Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Πρέπει να επιστευθούμε τον Τσίπρα, λέει ο γάλλος υπουργός Οικονομικών


E6ED9E8F37083CD089573096DBDE0AA7
Βελτίωση στη διαδικασία των συζητήσεων με την Αθήνα διαπιστώνει ο Μισέλ Σαπέν

Βελτίωση στη διαδικασία των συζητήσεων με την Αθήνα διαπιστώνει ο γάλλος υπουργός Οικονομικών, τουλάχιστον σε σχέση με τους τρεις πρώτους μήνες που ανέλαβε η νέα κυβέρνηση στην Αθήνα. «Πρέπει να εμπιστευθούμε τον έλληνα πρωθυπουργό» λέει στο περιοδικό Politico o Μισέλ Σαπέν.
Ερωτηθείς σχετικά με την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων της Αθήνας με τους εταίρους της στην Ευρωζώνη, ο Σαπέν επισήμανε ότι έχει μάθει να μην είναι «ούτε αισιόδοξος ούτε απαισιόδοξος. Θα αντιμετωπίσουμε τη δεδομένη κατάσταση.»

Οι τζιχαντιστές… “επικήρυξαν” τη Μισέλ Ομπάμα


1432312092319.cached
Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα μπήκε και πάλι στο στόχαστρο των τζιχαντιστών της οργάνωσης ISIS.

Άλλες εποχές, άλλοι Έλληνες


Marathon
Ένα τουίτ από πρώην πρωθυπουργό, που τυχαίως έκανε βόλτες με το κανό του στον Σχοινιά, προκαλεί ένταση στην Αθήνα:

«Πάνω από 600 πλοία των δανειστών αποβιβάζουν στρατό στον Μαραθώνα!»
Επειγόντως συγκροτούνται τοκ-σόου: – Εσείς φταίτε με την κωλυσιεργία σας! Πάρτε επιτέλους τη δόση από τον Μαρδόνιο… Τι σας ζητά ο άνθρωπος; Γην και ύδωρ…
- Και γην και ύδωρ αλλά και τα λεφτά του πίσω ζητάει. Με τόκο μάλιστα.

Απίστευτη πρόκληση από τους Αλβανούς


 photo_17474
Με την ψήφο των Τσάμηδων, η αλβανική κυβέρνηση επέβαλε τον διοικητικό «Καλλικράτη», με στόχο να αλλοιωθεί η βούληση των Ελλήνων κατοίκων της περιοχής στις επικείμενες δημοτικές εκλογές
Η Voria.gr ενημέρωσε εχθές επαρκώς τους αναγνώστες, να μού επιτραπεί μόνον να υπενθυμίσω προς όσους δεν το πρόσεξαν, ότι ο πρωθυπουργός της Αλβανίαςκ. Έντι Ράμα διόρισε αντιπρόεδρο της Βουλής τον κ. Ιντρίζι αρχηγό του ανθελληνικού κόμματος των Τσάμηδων, το οποίο ενέταξε επισήμως ως εταίρο στην κυβέρνησή του.

Με τους χαριεντισμούς και τις λυκοφιλίες στη Ρίγα οι μάσκες έπεσαν


CFoCcz5W8AAhue9

Με τους χαριεντισμούς και τις λυκοφιλίες στη Ρίγα οι μάσκες έπεσαν


Γράφει ο Αθανάσιος Καρανάσιος

Μετά τους σημερινούς χαριεντισμούς και τις λυκοφιλίες του Αλέξη Τσίπρα στη Ρίγα της Λετονίας, αποδεικνύεται, γιατί η υπερεθνική και ντόπια μαφιοκρατία ήθελαν «αριστερή» κυβέρνηση, προκειμένου να ολοκληρώσουν τα απάνθρωπα μέτρα για την προτεκτορατοποίηση της χώρας, τη μαζική εξαθλίωση/δουλοποίηση του Ελληνικού Λαού και την πληθυσμιακή εκκαθάριση.

Ο Καμμένος στις ΗΠΑ συνέδεσε τους τζιχαντιστές με την υπογραφή συμφωνίας

kammenos_nuland-630x381
Την παρέμβαση των ΗΠΑ προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο «για να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί η λύση στις διαδικασίες των συνομιλιών», ζήτησε ο υπουργός Εθνικής “Αμυνας Πάνος Καμμένος από την υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόρια Νούλαντ κατά τη μεταξύ τους συνάντηση στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΝΙΚΗΤΑ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ‏


9358FCED-2549-493D-B295-4A53C6CC2264_mw1024_mh937_s 
Ν. Κακλαμάνης: «”Φως” στην αλήθεια για το Σκοπιανό επί Γ. Παπανδρέου»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ν. Κακλαμάνης: «”Φως” στην αλήθεια για το Σκοπιανό επί Γ. Παπανδρέου»
Την αποκάλυψη της αλήθειας σχετικά με τις «συμφωνίες», που φέρεται να επιχείρησε η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, ώστε να λυθεί, κατά τρόπο που δεν θα εξυπηρετούσε τις ελληνικές θέσεις, το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, ζητά να πληροφορηθεί ο βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης, με ερώτησή του προς τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά.

Η αποκάλυψη του εγκλήματος: Η μαύρη συνεδρίαση του ΔΝΤ τον Μάιο του 2010


papandreou20kastelorizo
«Μα θα τους κάνουμε Αργεντινή»! Είπε ο επιτετραμμένος της …Αργεντινής στο ΔΝΤ αντιδρώντας στο σχέδιο Παπανδρέου – Στρως Καν! Δεν ειναι δυνατόν να μην μιλάμε για αναδιάρθρωση του χρέους πριν εφαρμόσουμε αυτό το σχέδιο.
Η απάντηση των «εταίρων», Γερμανων, Γάλλων και Ολλανδών, συνιστά την μεγαλύτερη απάτη εις βάρος έθνους, στην σύγχρονη οικονομία.

ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΤΟΥΣ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ!


image

Απάντηση στην κίνηση του Αλβανού πρωθυπουργού, Έντι Ράμα να προωθήσει σε θέση αντιπροέδρου της Βουλής της χώρας τον ηγέτη του κόμματος των Τσάμηδων, έδωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών δια του εκπροσώπου του, Κωνσταντίνου Κούτρα.

«Βόμβα» από Ιταλό ΥΠΟΙΚ: «Αν ανοίξει η πόρτα εξόδου από την Ευρωζώνη θα θελήσουν πολλοί να την διαβούν»


 padoan
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΓΙΟΥΝΚΕΡ

Ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιέρ Κάρλο Παντοάν προειδοποιεί για τους σοβαρούς κινδύνους που εγκυμονεί για την Ευρωζώνη μία έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο, αν συμβεί ένα Grexit, να ακολουθήσει η Ιταλία ή και άλλες χώρες που βρίσκονται υπό την ασφυκτική πίεση των μέτρων λιτότητας που επιβάλλουν οι Βρυξέλλες και το Βερολίνο. 

Ραγδαίες εξελίξεις στη ΝΔ – Συμφωνία για μεταβατικό πρόεδρο


 nea-dimokratia
ΠΟΙΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΑΙΖΟΥΝ – ΠΟΙΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ – ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Συμφωνία για μεταβατικό πρόεδρο, για να ανοίξει ο δρόμος στους νεότερους…
Αυτό είναι το συμπέρασμα που προκύπτει από τα μυστικά δείπνα και τις συναντήσεις των κορυφαίων της γαλάζιας παράταξης.
Προϋπόθεση για να προχωρήσουν οι διαδικασίες είναι να «κλειδώσει» η συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές.
Με ανεξέλεγκτη ταχύτητα θα «τρέξουν» οι εξελίξεις στη Ν.Δ., εφόσον η κυβέρνηση φτάσει σε συμφωνία με τους εταίρους.

Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Προειδοποίηση Α.Τσίπρα προς ΗΠΑ: "Βοηθήστε αλλιώς θα υπάρξουν ανεπιθύμητες καταστάσεις παγκοσμίως"! - 10 δισ. "ρίχνει" η Κίνα άμεσα!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΥΠΟΙΚ - ΔΑΝΕΙΟ 10 ΔΙΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΟΛΠ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ
 
 
Σε σαφή προειδοποίηση προς τις ΗΠΑ να βοηθήσουν για εύρεση λύσης και να συνεισφέρουν στην τακτική ήττα των σκληροπυρηνικών του Βερολίνου προχώρησε ο Ελληνας πρωθυπουργός Α.Τσίπρας σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε πριν λίγο με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τζακ  Λιου, τηλεφωνική επικοινωνία που έγινε με την πρωτοβουλία του τελευταίου.

Προσοχή, να μην πάει η Ελλάδα στα «βράχια»!


 ELLADA12_457122339
Το καθεστώς των ντόπιων και ξένων ολιγαρχών – νταβατζήδων, μας τρομοκρατεί συνεχώς πως αν δεν υπογράψουμε αυτά που διατάζουν οι δανειστές, η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει και θα πάει στα «βράχια». Μην ανησυχείτε και μην μασάτε, η Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να χρεοκοπήσει.
Και δεν πρόκειται να χρεοκοπήσει, για τον απλούστατο λόγο, ότι έχει ήδη χρεοκοπήσει από το 2010. Επομένως, ο χρεοκοπημένος δεν χρεοκοπεί. Μόνο να διασωθεί μπορεί, αν φυσικά το θέλει και έχει τη δύναμη να το επιτύχει.

Το σχέδιο της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής μαφίας για την Ελλάδα, επιβεβαιώνεται!


my_secret_lovely_angel_by_DarkLadyDesdemona
Ο γνωστός δημοσιογράφος, Paul Mason, του Βρετανικού channel4, επιβεβαίωσε στο άρθρο του Why Greece’s Syriza party is not sticking to the script on an IMF deal, το σχέδιο που προωθείται από το χρηματοπιστωτικό λόμπι για την Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων αναφέρει:

Σκούζουν οι Τούρκοι Χειριστές των F-4 γιατί τα F-16 τους πήραν απο…Πίσω!


 veteranos.gr_3
Μια παραλλαγή του γάτος γα@εί ,γάτος σκούζει απο την ανάποδη έζησαν οι Τούρκοι πιλότοι και διαμαρτύρονται γιατί  Ελληνικά μαχητικά  F-16 τους ¨Locκαρισαν «  και τους πήραν από πίσω στο κυνήγι !

Ο Βρετανός δημοσιογράφος Πολ Μέησον «ξεγυμνώνει» τις εφημερίδες των Ελλήνων εργολάβων


 pol-meison
ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΑΝ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ – Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΔΙΕΨΕΥΣΕ ΜΕΣΩ TWITTER

Η βρώμικη προπαγάνδα δεν μπορεί να κρυφτεί… Ο διεθνούς φήμης δημοσιογράφος του Channel 4, Πολ Μέησον διαψεύδει ανοικτά τις συστημικές ελληνικές εφημερίδες και τα sites που διαστρέβλωσαν το άρθρο του για τις διαπραγματεύσεις και τον Γιάννη Βαρουφάκη.
Χθες (21/05/2015), ο Πολ Μέησον ανέβασε στο προσωπικό του blog ένα άρθρο με τον τίτλο «Why Greece’s Syriza party is not sticking to the script on an IMF deal».

Μέχρι και το τάληρο φυγάδευσε στο εξωτερικό ο φραγκοφονιάς «λειτουργός της ενημέρωσης»!!

 

 

 

 

 

 

 

  Πασίγνωστος μεγαλοδημοσιογράφος του «συγκροτήματος», με ειδικότητα στις συκοφαντικές επιθέσεις και την άκρατη ψευδολογία κατά του Πάνου Καμμένου, του Κώστα Καραμανλή και όποιου άλλου ενοχλεί τα συμφέροντα των νταβατζήδων, βρίσκεται στην λιστα Νικολούδη έχοντας φυγαδεύσει το ιλιγγιώδες ποσό των 2,155,000 Ευρώ!

Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Π. Καμμένος: «Αρνήθηκα να στηρίξω νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας - Είναι σύμμαχός μας!»

Π. Καμμένος: «Αρνήθηκα να στηρίξω νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας - Είναι σύμμαχός μας!»
Η Ρωσία είναι σύμμαχος της Ελλάδας, καθώς μας συνδέουν «άρρηκτοι δεσμοί» λόγω κοινής θρησκείας και οικονομικής συνεργασίας, ανέφερε ο Πάνος Καμμένος στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση με την Christine Wormuth, Υφυπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Sputnik.
Με βάση σημερινό δημοσίευμα του ρωσικού πρακτορείου, οι ΗΠΑ προσπάθησαν να ενθαρρύνουν τον Έλληνα Υπουργό Εθνικής Άμυνας να παρέχει τη στήριξή του για νέο κύκλο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, χωρίς όμως να βρουν ανταπόκριση.

ΑΛΛΟΙ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΣΕ ΒΙΛΕΣ …ΣΤΗΝ ΕΚΑΛΗ ΝΑ ΕΚΤΙΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΙΝΗ ΤΟΥΣ! ΤΟ “ΚΑΛΟΠΑΙΔΟ” ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΥΛΗ ΠΟΥ ΖΕΙ… ΣΕ ΦΥΛΑΚΗ! Ο 22ΧΡΟΝΟΣ ΓΟΝΟΣ ΕΥΚΑΤΑΣΤΑΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΕ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΝΗΛΙΚΩΝ!

gty_teen_porn_addiction_jp_120507_wg
Είχε σοκάρει πριν από λίγο καιρό η υπόθεση του 22χρονου και το πώς εκβίαζε νεαρά ανήλικα κορίτσια προκειμένου να “εξασφαλίσει” γυμνό και αισθησιακό περιεχόμενο μέσω διαδικτύου. Ακούγεται απίστευτο αλλά συνέβη. Ή μάλλον συμβαίνει. Φερόμενος ως μοντέρ βίντεο παιδικής πορνογραφίας και εκβιασμού ενός 14χρονου κοριτσιού, γνωστός και ως «δράκος» του Facebook είναι ο πρώτος φυλακισμένος σε… βίλα της Εκάλης. Συγκεκριμένα, ο πρώτος κατηγορούμενος για τον οποίο διετάχθη ο περιορισμός στην οικεία του, σύμφωνα με σχετικό άρθρο εφημερίδας.

“ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Ο ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ”-”ΤΑΜΙΑΣ” ΚΑΙ ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΗΣ ΠΕΘΕΡΑΣ Ο Τ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ , Ν.ΧΙΩΤΑΚΗΣ. ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ/ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ: ΓΚΟΥΒΕΡΝΟ ΑΠΟ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΓΑΝΟΥΣ ΜΑΦΙΟΖΟΥΣ. Ο ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ

exofilo-pemtis

Τι συμβαίνει με την Αλβανία και την ΑΟΖ

ALBANIA GREECE
Ενόσω βρίσκεται σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στο Ιόνιο και την στιγμή που μέσα στο καλοκαίρι αναμένονται οι καταθέσεις προσφορών, η Αλβανία με μία ρηματική διακοίνωση πριν λίγες μέρες προς το Υπουργείο Εξωτερικών αμφισβητεί την οριοθέτηση της ΑΟΖ στα θαλάσσια σύνορά μας. Η Αλβανία ζητά να μην επιτραπεί η έρευνα στο οικόπεδο 1 που θεωρεί ότι καταλαμβάνει μέρος της Αλβανικής υφαλοκρηπίδας. Η κίνηση αυτή της Αλβανίας έρχεται σε συνέχεια μίας παλιότερης ιστορίας τότε που η Ελλάδα έφτασε τόσο κοντά στο να οριοθετήσει για πρώτη φορά ΑΟΖ με μια γειτονική χώρα αλλά κάτι συνέβη την τελευταία στιγμή.

Ο Μέγας Κωνσταντίνος χάραξε και για τις ημέρες μας γεωπολιτικές γραμμές…

3333
Οι Τοκογλύφοι βεβηλώνουν καθημερινά την ζωή μας , οι Τούρκοι επιθυμούν διακαώς να βεβηλώσουν την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ και ταυτόχρονα ξεσαλώνουν στο Αιγαίο 
όλοι ξεσάλωσαν και μένει να ¨¨ ξεσαλώσουν ¨¨ οι πραγματικοί φίλοι του ΧΡΙΣΤΟΥ, οι Άγιοι μας.

Για έναν τέτοιο ΑΓΙΟ θα μιλήσουμε που είναι Μέγας φίλος του ΧΡΙΣΤΟΥ και διαχρονικός αγγελιοφόρος της Ρωμιοσύνης.

Η Δημοκρατία για τον Αδωνι είναι… «ασχημο μπλέξιμο» (φώτο)

Loverdos-Voridis-Adonis-Psarianos
ΑΥΤΟΙ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΑΝ ΕΑΥΤΟΥΣ «ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΞΟ»
Αυτός που πουλούσε το βιβλίο του Πλεύρη και έλεγε»άλλο φασίστας κι άλλο χουντικος» και ότι «οποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει» για ανέργους, που έβριζε κι άφησε χωρίς φάρμακα τους καρκινοπαθεις, … θεωρεί τη Δημοκρατία «ασχημο μπλέξιμο» και ονειρεύεται προφανώς εποχές απαγόρευσης κυκλοφορίας και συναθροίσεων πέρα τον 5 ατόμων

Ρωμανιάς: Η κυβέρνηση διατηρεί τις «κόκκινες» γραμμές της

Ρωμανιάς: Η κυβέρνηση διατηρεί τις «κόκκινες» γραμμές της
Ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργος Ρωμανιάς δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η καταβολή της 13ης σύνταξης να μετατεθεί το 2016.
Ο κ. Ρωμανιάς, μιλώντας στον ΑΝΤ1, επιβεβαίωσε όσα είπε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κορωνάκης ότι η 13η σύνταξη είναι πολύ πιθανό να πάει πίσω έναν χρόνο.

ΒΡΟΥΤΣΗΣ ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ: Η Αργεντινή είχε νόμισμα κλειδωμένο με το …Ευρώ!

Μιλάμε οτι οι άνθρωποι είναι άσχετοι και παπαγάλοι. Ο Βρούτσης λίγο πριν στο Mega υποστήριξε ότι η Αργεντινη είχε νόμισμα κλειδωμένο με το Ευρώ (!!!) και μολις ξεκλείδωσε, η χώρα καταστράφηκε (!!!)
Ποιός το έκανε; Ο «πρόεδρος Ροντρίγκεζ»!!
Και δεν βρέθηκε ένας, Ένας, από τους παρουσιαστές, το κοντρόλ, τον Μπόμπολα, τον Ψυχάρη, τα Νεφελίμ, τους Τζεντάϊ.

Η πιο σκληρή παρτίδα «πόκερ» για την Ελλάδα

Η πιο σκληρή παρτίδα «πόκερ» για την Ελλάδα
Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΘΕΤΕΙ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΠΡΟ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΟΥΣ – ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Με τα ταμειακά διαθέσιμα στο... κόκκινο και με τις πιέσεις να γίνονται όλο και πιο ασφυκτικές, η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται για την πιο σκληρή παρτίδα «πόκερ» με τους δανειστές.
Η Σύνοδος Κορυφής στη Ρίγα της Λετονίας την Πέμπτη και την Παρασκευή αναμένεται να κρίνει σε μεγάλο βαθμό το οικονομικό μέλλον της χώρας μας.
Αν και οι εταίροι επιχειρούν να χαμηλώσουν τους τόνους των προσδοκιών, είναι προφανές πως το ζητούμενο από όλες τις πλευρές είναι μια συμφωνία που θα βάλει τέλος στην αβεβαιότητα.

Süddeutsche Zeitung: Παράταση του προγράμματος μέχρι το φθινόπωρο, εκταμίευση 4 δισ. για την Ελλάδα και συζητήσεις για τρίτο πακέτο βοήθειας

Süddeutsche Zeitung: Παράταση του προγράμματος μέχρι το φθινόπωρο, εκταμίευση 4 δισ. για την Ελλάδα και συζητήσεις για τρίτο πακέτο βοήθειας

- Το θέμα της παράτασης της δανειακής σύμβασης θα συζητήσουν σήμερα Τσίπρας - Μέρκελ στη Ρίγα
- Οι Ευρωπαίοι θα εκταμιεύσουν άμεσα 4 δισ. με αντάλλαγμα να δεσμευτεί η Ελλάδα για το ΦΠΑ
- Οι μεταρρυθμίσεις για εργασιακά και συνταξιοδοτικό θα μετατεθούν για αργότερα συμφωνούν οι δανειστές
- Οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν πριν τη Σύνοδο της G7 στις 7 και 8 Ιουνίου γράφει η Süddeutsche Zeitung
- Θα πρέπει να ληφθούν και μέτρα λιτότητας ύψους πάνω από 5 δισ. ευρώ γράφει η εφημερίδα
- Στέλεχος Eurogroup: Είναι η καλύτερη επιλογή για να αποφύγει η Ελλάδα χρεοκοπία και Grexit
- Οι Ευρωπαίοι θέλουν παράταση του προγράμματος γιατί δεν θέλουν να κάνει ο Τσίπρας δημοψήφισμα

Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Η ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ‏


image001

Η Αλβανία συγκροτήθηκε ως Κράτος με τη Συνθήκη του Λονδίνου τον Μάιο του 1913 και τα σύνορά της καθορίστηκαν με το Πρωτόκολλο της Φλωρεντίας στις 17 Δεκεμβρίου 1913. Οι τότε μεγάλες δυνάμεις – ΗΠΑ, Αγγλία, Γερμανία, Ρωσία, Γαλλία και Αυστροουγγαρία – συμπεριέλαβαν στο νεοσύστατο αλβανικό κράτος και το κομμάτι της Βορείου Ηπείρου. Να σημειωθεί πως κατά τον Α΄ Παγκόσμιο πόλεμο (1912-1913) το τμήμα της Βορείου Ηπείρου, είχε ελευθερωθεί από τον ελληνικό στρατό.

Π. Καμμένος: «Το θέμα της μετανάστευσης είναι θέμα Άμυνας!»


Π. Καμμένος: «Το θέμα της μετανάστευσης είναι θέμα Άμυνας!»
«Ένα από τα βασικά συμπεράσματα του σημερινού Συμβουλίου είναι ότι το θέμα της μετανάστευσης είναι πλέον και θέμα άμυνας»
δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, μετά το πέρας της κοινής συνεδρίασης των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας της Ε.Ε., παρουσία του Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

ΑΣΕΠ: Προκήρυξη για 465 θέσεις εφοριακών


 ΑΣΕΠ: Προκήρυξη για 465 θέσεις εφοριακών
Εκδόθηκε από το ΑΣΕΠ η 2Κ/2015 προκήρυξη για την πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας, 465 θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, κλάδου ΠΕ Εφοριακών, στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, του υπουργείου Οικονομικών.

Η προθεσμία της υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στο ΑΣΕΠ, που πρέπει να υποβληθούν αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού τόπου της Αρχής, ξεκινά στις 3 Ιουνίου και λήγει στις 17 Ιουνίου 2015.

Eλαία Ερίζωσεν..! ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ


Δημοσιεύουμε σήμερα Τρίτη 19 Μαΐου 2015, ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου την αξιέπαινη μουσική παραγωγή του …
papadopoulos-aslanidou 
 μουσικοσυνθέτη Χρήστου Παπαδόπουλου για τον ξεριζωμό, με τίτλο «Ελαία Ερίζωσεν». Το ομώνυμο τραγούδι του δίσκου καθώς και το υπόλοιπα τραγούδια παρουσιάστηκαν στο ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» την Τετάρτη 13 Μαΐου 2015. Συμμετείχαν οι ερμηνευτές: Μελίνα Ασλανίδου, Βασίλης Σκουλάς, Δημήτρης Καρασαββίδης, Ozlem Dourgouti και ο Κώστας Αγέρης.

ΣΟΚ! Ο Μπουτάρης απαγόρευσε τις συγκεντρώσεις για την Ποντιακή Γενοκτονία!


ceb3ceb9ceb1cebdcebdceb7cf83-cebccf80cebfcf85cf84ceb1cf81ceb7cf83-cf84cebf-ceb5cebacebbceb5cebacf84cebf-cebaceb1ceb9-cf80cebfcebbcf85
Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η άρνηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, να επιτρέψει να γίνουν οι δύο συγκεντρώσεις για την γενοκτονία των Ποντίων, που μέχρι πέρυσι πραγματοποιούνταν κανονικά από την ΠΟΠΣ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων) και την Π.Ο.Ε. (Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας).

Θέμα συνόρων έθεσαν τα Τίρανα στην Αθήνα, με φόντο τις έρευνες για υδρογονάνθρακες


1_1527
Με έντονο διάβημα προς την Αθήνα, τα Τίρανα θέτουν ζήτημα χερσαίων συνόρων Ελλάδας – Αλβανίας.
Με το διάβημα αυτό η Αλβανία ζητά τροποποίηση του προγράμματος ερευνών για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο.
Ο ισχυρισμός είναι ότι παραβιάζονται αλβανικά χωρικά ύδατα.
Ζήτησαν μάλιστα σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή που δημοσίευσε την είδηση και τους χάρτες των χερσαίων ερευνών στην Ήπειρο.

Κοτζιάς: «Κακόμαθαν τα Σκόπια ότι μπορούν να κάνουν και να λένε ό,τι θέλουν!»


kotzias-630x400
Μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα 18 Μαΐου, ο Νίκος Κοτζιάς έκανε τις 

ακόλουθες δηλώσεις στους εκπροσώπους του Τύπου σχετικά με την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, το Σκοπιανό πρόβλημα και την έναρξη της πολεμικής εκστρατείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Λιβύη.

Βαρουφάκης: Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία – δεν ήταν ποτέ στην ατζέντα η ρήξη με τους εταίρους


«Η χώρα βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με τους εταίρους», τόνισε μιλώντας στην εκπομπή «Ενικός», ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, εκφράζοντας την ελπίδα ότι η συμφωνία θα επιτευχθεί σε μία εβδομάδα. 
Ο κ. Βαρουφάκης ξεκαθάρισε ότι ποτέ δεν ήταν στην ατζέντα η ρήξη, καθώς η εντολή του ελληνικού λαού είναι για διαπραγμάτευση και για έντιμη συμφωνία. Διευκρίνισε ωστόσο, ότι σε μία διαπραγμάτευση ο μόνος τρόπος για μία βιώσιμη συμφωνία, είναι να διανοηθεί κανείς τη ρήξη.

Η διάλυση της Ευρώπης


ΕΙΚΟΝΑ-Ευρώπη, διαλυση, Ρωσία, Ουκρανια, Σκόπια
Στην Ουκρανία, στα Σκόπια και στην Ελλάδα, διαπιστώνεται ένας πόλεμος σε ευρωπαϊκά «χώματα» – όπου δυστυχώς η ΕΕ και οι αδύναμες κυβερνήσεις της, είναι παρατηρητές της διαδικασίας διαμελισμού της ηπείρου 

Βάλτε τα τελεσίγραφα στον Κ… Σας!


 soimple
Γράφει ο Γιάννης Ντάσκας

«Ενώ οι συζητήσεις επικεντρώνονται στο εάν θα πρέπει να δοθούν στην Ελλάδα περισσότερα χρήματα, ηΕυρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ενδέχεται να αυξήσει το κούρεμα στα εχέγγυα που παρέχουν οι ελληνικές τράπεζες σε αντάλλαγμα για μετρητά, στο πλαίσιο του Μηχανισμού Παροχής Έκτακτης Ρευστότητας (ELA)» μεταδίδει το Bloomberg.

Ο Σαμαράς επιστρέφει στα... Ζάππεια και πυροβολεί Καραμανλή


 
Επιστροφή στα... Ζάππεια ή «ευρωπαϊκό προφίλ» και στήριξη της συμφωνίας Τσίπρα - πιστωτών; Στο εν λόγω δίλημμα, που διχάζει πλήρως και δημοσίως πια τη Νέα Δημοκρατία, ο Αντώνης Σαμαράς φλερτάρει ανοιχτά με το αντιμνημονιακό του παρελθόν. Και επιλέγει την άμυνα δια της επιθετικής γραμμής, βάζοντας στο κάδρο των στόχων ακόμη και τον Κώστα Καραμανλή.

Ηγέτες, ικέτες, και το κακό συναπάντημα...


 
Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος
Στα πέντε χρόνια της χρεοκοπίας και των μνημονίων αποδείχτηκε σαφώς πως τουλάχιστον απ' την πλευρά των πάλαι ποτέ ''μεγάλων'' κομμάτων που κυβέρνησαν από την μεταπολίτευση και δώθε και σαφώς και απολύτως υπεύθυνα για την κατάντια μας, δεν υπάρχουν, ούτε πρόκειται να εμφανιστούν ηγέτες.

Ποιοί χάνουν και ποιοί κερδίζουν από τις σαρωτικές αλλαγές στον ΦΠΑ

ΠοΑποτέλεσμα εικόνας για ταμειακες μηχανεςιοί χάνουν και ποιοί κερδίζουν από τις σαρωτικές αλλα

- Ο Βαρουφάκης επιβεβαίωσε τις αλλαγές συντελεστών ΦΠΑ για να κλείσει η συμφωνία με τους δανειστές
- Θεσπίζεται ένας ενιαίος συντελεστής ΦΠΑ με 15% για συναλλαγές με χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας και 18% με μετρητά
- Μόνο για τους λογαριασμούς της ΔΕΗ θα ισχύει το 15% ανεξαρτήτως εαν η πληρωμή θα γίνεται με μετρητά ή με κάρτα
- Θα υπάρχει και ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ 6,5% για φάρμακα, τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης
- Διαβάστε ποιές φοροαπαλλαγές κόβονται, τι θα γίνει στα νησιά αλλά και τις αλλαγές στις αποδείξεις

Επισκόπηση Τύπου: Πρόβα συμφωνίας για λύση με εκπλήξεις


 
Η πρόταση - «έκπληξη» του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ που ζητά από την Ελλάδα ήπια μέτρα ύψους 5 δις, δίνοντας ως αντάλλαγμα σχεδόν ισόποση άμεση χρηματοδότηση φαντάζει σαν πρόβα συμφωνίας, με την ελληνική πλευρά  να δηλώνει αισιόδοξη για τέλος στον μαραθώνιο των διαπραγματεύσεων πολύ σύντομα.

63 αστυνομικοί για Σαμαρά και Στουρνάρα


 
Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος
Το τελευταίο χρονικό διάστημα, η παρουσία της αστυνομίας στους δρόμους έχει ενισχυθεί, στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής που έχει χαράξει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Παρατηρούνται, ωστόσο, κάποιες κραυγαλέες περιπτώσεις, που αφορούν ανώτατα πολιτικά στελέχη, τα οποία φαίνεται να έχουν καταχραστεί το προνόμιο της διάθεσης αστυνομικών υπαλλήλων για την ασφάλειά τους.

Βαρουφάκης: Οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης


Βαρουφάκης: Οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης

Συμφωνία με τους εταίρους σε μια εβδομάδα - Οι δανειστές πρέπει να σταματήσουν το παιχνίδι της ασφυξίας

Τρία είναι τα βασικά «αγκάθια» για μια συμφωνία: το ασφαλιστικό, τα εργασιακά και το δημοσιονομικό ζήτημα, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.
«Πολύ κοντά σε συμφωνία» είναι η χώρα, προέβλεψε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, προσθέτοντας, «ας πούμε εβδομάδα. Δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογία για να μην ολοκληρωθεί μια αμοιβαία επωφελής συμφωνία».

Τσίπρας στον ΣΕΒ: Είμαστε στην τελική ευθεία για συμφωνία


 
Στην εκδήλωση της ετήσιας συνέλευσης των μελών του ΣΕΒ παραβρέθηκε ο πρωθυπουργός, όπου απεύθυνε χαιρετισμό αναλύοντας τους στόχους της κυβέρνησης για την ανάκαμψη της οικονομίας. Ο πρωθυπουργός επισήμανε πως σκοπός της κυβέρνησης είναι πρωτίστως επίτευξη μιας έντιμης και αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας με τους εταίρους και τόνισε πως «βρισκόμαστε πλέον στην τελική ευθεία για την επίτευξή της».

Κυριακή 17 Μαΐου 2015

«Πυρετός» διεργασιών για περίγραμμα συμφωνίας


  Ο Αλέξης Τσίπρας με τον Γιάννη Βαρουφάκη
“ Αλλεπάλληλες συσκέψεις στο Μαξίμου. Στόχος η πολιτική λύση στη Ρίγα. Το μήνυμα του πρωθυπουργού στους εταίρους  ”
 Εντείνονται τις τελευταίες ημέρες οι διεργασίες της ελληνικής κυβέρνησης, για την επίτευξη συμφωνίας με τους εταίρους, με ορίζοντα την πολιτική λύση στη Σύνοδο Κορυφής στη Ρίγα.

Ο Αρης (Πορτοσάλτε) κάνει πόλεμο, με Παγκάλους παλικάρια!


 image

Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη

Τα μάθατε τα νέα; Έχουμε Σοσιαλφασισμό και Μαυροκόκκινη Χούντα. Εγώ τα έμαθα από τον Πάγκαλο και τον Πορτοσάλτε, που μιλούσαν έντρομοι στον Σκάι και στο βάθος ακούγονταν οι ερπύστριες των τανκς που ισοπέδωναν την πύλη του Φαλήρου.

ΟΧΙ σε¨Δημοψήφισμα¨ ή συμφωνία αν δεν τελειώσει ο σωστός λογιστικός έλεγχος του ΧΡΕΟΥΣ.


9539207254448297975
¨ οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους¨
Είναι όμως δύσκολο να πιάσεις τους τοκογλύφους-διεθνείς δουλεμπόρους των Εθνών φίλους την στιγμή που στα χέρια τους η Ελλάδα μοιάζει με ένα ξωκλήσι πάνω στα βράχια που ετοιμάζονται να το γκρεμίσουν στο Χάος.

Το χρέος μου σαν Έλληνας, είναι να χαράζω Ιστορία...!


"Μια αστραπή η ζωή μας, μα προλαβαίνουμε" είπε ο Νίκος Καζαντζάκης..."Όλα εκτυλίσσονται σε κλάσματα φωτός!" όπως λέει και ο Δημόκριτος...''Ο κόσμος σκηνή, ο βίος πάροδος...Ήλθες, είδες, απήλθες''. Και όμως, μέσα σε αυτόν τον μικρό μας κύκλο, που συνεχώς συστέλλεται και διαστέλλεται, η επιλογή να περάσουμε δίχως ψήγμα παρουσίας, δεν είναι προσωπική αλλά ζήτημα...υπάρξεως και παιδείας!

Δεν είναι τυχαίο πως κάποτε οι Έλληνες ''χάραζαν'' την ιστορία σε λίθους...Ήξεραν πως πάνω εκεί άφηναν ένα κομμάτι της προσωπικής τους χρονικής διανύσεως, στο πέρασμα του βίου τους...Χάραζαν τα έργα τους, διότι αυτά θα ήταν πειστήριο της ύπαρξης τους, για όποιον μετέπειτα ρωτούσε: ''Ποιος ήταν εκείνος και τι έπραξε για τον άνθρωπο, για τον τόπο του; Άφηναν το στίγμα τους...Δηλώνοντας την κάποτε παρουσία τους, επάνω στην πέτρα...Επάνω σε λευκό Μάρμαρο που δύσκολα διαβρώνεται στους αιώνες...Τι συμβολισμός και αυτός...!

Όμως έτσι είναι...Όταν λάβεις το δώρο της πρώτης αναπνοής, μέχρι να έρθει το χρέος του θανάτου και καλείσαι να την παραδόσεις εκεί πίσω, από όπου σου δόθηκε προτού εκπνεύσεις, θα πρέπει να έχεις αφήσει το δικό σου ''Στίγμα'' από αυτήν την διαδρομή...Τι λόγος, άλλως τε, υπάρχει να ερχόμαστε και να φεύγουμε; Πότε θα αντιληφθούμε πως εκτελούμε θεϊκά έργα και για αυτό δημιουργούμαστε; Γιατί ζούμε ''εγωιστικά'' τρώγοντας πίνοντας και άιντε στον Άδη;

Έχουμε να πληρώσουμε μια αποστολή και αυτή δεν είναι άλλη από το να μπορέσουμε να αφήσουμε ένα στίγμα της παρουσίας μας - που έπρεπε να περάσει στην ανθρώπινη ζωή για να εκπαιδευτεί - και να παραδώσουμε με τον βίο μας τούτο το χρέος...Ζω και Υπάρχω, για να Άρχω τον εαυτό μου και να τον φτάσω ψηλά, μέσα από τις πιο δύσκολες καταστάσεις...! Υπάρχω για να μπορώ να καταφέρνω να ξεπερνώ τα όρια του φόβου και να παραδώσω την γνώση της εμπειρίας που έλαβα, προς την μετέπειτα γενεά...Να πληρώσω την Ύπαρξη μου, δίνοντας έργο, χαράζοντας έργο προς όφελος της Γης μου και της Ανθρωπότητας...

Τιμώντας το Γένος και την Καταγωγή μου...Εκτελώντας το χρέος μου να τιμήσω την Ελληνική Ιδέα που μου ανάθεσαν οι πρόγονοι μου, δίνοντας μου το παράδειγμα να αποδεικνύω πως οι μύθοι είναι ζωντανοί και πως το χρέος μου σαν Έλληνας, είναι να χαράζω Ιστορία...!

Γεωργία Αλβενιώτη

- See more at: http://ellhnikhkosmokratoria.com/component/content/article/8-images/75-%CF%84%CE%BF-%CF%87%CF%81%CE%AD%CE%BF%CF%82-%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B1%CF%82,-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%B6%CF%89-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1.html?Itemid=109#sthash.Vg5PtMoF.dpuf
"Μια αστραπή η ζωή μας, μα προλαβαίνουμε" είπε ο Νίκος Καζαντζάκης..."Όλα εκτυλίσσονται σε κλάσματα φωτός!" όπως λέει και ο Δημόκριτος...''Ο κόσμος σκηνή, ο βίος πάροδος...Ήλθες, είδες, απήλθες''. Και όμως, μέσα σε αυτόν τον μικρό μας κύκλο, που συνεχώς συστέλλεται και διαστέλλεται, η επιλογή να περάσουμε δίχως ψήγμα παρουσίας, δεν είναι προσωπική αλλά ζήτημα...υπάρξεως και παιδείας!

Δεν είναι τυχαίο πως κάποτε οι Έλληνες ''χάραζαν'' την ιστορία σε λίθους...Ήξεραν πως πάνω εκεί άφηναν ένα κομμάτι της προσωπικής τους χρονικής διανύσεως, στο πέρασμα του βίου τους...Χάραζαν τα έργα τους, διότι αυτά θα ήταν πειστήριο της ύπαρξης τους, για όποιον μετέπειτα ρωτούσε: ''Ποιος ήταν εκείνος και τι έπραξε για τον άνθρωπο, για τον τόπο του; Άφηναν το στίγμα τους...Δηλώνοντας την κάποτε παρουσία τους, επάνω στην πέτρα...Επάνω σε λευκό Μάρμαρο που δύσκολα διαβρώνεται στους αιώνες...Τι συμβολισμός και αυτός...!

Όμως έτσι είναι...Όταν λάβεις το δώρο της πρώτης αναπνοής, μέχρι να έρθει το χρέος του θανάτου και καλείσαι να την παραδόσεις εκεί πίσω, από όπου σου δόθηκε προτού εκπνεύσεις, θα πρέπει να έχεις αφήσει το δικό σου ''Στίγμα'' από αυτήν την διαδρομή...Τι λόγος, άλλως τε, υπάρχει να ερχόμαστε και να φεύγουμε; Πότε θα αντιληφθούμε πως εκτελούμε θεϊκά έργα και για αυτό δημιουργούμαστε; Γιατί ζούμε ''εγωιστικά'' τρώγοντας πίνοντας και άιντε στον Άδη;

Έχουμε να πληρώσουμε μια αποστολή και αυτή δεν είναι άλλη από το να μπορέσουμε να αφήσουμε ένα στίγμα της παρουσίας μας - που έπρεπε να περάσει στην ανθρώπινη ζωή για να εκπαιδευτεί - και να παραδώσουμε με τον βίο μας τούτο το χρέος...Ζω και Υπάρχω, για να Άρχω τον εαυτό μου και να τον φτάσω ψηλά, μέσα από τις πιο δύσκολες καταστάσεις...! Υπάρχω για να μπορώ να καταφέρνω να ξεπερνώ τα όρια του φόβου και να παραδώσω την γνώση της εμπειρίας που έλαβα, προς την μετέπειτα γενεά...Να πληρώσω την Ύπαρξη μου, δίνοντας έργο, χαράζοντας έργο προς όφελος της Γης μου και της Ανθρωπότητας...

Τιμώντας το Γένος και την Καταγωγή μου...Εκτελώντας το χρέος μου να τιμήσω την Ελληνική Ιδέα που μου ανάθεσαν οι πρόγονοι μου, δίνοντας μου το παράδειγμα να αποδεικνύω πως οι μύθοι είναι ζωντανοί και πως το χρέος μου σαν Έλληνας, είναι να χαράζω Ιστορία...!

Γεωργία Αλβενιώτη

- See more at: http://ellhnikhkosmokratoria.com/component/content/article/8-images/75-%CF%84%CE%BF-%CF%87%CF%81%CE%AD%CE%BF%CF%82-%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B1%CF%82,-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%B6%CF%89-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1.html?Itemid=109#sthash.Vg5PtMoF.dpuf
ellkosmxarazoistoria  


 "Μια αστραπή η ζωή μας, μα προλαβαίνουμε" είπε ο Νίκος Καζαντζάκης..."Όλα εκτυλίσσονται σε κλάσματα φωτός!" όπως λέει και ο Δημόκριτος...''Ο κόσμος σκηνή, ο βίος πάροδος...Ήλθες, είδες, απήλθες''. Και όμως, μέσα σε αυτόν τον μικρό μας κύκλο, που συνεχώς συστέλλεται και διαστέλλεται, η επιλογή να περάσουμε δίχως ψήγμα παρουσίας, δεν είναι προσωπική αλλά ζήτημα...υπάρξεως και παιδείας!

Σερβικά δημοσιεύματα απειλούν την Αλβανία με πόλεμο εμπλέκοντας και την Ελλάδα


albania-630x400
Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες, μετά τις μάχες του προηγούμενου Σαββατοκύριακου στο Κουμάνοβοτων Σκοπίων, συνεχίσουν την πολιτική της άνευ προϋποθέσεων υποστήριξης των Αλβανών και εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίσει να σιωπά στους αλβανικούς σχεδιασμούς για την αναβίωση της «Μεγάλης Αλβανίας», τότε αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια ορθόδοξη συμμαχία Σερβίας, Ελλάδας, Σκοπίων και Βουλγαρίας, ίσως και σε Τρίτο Βαλκανικό Πόλεμο, γράφει η σερβική ημερήσια εφημερίδα Kurir.

Συμφωνία ή στάση πληρωμών στο ΔΝΤ έως τις 5 Ιουνίου


Με το δίλημμα «συμφωνία ή στάση πληρωμών» έως τις 5 Ιουνίου, ελληνική κυβέρνηση και πιστωτές καλούνται να πάρουν ιστορικές αποφάσεις μέσα στο επόμενο δεκαήμερο.
Το έγγραφο του ΔΝΤ (ή, σύμφωνα με το ίδιο το Ταμείο, της «ιταλικής έδρας του ΔΝΤ») που αποκάλυψε χθες ο δημοσιογράφος του Channel 4 Πολ Μέησον, ήρθε ουσιαστικά να επιβεβαιώσει τα, γνωστά και σχεδόν τελεσιγραφικά πια, δεδομένα: Τα αποθέματα ρευστού τελειώνουν κι, εάν δεν υπάρξει συμφωνία μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες η Ελλάδα δεν θα μπορεί να εξυπηρετεί ταυτόχρονα τις εξωτερικές και εσωτερικές της υποχρεώσεις.