο!»
Με τον πρόλογο του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Λιβάνη" το βιβλίο του γενικού γραμματέα του ισπανικού κόμματος, Rodemos, Πάμπλο Ιγκλέσιας Τουριόν με τίτλο "Διεκδικώντας τη δημοκρατία".
Πρόκειται για ένα πολιτικό δοκίμιο διεκδίκησης της δημοκρατίας σε αυτήν τη χώρα της Ιβηρικής με σκοπό μια πιο δίκαιη κοινωνία. Είναι μια εναλλακτική «εργαλειοθήκη» που περιλαμβάνει τρόπους αγώνα, στοχασμούς και διαδικασίες για μια άλλου είδους αριστερά. Αποτελεί μια μελέτη του χθες για μια πολιτική του σήμερα που -κατά τον συγγραφέα- συνιστά μια πολιτική του αύριο για έξοδο από την κρίση.

«Αθάνατα» τα πλαστά επιδόματα πρόνοιας

«Αθάνατα» τα πλαστά επιδόματα πρόνοιας

Γράφει:  Βασιλική Αγγουρίδη

Κύκλωμα που πλαστογραφούσε πιστοποιητικά αναπηρίας για την έκδοση επιδομάτων πρόνοιας, εις βάρος του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ εξάρθρωσε η Αστυνομία. Μεταξύ των εμπλεκομένων εργαζόμενος του ΟΑΕΕ και 17 γιατροί!

Στη σύλληψη οκτώ ατόμων, μεταξύ των οποίων και ένας 45χρονος υπάλληλος του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, αλλά και ο 53χρονος «εγκέφαλος» του κυκλώματος.

Bloomberg: Οι «σημαντικές» ημερομηνίες για την Ελλάδα

Bloomberg: Οι «σημαντικές» ημερομηνίες για την Ελλάδα
Τις πιο «σημαντικές» ημερομηνίες που πρέπει να παρακολουθεί κανείς για την Ελλάδα και την κρίση ρευστότητας, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.
30 Μαρτίου: Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να καταθέσει λίστα με τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις ως αυτή την ημερομηνία, ώστε να εξασφαλίσει περισσότερα κεφάλαια διάσωσης. Στόχος είναι να ανταποκριθεί στην προθεσμία και να επιταχύνει την εκταμίευση κεφαλαίων από το πρόγραμμα που συμφωνήθηκε τον Φεβρουάριο.

Ο Καμμένος χτυπά την ανεργία: 2 χρόνια θητεία στο στρατό με μισθό για τη στελέχωση της ΜΟΜΑ

Ο Καμμένος χτυπά την ανεργία: 2 χρόνια θητεία στο στρατό με μισθό για τη στελέχωση της ΜΟΜΑ
Προαιρετική αύξηση της θητείας για δύο χρόνια με μισθό για τους φαντάρους που θα επιλέξουν να ενταχθούν θα προβλέπει το νομοσχέδιο για την επανίδρυση της ΜΟΜΑ σύμφωνα με τον υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένο. όσοι επιλέξουν να επεκτείνουν την θητεία τους θα στελεχώσουν την ΜΟΜΑ Ο κ.Καμμένος προανήγγειλε σειρά νομοσχεδίων για το υπουργείο Άμυνας το προσεχές διάστημα προς ψήφιση στη Βουλή.
Πρόκειται για μία προσπάθεια αναδιοργάνωσης μέσα στις Ένοπλες Δυνάμεις, ανέφερε ο κ. Καμμένος, ο οποίος σημείωσε ότι έχουν γίνει ήδη πολλές αλλαγές μέσα στους δύο προηγούμενους μήνες όπως η μετάθεση δυνάμεων στον Έβρο και τα νησιά για ενίσχυση των συνόρων, αλλά και για κατάργηση, όπως υποστήριξε, του ρουσφετιού. Στα νομοσχέδια, όπως τόνισε, περιλαμβάνεται και ρύθμιση για την επανίδρυση της παλιάς ΜΟΜΑ η οποία θα δίνει τη δυνατότητα σε παιδιά που υπηρετούν τη θητεία τους να την επεκτείνουν με έμμισθη σχέση για ακόμα δύο χρόνια.

Θέλουν Ένοπλες Δυνάμεις ή… την Αλίκη στο Ναυτικό;

ΟΥΚ
Γράφει ο “Κυνικός”

Ελλάδα. Ένα μικρό κράτος το οποίο βρίσκεται ανάμεσα σε 3 ηπείρους. Βυθισμένη στο απέραντο γαλάζιο του ουρανού και της θάλασσας. Τόπος ειδυλλιακός! Οι Ρώσοι λένε ότι ο Θεός είχε κρατήσει αυτή τη γωνιά για να ξεκουράζεται αλλά επειδή ως συνήθως αργήσαμε όταν μοίραζε περιοχές στους λαούς… μας το παραχώρησε! Θα μπορούσα να πω πάρα πολλά και όλα να είναι στο ίδιο μοτίβο. Όμως, πάντα υπάρχει ένα όμως ή ένα αλλά που ταράζει τις όμορφες σκέψεις… Αυτή την περίοδο αν κάποιος κοιτάξει το τι γίνεται γύρω από τη χώρα μας θα καταλάβει ότι τα πράγματα δεν είναι ούτε απλά, ούτε εύκολα. Ας ρίξουμε μία γρήγορη ματιά…

Κοτζιάς: Διεθνής συνδιάσκεψη τον Μάιο για τις χριστιανικές κοινότητες στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική

newego_LARGE_t_1101_54457758_type13031
«Η Ελληνική Κυβέρνηση παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή, την υπόθεση απαγωγής, από τον Απρίλιο του 2013, των δύο Αρχιερέων Χαλεπίου, του …
Ελληνορθόδοξου Μητροπολίτη του Πατριαρχείου Αντιοχείας κ. Παύλου και του Συρορθόδοξου Μητροπολίτη κ. Ιωάννη, ευρισκόμενη σε επαφή και στενή συνεργασία -μεταξύ άλλων- με το Πατριαρχείο Αντιοχείας, προς το οποίο έχει επανειλημμένως εκφράσει τη συνεχή και αμέριστη υποστήριξή της», αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Νικήτα Κακλαμάνη για την προστασία των χριστιανικών κοινοτήτων της Μέσης Ανατολής.

Η ΔΕΗ που ήθελαν να ξεπουλήσουν για να «φέρουν λεφτά» είχε κέρδη 91,3 εκατ. ευρώ το 2014

ΔΕΗ: Κέρδη 91,3 εκατ. ευρώ το 2014
Κέρδη μετά από φόρους ύψους 91,3 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 225,3 εκατ. ευρώ και κύκλο εργασιών 5,86 δισ. εμφάνισε η ΔΕΗ το 2014.

Ειδικότερα, ο κύκλος εργασιών μειώθηκε κατά € 107,2 εκατ. ή 1,8% και διαμορφώθηκε σε € 5.863,6 εκατ. έναντι € 5.970,8 εκατ. το 2013.

Το κόμμα της ντροπής των Ιμίων και των εθνικών ολετήρων, ξέρει να βγάζει το σκασμό για τη Θράκη αλλά και να επιτίθεται στα ΟΥΚ για τα συνθήματα της παρέλασης

parelasi-oyk
Την απόδοση ευθυνών για τα «συνθήματα αμφισβήτησης των υφιστάμενων συνόρων που φώναζαν τα ΟΥΚ …στην παρέλαση στο Σύνταγμα» ζητεί το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωσή του…
Το ΠΑΣΟΚ (μιλάμε για το κόμμα του οποίου ο ηγέτης – Βενιζέλος – έσπευσε πρώτος να στηρίξει τους νεοναζί του Κιέβου) βάλλει προσωπικά κατά του κ. Καμμένου, τον οποίο και χαρακτηρίζει «ανεύθυνο», ενώ διερωτάται ποιοι είναι αυτοί που…
«έδωσαν στα ΟΥΚ το ‘ελεύθερο’ να διαμορφώνουν την εξωτερική πολιτική και την πολιτική εθνικής ασφάλειας».

Αν ο Παπακωνσταντίνου πουλούσε κουλούρια, η ποινή του θα ήταν αυστηρότερη...

Από το Jungle Report
Δεν ξέρω αν θα γελάνε ή θα κλαίνε οι μελλοντικές γενιές μαζί μας, όπως πχ με την απόφαση του ειδικού δικαστηρίου για τον Παπακωνσταντίνου, ο οποίος όχι μόνο έβγαλε από την λίστα Λαγκάρντ τους συγγενείς του, αλλά και δεν έκανε τίποτα ώστε η χρεοκοπημένη οικονομία μας να εισπράξει κάτι από τους συμμετέχοντες στην λίστα.

ΑΝΤΡΕΙ ΜΑΣΛΟΒ(ΡΩΣΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ): ΕΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΔΑΝΕΙΟ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ

2015-03-27_083238
ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΙ 20 ΔΙΣ ΣΤΟ ΧΕΡΙ

ΒΑΡΥΣΗΜΑΝΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΑΝΤΡΕΙ ΜΑΣΛΟΒ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ
ΤΩΡΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ
ΑΝΤΡΕΙ ΜΑΣΛΟΒ(ΡΩΣΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ): ΕΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΔΑΝΕΙΟ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ

Η προίκα του Βενιζέλου και η τύχη του Στουρνάρα

Στουρνάρας-Βενιζέλος
Γράφει ο Κώστας  Βαξεβάνης

Έχετε ξεφυλλίσει τις δηλώσεις του Πόθεν Έσχες των πολιτικών; Θα πάθετε σοκ. Ανεβαίνουν στη σελίδα της Βουλής για μερικές μόνο μέρες και μετά εξαφανίζονται. Δεν έχω καταλάβει γιατί για μερικές μόνο μέρες και όχι συνεχώς, αλλά αυτό μάλλον σχετίζεται με τη δική μου αδυναμία να αντιληφθώ τη σοβαρότητα του κοινοβουλευτικού έργου. Αναφέρομαι στο κοινοβουλευτικό έργο που έχει την ικανότητα να συγκαλύπτει, να αμνηστεύει και να παραγράφει.

Λαγκάρντ στον Τσίπρα: “Πιάσε” τους πλούσιους φοροφυγάδες

ΚΡΙΣΤΙΝ ΛΑΓΚΑΡΝΤ
Κυβερνητικές πηγές δήλωσαν τα εξής για τη συνομιλία Τσίπρα-Λαγκάρν:

Τηλεφωνική επικοινωνία με την διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ είχε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να την ενημερώσει για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων, καθώς και για την πορεία υλοποίησης της συμφωνίας στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου. 

Ο Πάνος Καμμένος ζητάει ένα εκατ. ευρώ από Πετρουλάκη και Θεοδωράκη

Το ποσό τους ενός εκατομμυρίου ευρώ ζητά ο υπουργός Εθνικής Αμυνας με αγωγή του εναντίον του Ανδρέα Πετρουλάκη αρθρογράφου του protagon.gr. 

Η αγωγή ασκήθηκε για το άρθρο με τίτλο «Π. Καμμένος. Έχουν αρχίσει και του μοιάζουν». Ο κ. Καμμένος άσκησε αγωγή ζητώντας το ίδιο ποσό και εναντίον του επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρου Θεοδωράκη, τον οποίο χαρακτηρίζει «ιδιοκτήτη» της πολυμετοχικής ιστοσελίδας. Ο κ. Θεοδωράκης, ωστόσο, έχει μεταβιβάσει τις μετοχές του στην ιστοσελίδα απο τον Μάρτιο του 2014, όταν ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει τη δημοσιογραφία για να ιδρύσει Το Ποτάμι.

Ο ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ ΚΑΛΕΙ ΓΙΩΡΓΑΚΗ !

2015-03-27_083832
Καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση Πυθία !

Τελευταία ευκαιρία για υπαγωγή στη ρύθμιση-εξπρές

λεφτά
Τελευταία ευκαιρία σήμερα για όσους οφειλέτες θέλουν να ενταχθούν στη «ρύθμιση-εξπρές» ληξιπρόθεσμων οφειλών, καθώς εκπνέει η προθεσμία για αίτηση υπαγωγής στην ευνοϊκή ρύθμιση.

Όπως εξηγεί σε ανακοίνωσή της η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, είναι  νομικά αδύνατη η παράταση της προθεσμίας, επειδή στο νόμο δεν υπάρχει σχετική εξουσιοδοτική εντολή, ισχύει, όμως, ήδη η ρύθμιση έως 100 δόσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Παραδέχεται το λάθος για το 1,2 δις η διευθύνουσα σύμβουλος του ΤΧΣ

H διευθύνουσα σύμβουλος του ΤΧΣ Αναστασία Σακελλαρίου παραδέχεται ότι ήταν λάθος της η «φυγή», του ποσού των 1,2 δις ευρώ κατά τη διάσωση των τραπεζών, ο «επαναπατρισμός» του οποίου αποτελεί αξίωση της νέας ελληνικής κυβέρνησης. Με το πρόβλημα ρευστότητας να πιέζει και με EuroWorking Group να παραπέμπει το ζήτημα στο EFSF h Αναστασία Σακελλαρίου, σε δήλωσή της, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η επιστροφή των μη χρησιμοποιηθέντων ομολόγων ήταν μια ρητή απαίτηση του Eurogroup, η οποία μείωσε ισόποσα το δημόσιο χρέος διατηρώντας παράλληλα τη δυνατότητα για δανεισμό εκ νέου του ποσού αυτού για τον ίδιο σκοπό, δηλαδή αποκλειστικά για ανακεφαλαιοποίηση και εξυγίανση τραπεζών».

Η Siemens έκανε «εξωδικαστικό συμβιβασμό» 270εκ αντί 2δις ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΕ ΟΥΤΕ ΑΥΤΑ ! ! !

siemens
Δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ από τα 270.000.000 ευρώ που υποχρεούται να καταβάλει, σύμφωνα με τον σκανδαλώδη …
«εξωδικαστικό συμβιβασμό», από δύο δισ. ευρώ που ήταν οι απαιτήσεις για τη ζημιά του Ελληνικού Δημοσίου – Να ποιος κάνει μονομερείς ενέργειες, κύριε Σόιμπλε

Τα δικά τους λεφτά δικά τους και τα δικά μας λεφτά δικά τους. Αυτή είναι η λογική του αδίστακτου και ανάλγητου κ. Σόιμπλε και γενικά του Βερολίνου. Μας βάζουν το μαχαίρι στον λαιμό, θέλουν να μας πνίξουν γιατί λένε ότι δεν είμαστε εντάξει στις υποχρεώσεις μας, μόνο που αυτό δεν ισχύει για τους ίδιους. Τις δικές τους υπογραφές τις γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια.

ΡΕ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ;

cebfcf85cebaceb1ceb4ceb5cf83
Τι έγινε ρε «λεβέντες» και σας έπιασε ξαφνικά ΛΥΣΣΑ με τους ΟΥΚΑΔΕΣ;
Επαναλαμβάνω την ερώτηση, ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ;
Βγήκε η Βουλευτής σας και τι είπε;
««Tα συνθήματα των ΟΥΚ στην παρέλαση της 25/3 είναι μια ευθεία πρόκληση για τη δημοκρατία» ………..«Εξαιρετικά ανησυχητικό και αδιανόητο να μείνουν χωρίς τιμωρία» οι ειδικοδυναμίτες που φώναξαν τα εθνικιστικά συνθήματα στην παρέλαση…………..
……….τονίζει χαρακτηριστικά ότι «Είναι ευθεία πρόκληση για τη δημοκρατία. Και μας θυμίζει πόσο επείγον είναι το ζήτημα της κάθαρσης του στρατού από τους φασιστικούς και ακροδεξιούς θύλακες που παραμένουν ισχυροί. Η ατιμωρησία (και σε αυτή την περίπτωση) τους εκτρέφει.»

Έκτακτο: Βρώμικο γεωπολιτικό παιχνίδι πίσω από την αιφνίδια στοχοποίηση Καμμένου - Οι εξελίξεις αναμένονται δραματικές


Η είδηση ενδεχομένως και να θεωρείται τρέχουσα. Η επικοινωνιακή της διαχείριση όμως, τόσο από πολιτικά κέντρα,  όσο και από μιντιακά συγκροτήματα συμφερόντων, αποκαλύπτει μια βρώμικη προσπάθεια που βρίσκεται ήδη σε πλήρη εξέλιξη και βάζει τη χώρα σε επικίνδυνο αλεστήρι εξελίξεων...

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ SIEMENS – Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΥ

27-05-46-image-28
– ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Α. ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΤΟΝ Σ. ΒΑΛΥΡΑΚΗ
Αποφασισμένη να πάει την υπόθεση που συντάραξε την πολιτική σκηνή της χώρας«μέχρι τέλους» εμφανίζεται η κυβέρνηση. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες ,ο Αλέξης Τσίπρας προσανατολίζεται στο να ζητήσει την έκδοση του Χριστοφοράκου στην Ελλάδα προκειμένου να χυθεί άπλετο φως.

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Γκάζια στο "κόκκινο" για τα Leopard 2HEL και ρεκόρ τηλεθέασης της στρατιωτικής παρέλασης (vid)

ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΕΛΑΣΕΩΝ
 
Τα άρματα μάχης Leopard 2HEL έκλεψαν για ακόμη μία φορά την παράσταση χθες στη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Συγκέντρωσαν τα βλέμματα των πολιτών που πήγαν στο κέντρο της Αθήνας προκειμένου να θαυμάσουν από κοντά τα μηχανοκίνητα τμήματα των Ένοπλων Δυνάμεων. Ωστόσο, το πιο "δυνατό" σημείο ήταν τη στιγμή που ολοκληρώθηκε η παρέλαση και τα άρματα μάχης ανέβασαν στροφές για να φύγουν και να πάρουν το δρόμο της επιστροφής.

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Το μήνυμα Τσίπρα από το μνημείο του Ολοκαυτώματος: «Δεν υπάρχει ταφή μνήμης, υπάρχει κοινή συνείδηση»

Το μνημείο του Εβραϊκού Ολοκαυτώματος επισκέφτηκε ο Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο του ταξιδιού του στο Βερολίνο, όπου συναντήθηκε με την καγκελάριο Άγνκελα Μέρκελ, τον αντικαγκελάριο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ. Ο πρωθυπουργός είχε επίσης συναντήσεις με την ηγεσία της Αριστεράς (Die Linke) και των Πρασίνων.

Κατάλαβες Παπαγεωργόπουλε; Αν ήσουν του Σημίτη, θα έπαιρνες και εύφημο μνεία.

1
Έτσι λειτουργούν τα πράγματα στην γερμανική αποικία.
Ο Χριστοφορακος δέκα κακουργήματα με τον Σημίτη, ελευθερος.
Ο Ματαντος δέκα κακουργήματα με τον Σημίτη, ελεύθερος.

Ο Πάνος Καμμένος για τις γερμανικές αποζημιώσεις

προανήγγειλε τη μείωση του κόστους για τις αερομεταφορές που γίνονται με αεροσκάφη C-130 και ελικόπτερα Super Puma
«Η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος αναφερόμενος στις γερμανικές αποζημιώσεις, επισημαίνοντας ότι το θέμα είναι καταρχήν ηθικής φύσεως, ωστόσο, υπάρχουν και οι οικονομικές απαιτήσεις της χώρας από τις καταστροφές που έγιναν σε υποδομές καθώς και στον πολιτισμό.

Οι ΑΝΕΛ αποστομώνουν ΞΑΝΑ το Ποτάμι: «Καταντούν γραφικοί»

Οι ΑΝΕΛ αποστομώνουν ΞΑΝΑ το Ποτάμι: «Καταντούν γραφικοί»
«Αν κάτι έρχεται από το παρελθόν, δεν είναι παρά οι εμμονές, οι ιδεοληψίες και οι δογματικές αγκυλώσεις των κατά φαντασία ..."πρωταγωνιστών" της πολιτικής σκηνής που δεν συνειδητοποιούν ότι καταντούν γραφικοί εν ονόματι ενός ψευδώνυμου "κοσμοπολιτισμού"» απάντησε με δήλωσή της η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, στις δηλώσεις του Σταύρου Θεοδωράκη για τις εορταστικές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου.

FT: Σφίγγουν τη μέγγενη οι δανειστές xrima_evro.jpg

Σε αναλυτικό ρεπορτάζ της η εφημερίδα Financial Times -επικαλούμενη πηγές από Αθήνα, Βρυξέλλες και Φρανκφούρτη- υποστηρίζει ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο... παρά 1, καθώς η ρευστότητα εξαντλείται με γρήγορο ρυθμό, οι οικονομικές υποχρεώσεις είναι αυξημένες και οι δανειστές ουσιαστικά δεν κάνουν ούτε βήμα πίσω. 

H Καταδίκη Παπακωνσταντίνου ανοίγει το δρόμο για δίωξη κατά Βενιζέλου

venizelos_box
Η καταδίκη του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, έστω και με την ποινή του ενός χρόνου, ανοίγει το δρόμο για τη δίωξη κατά Βενιζέλου.
Το δικαστήριο καταδίκασε τον πρώην υπουργό για νόθευση εγγράφου. Παραδέχεται δηλαδή πως η λίστα, ήταν επίσημο δημόσιο έγγραφο και όχι παράνομη όπως υποστήριζαν αυτοί που επιχείρησαν να την κρύψουν.

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Αισιόδοξος για ελληνική συμφωνία εντός εβδομάδας ο Σουλτς

Συμφωνία για την Ελλάδα μέχρι το τέλος της εβδομάδας «βλέπει» ο Μάρτιν Σουλτς.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου «προς το τέλος της εβδομάδας θα επιτευχθεί νέα συμφωνία, η οποία θα είναι αρκετή για την εκταμίευση της πιο επείγουσας χρηματοδότησης».

ΜΑΞΙΜΟΥ ΣΕ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ: Θέλετε πόλεμο; Θα τον έχετε!

o-aleksis-tha-kanei-polemo-stous-oligarxes-
ΤΗΝ ΒΟΜΒΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΜΜ "Ε" ΡΙΧΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Τσίπρας σε Μέρκελ: Ζητούσατε αίμα από την κοινωνία και αφήνατε το πάρτι των βαρόνων του τυπου ανεξέλεγκτο!
Οργή για την παρακρατική μεθόδευση της διαπλοκής κατά Κατρούγκαλου.

ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΑ ΧΑΛΚΕΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ

2A1
Είναι πλέον γνωστό ότι στη ΔΙΕΘΝΗ ΣΚΗΝΗ παίζονται σημαντικά και κερδοφόρα πολιτικά και οικονομικά παιχνίδια.

Πολιτικά παιχνίδια τα οποία διαμορφώνονται από τις γνωστές και άγνωστες Διεθνείς Λέσχες Επιρροής και τα εξεταζόμενα ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ παραγωγής ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ και σκοτεινών πολιτικο-οικονομικών σεναρίων και σχεδιασμών.

Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

"Ρήξη τώρα με την χούντα των Βρυξελλών" - Ποιος το γράφει και γιατί

Image
Γράφει ο Ηλίας Ηλιόπουλος*


Η Ελλάς υφίσταται έναν ωμό και επαίσχυντο εκβιασμό από πλευράς του υπερεθνικού ολοκληρωτικού μορφώματος της λεγομένης «Ε.Ε.» – τόσο από την Υπερεθνική Γραφειοκρατική Ελίτ των Βρυξελλών όσο και από την Ηγεμονεύουσα Μέση Ηπειρωτική Δύναμη Γερμανία. 

Επίθεση στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων (!) από το ΠΑΣΟΚ ενώ οι Τούρκοι βρίσκονται «ante portas»

KostarakosL3
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΡΕΣΟΥΝ ΣΤΟΝ Ε.ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΟΙ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ!
Την ώρα που οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγίο κλιμακώνονται (δύο φορές αυτή την εβδομάδα το Αιγαίο έγινε θέατρο σκληρών εναέριων συγκρούσεων μεταξύ της ΠΑ κια της τουρκικής Αεροπορίας) και απαιτείται εθνική ομοψυχία για να ξεπεραστεί η εθνική κρίση, το ΠΑΣΟΚ επέλεξε να επιτεθεί στη στρατιωτική ηγεσία της χώρας, κάνοντας ίσως αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα τα τελευταία πέντε χρόνια. Να υπονομεύσει την εθνική ασφάλεια.

Ο Καραγκούνης, η Μαδάμ Μισέλ και ο Άδωνις…

123

Γράφει ο Ευριπίδης Μπίλλης

Δεν με νοιάζει το να στενοχωριέται ο Καραγκούνης που προσπαθεί να κάνει το μαύρο άσπρο και τον μαλώνει ο Αντωνάκης που δεν καταφέρνει να μας πείσει.
Ούτε με νοιάζει αν στενοχωριέται η Μισέλ με το «έξυπνο» ειρωνικό χαμογελάκι της, το σήμα κατατεθέν του Αντωνάκη.

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΑΠΟ ΔΙΑΦΑΙΝΟΜΕΝΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΡΩΣΙΑΣ

1056383_620x410

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης


Εκτός από τους Αμερικανούς και πολλούς Ευρωπαίους, όπως φαίνεται η διαφαινόμενη προσέγγιση μεταξύ Αθήνας και Μόσχας έχει ανησυχήσει σε μεγάλο βαθμό και τους Τούρκους. Αυτό αποδεικνύει η μεγάλη προβολή του τουρκικού τύπου στις επόμενες κινήσεις και επαφές μεταξύ των δυο πλευρών.

Ο Ν. Κοτζιάς προετοίμασε την επίσκεψη Τσίπρα στο Βερολίνο

Ο Νίκος Κοτζιάς και ο Βάλτερ Σταϊνμάγερ
Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς -προετοιμάζοντας τη επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Γερμανία- συναντήθηκε με τον Γερμανό ομόλογό του Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ στο Βερολίνο. Αν και δεν έγιναν δηλώσεις μετά τη συνάντηση των δύο υπουργών, πληροφορίες αναφέρουν πως βασικό θέμα ήταν η βελτίωση των ελληνογερμανικών σχέσεων.