Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Λαφαζάνης: Η Ελλάδα ετοιμάζει αίτημα για την τράπεζα των BRICS

Λαφαζάνης: Η Ελλάδα ετοιμάζει αίτημα για την τράπεζα των BRICS
Την ώρα που είναι σε εξέλιξη η κρίσιμη διαπραγμάτευση Ελλάδας – δανειστών, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης εξαπολύει «βόμβα» διαμηνύοντας ότι η Ελλάδα έχει κι άλλο δρόμο να ακολουθήσει αν δεν τα βρει με ΕΕ και ΔΝΤ.
Ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ έστειλε μήνυμα στους δανειστές ότι η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει τη ρωσική στήριξη στο αίτημα, που ετοιμάζεται και κατά πάσα πιθανότητα θα καταθέσει, για να συμμετάσχει στη νέα αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS.

ΚΙΝΟΥΜΕΝΗ ΑΜΜΟΣ ΤΟ MEGA! Ο βρόχος των δανείων και η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου

bobolas_bardinogiannis_psixaris1
Σε πολύ δύσκολα έως και αχαρτογράφητα νερά, οικονομικά μιλώντας, βρίσκεται το Mega καθώς φαίνεται να έχει επιλέξει να πληρώσει τη μισθοδοσία και όχι τη δόση στις τράπεζες που χρωστά. Μάλιστα, καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως δεν πλήρωσε ούτε τη δόση του Δεκεμβρίου του 2014, ούτε αυτή του Μαρτίου του 2015. Αυτό σημαίνει πως στο τέλος Ιουνίου πρέπει να καταβάλει 11.760.000 ευρώ. 

Τι ζητάει το ΔΝΤ για να κλείσει η συμφωνία

Τι ζητάει το ΔΝΤ για να κλείσει η συμφωνία
Μεγάλες είναι οι αποκλίσεις μεταξύ των ελληνικών θέσεων και του ΔΝΤ, την ώρα που στελέχη τα οποία βρίσκονται κοντά στις διαπραγματεύσεις σημειώνουν «αν μιλούσαμε μόνο με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα είχαμε κλείσει τη συμφωνία», όπως αναφέρει το «Βήμα της Κυριακής». 

Ρωσική λίστα απαγόρευσης εισόδου σε ευρωπαίους πολιτικούς

Η Μόσχα παρέδωσε έναν κατάλογο που περιλαμβάνει τα ονόματα πολλών Ευρωπαίων πολιτικών στους οποίους απαγορεύει την είσοδο στη Ρωσία, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για αντίποινα στις ευρωπαϊκές κυρώσεις που επιβλήθηκαν μετά την προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας και τις συγκρούσεις στην ανατολική Ουκρανία.

Τι συζήτησε ο Λαφαζάνης με τον υπουργό Ενέργειας της Ρωσίας

Τι συζήτησε ο Λαφαζάνης με τον υπουργό Ενέργειας της Ρωσίας
Με τον υπουργό Ενέργειας της Ρωσίας, Αλεξάντρ Νόβακ, συναντήθηκε σήμερα στη Μόσχα ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Στο επίκεντρο της συνάντησης των δύο υπουργών βρέθηκε η προέκταση του υπό σχεδίαση αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream, σύμφωνα με δηλώσεις του Αλεξάντρ Νόβακ σε Ρώσους δημοσιογράφους.

Οι ένοχοι και οι συνένοχοι

Γράφει ο Μελέτης Μελετόπουλος 

Σε καθε πολιτικό σύστημα, παγκοσμίως, υπάρχουν ανήθικα πρόσωπα και ηθικά πρόσωπα. Ανάμεσα στους ηθικούς και στους ανήθικους, όμως, υπάρχει μία ενδιάμεση, «γκρίζα» κατηγορία, των ηθικά αδιάφορων.

Βαρουφάκης + CIA = Συμφωνία ! Αποκαλύψεις Σοκ; Η Σενάρια !

αα
Ποιος κοροϊδεύει ποιον! Και ποιος λεει Αληθεια και ποιος Οχι!
Δημοσιεύματα,Σενάρια, έτοιμη η συμφωνία καθαρογράφετε, κάτι λεπτομέρειες μένουν,μας  λέει η Κυβέρνηση! Για ποια συμφωνία αναρωτιούνται η δανειστές μας? Και μιλούν ανοιχτά για ένα ενδεχόμενο χρεωκοπίας της Ελλάδας!

ΠΟΙΟΣ ΔΗΛΩΣΕ:ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΕΑ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ;

image
«Είμαστε πιο κοντά σε συμφωνία απ’ ό,τι πριν από 10 μέρες, ωστόσο υπάρχει ακόμα δρόμος»

Geia sou Ευρώπη!..


    Αυτό είναι το πρόσωπο της Ευρώπης σήμερα!
     Αυτή είναι η Ευρώπη.
     Γλοιώδης νάνοι, με γραβάτες και σοβαροφάνεια,
     ..υπηρέτες συμφερόντων εθνικών, που κι αυτά με την σειρά τους είναι μαριονέτες μεγαλο-εταιρικών συμφερόντων πολυεθνικών και ολιγαρχών.

ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ - Σαμαράς προς Ευρωπαίους: Μη δώσετε λεφτά στην Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Σαμαράς και Γιουνκέρ
“ Χωρίς ντροπή ο καταστροφέας της χώρας ζητά από τον Γιουνκέρ να μην βοηθήσει τη χώρα ”Η σχέση των Προέδρου της Κομισιόν με τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά είναι στο χειρότερό της σημείο κάτι που διεφάνη και από καυγά που είχαν οι δύο άνδρες όταν ο κ. Σαμαράς ζήτησε τον λόγο από τον κ. Γιούνκερ επειδή ο Πρόεδρος της Κομισιόν εμφανίστηκε να προσφέρει οικονομική συνεισφορά στην Ελλάδα χωρίς ισοδύναμα θεωρώντας ότι ο παλιός του φίλος τον «πούλησε».

Μπακογιάννη: Θα είμαι στην πρώτη γραμμή για την αναγέννηση της ΝΔ

mpakogianni
Μήνυμα προς το εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας στέλνει η Ντόρα Μπακογιάννη μέσα από συνέντευξη της στην εφημερίδα Real News λέγοντας πως «Θα ήταν τουλάχιστον οξύμωρο η ΝΔ να ταυτιστεί με τις φωνές εκείνες μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ οι οποίες θέλουν τη ρήξη και την επιστροφή στη δραχμή».

ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ! Τα «σκοτσέζικα ντους» των δανειστών για τη συμφωνία

βαβελ
Μισογκρεμισμένη Βαβυλωνία μοιάζει αυτές τις δραματικές ημέρες η Ελλάδα με τους πολίτες της σε νευρική κρίση, βαλλόμενοι πανταχόθεν από αντιφατικές πληροφορίες και διαρροές για την μακρόχρονη διαπραγμάτευση από τα αποτελέσματα της οποίας θα κριθεί το μέλλον της χώρας και οι ζωές των παιδιών της.

Ζεστό τριήμερο…

948690
Βελτιωμένος σε όλη τη χώρα θα είναι ο καιρός κατά τη διάρκεια του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος με τη θερμοκρασία να παρουσιάζει μικρή άνοδο σήμερα στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις τοπικά 6 μποφόρ στο Αιγαίο.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού για σήμερα

ΒΟΗΘΑ ΠΑΝΑΓΙΑ! «Χοντραίνουν» ξανά το παιχνίδι οι δανειστές – Zητούν νέα μέτρα 3-4 δις!

Italy's Prime Minister Matteo Renzi (L) and Greek counterpart Alexis Tsipras attend a European Union leaders summit in Brussels March 19, 2015.      REUTERS/Francois Lenoir
Απελπισία… Στο σημείο μηδέν γύρισε και πάλι η διαπραγμάτευση καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι δανειστές αξιώνουν νέα μέτρα 3-4 δισ. ευρώ και απαιτούν από την ελληνική κυβέρνηση να καταπατήσει τις κόκκινες γραμμές της, προχωρώντας σε μειώσεις συντάξεων και απολύσεις !
Την ίδια στιγμή από το Μαξίμου, επιβεβαιώνουν το δημοσίευμα της ισπανικής El Mundo για θετική παρέμβαση Μέρκελ και προαναγγέλλουν και νέα τηλεδιάσκεψη ηγετών.

Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Νέα συνέντευξη κατά της Ελλάδας έδωσε ο Σόιμπλε

Ξινή του βγήκε του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας η συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα της γερμανικής σοσιαλδημοκρατικής διανόησης «Ντι Τσάιτ» μαζί με τον Αμερικανό οικονομολόγο και κερδοσκόπο Κένεθ Ρόγκοφ. Ξινή λόγω... Ελλάδας και πάλι! Από την πρώτη ερώτηση κιόλας ο Αμερικανός του τα έκανε μπάχαλο του Σόιμπλε με την απάντηση που έδωσε. «Τι θα βοηθούσε πραγματικά την Ελλάδα;» ρώτησαν τους δύο συνεντευξιαζόμενους οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας που τους έπαιρναν τη συνέντευξη.
«Η Ελλάδα χρειάζεται "κούρεμα" του χρέους της.

Ο Άδωνις θέτει υποψηφιότητα για την προεδρία της ΝΔ …

590_61257cb3df3d14e13cc8be600c9dc63d
Σαν βόμβα έσκασε στη Συγγρού η πληροφορία ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης θα διεκδικήσει την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του usay.gr, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ήδη έχει κάνει τις πρώτες επαφές και συζητήσεις για την «κάθοδό» του στις εσωκομματικές εκλογές.

Εάλω η Πόλις …Εάλω και η Τουρκιά;

ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ Ο ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ
29 Μαΐου του 1453-η αποφράδα ημέρα της Παγκόσμιας Πολιτισμικής Αυτοκρατορίας των Ρωμηών.29 Μαΐου 2015 η Ελλάδα ¨παρελαύνει¨ σε δήθεν χρεωκοπία και ο Αγαρηνός παρελαύνει για να ¨τιμήσει¨ την δολοφονική ρίζα της γενιάς του όπως κάνει κάθε χρόνο ανήμερα της άλωσης.

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Πρωτοφανής δημόσια παρέμβαση ΗΠΑ σε ΔΝΤ – Τζακ Λιού: «Καλώ το ΔΝΤ να επιδείξει ευελιξία για να αποφύγουμε την καταστροφή»

TzakLiou
«ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙ»
Για πρώτη φορά στα χρονικά η κυβέρνηση των ΗΠΑ κάνει δημόσια παρέμβαση στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και του ζητάει να χαλαρώσει τη στάση του και να δείξει ευελιξία απέναντι σε ένα κράτος, εν προκειμένω την Ελλάδα. Το έπραξε ο υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου χτυπώντας μάλιστα το καμπανάκι της «παγκόσμιας οικονομικής καταστροφής» σε περίπτωση που η χώρα μας αναγκαστεί σε πιστωτικό γεγονός και έξοδο από την Ευρωζώνη.

Εργασιών συνέχεια για το Brussels Group- ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ από τη συμφωνία!!

Εργασιών συνέχεια για το Brussels Group- ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ από τη συμφωνία!!
Με τη δέσμη των μέτρων που έχει προτείνει η ελληνική κυβέρνηση «καταπιάνεται» από σήμερα το Brussels Group, με μοναδικό στόχο, την επίτευξη αμοιβαίας κι επωφελούς συμφωνίας.
Από το ελληνικό «στρατόπεδο», ως θέσεις παρουσιάζονται τα χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα- τουλάχιστον για τα πρώτα χρόνια-, μέτρα που δε θα παρατείνουντην ύφεση, καμία περικοπή σε μισθούς και συντάξεις, ριζική μεταρρύθμιση σε ό,τι αφορά τον ΦΠΑ και ελάφρυνση του χρέους, παράλληλα με ένα αναπτυξιακό πακέτο.

Μέρκελ σε Τσίπρα: Εγώ κυβερνώ τη Γερμανία (…και όχι ο Σόιμπλε)

Μέρκελ και Σόιμπλε μοιράζονται για μια ακόμη φορά τους ρόλους του «καλού» και του «κακού» στην κορύφωση της διαπραγμάτευσης – ρόλους, που μένει να φανεί μέσα στις επόμενες εάν, και σε ποιόν βαθμό, υπηρετούν την ίδια πολιτική και στόχευση.Σ’ αυτή τη μοιρασιά, πάντως, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το παρασκήνιο που μεταφέρει από την Ουάσιγκτον ο ανταποκριτής του Real.gr Θανάσης Τσίτσας για τη συνάντηση Τσίπρα – Μέρκελ στη Ρίγα και τις συμβουλές που φέρεται να έδωσε η Γερμανίδα καγκελάριος στον Έλληνα πρωθυπουργό να ζητήσει την παρέμβαση του Λευκού Οίκου.

Οι ΗΠΑ για Καραμανλή,Ανδρέα,ΕΔ, Αιγαίο και την «ευλογημένη Ελλάδα» -Αποκάλυψη Wikileaks

www.onalert
Μια αναφορά της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα προς την Ουάσινγκτον η οποία έχει γραφτεί το 1978, αλλά θα μπορούσε να είναι και σημερινή αποκαλύπτεται από τα Wikileaks. Η αμερικανική αναφορά έχει να κάνει με τον τότε πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή,τον επερχόμενο Ανδρέα Παπανδρέου και βέβαια με την κατάσταση στην Ελλάδα. Τα όσα επισημαίνονται από τότε για την Ελλάδα μας δείχνουν πολλά για το πως μας έβλεπαν ,πόσο μας “μετρούσαν” και τι πίστευαν ότι πρέπει να αλλάξουμε οι ΗΠΑ.  Οι αμερικανοί όπως και τώρα έτσι και τότε ήθελαν να διασφαλίσουν ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να “ανήκει εις τη Δύση” και δεν θα “λοξοδρομούσε”.

Ποιες χώρες μπλοκάρουν τη φυγή προσφύγων από την Ελλάδα

Τρεις χώρες τορπιλίζουν μια ελάφρυνση της Ελλάδας και της Ιταλίας στο ζήτημα του μαζικού ρεύματος προσφύγων, αποκάλυψε ο καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών, Βέρνερ Φάιμαν.

ΝΔ: Σε «αναμμένα κάρβουνα» για την συμφωνία

της συμφωνίας...

Γαλάζιοι βουλευτές που έχουν καθημερινή παρουσία στη Βουλή, έλεγαν πως αυτή τη στιγμή η ΝΔ μοιάζει να ασχολείται περισσότερο με τα εσωκομματικά της, παρά με το θέμα της διαπραγμάτευσης και της συμφωνίας καθώς δεν υπάρχει καμία ενημέρωση όχι μόνο από την κυβέρνηση αλλά ούτε και από τους στενούς συνεργάτες του κ. Σαμαρά για το τι πραγματικά συμβαίνει στις συζητήσεις με τους εταίρους. Δεν λείπουν και οι φωνές που λένε πως "οι περισσότεροι που πιέζουν για ψήφο στη συμφωνία μπορεί στο τέλος να εκτεθούν..."

Φρίκη: Πούλησαν 11χρονο κορίτσι για "νύφη" έναντι 17.000 και τη βίαζαν συνεχώς

Απίστευτη φρίκη. Η ισπανική αστυνομία έσωσε ένα 11χρονο κορίτσι που το 2014 πουλήθηκε ως "νύφη" έναντι 17.000 ευρώ και υπέστη αλλεπάλληλους βιασμούς και κακοποίηση στα χέρια του "συζύγου" της και της οικογένειάς του.

Πέντε μέλη δύο οικογενειών που εμπλέκονται στην υπόθεση συνελήφθησαν για "εμπόριο ανθρώπων, κακομεταχείριση, βιασμό, σεξουαλική κακοποίηση, σεξουαλική επίθεση και εκμετάλλευση" σε επιχειρήσεις που πραγματοποίησε η αστυνομία στο Βαγιαδολίδ και τη Σεβίλλη.

ΑΜΕΣΗ κινητοποίηση Βαλαβάνη μετά την ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Ζησιμάτου για μπλοκαρισμένους λογαριασμούς

ΑΜΕΣΗ κινητοποίηση Βαλαβάνη μετά την ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Ζησιμάτου για μπλοκαρισμένους λογαριασμούς
Γιώργος Ζησιμάτος
«Μετά από συνεχιζόμενες διαμαρτυρίες χιλιάδων συναδέλφων μας εμπόρων και ελευθέρων επαγγελματιών καταγγέλλουμε ότι:
Ενώ με μεγάλες δυσκολίες εντάσσονται στις ρυθμίσεις των 100 δόσεων με στόχο την απρόσκοπτη λειτουργία τους, τα αναγκαστικά μέτρα δεν αίρονται, με αποτέλεσμα να κατάσχονται συνεχώς εισπράξεις από πιστωτικές κάρτες και πληρωμές πελατών. Όπως είναι φυσικό οι χρηματο-ροές των επιχειρήσεων ανατρέπονται με κίνδυνο να χαθούν οι ρυθμίσεις, να μην πληρώνονται οι μισθοί, τα λειτουργικά έξοδα και οι προμηθευτές.

Γιατί καθυστερεί η έναρξη λειτουργίας του Ρωσικού προξενείου στην Αλεξανδρούπολη;

Οι ιστορικοί δεσμοί της Ελλάδος με την Ρωσία, μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Ρωσία ημέρα με την ημέρα, ενδυναμώνονται. Κατόπιν των συμφωνιών των οποίων είδαν το φως της δημοσιότητας η οικονομική σχέση της Ελλάδος με την Ρωσία μπαίνει σε άλλη τροχιά συνεργασίας. Μέσα στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας ο ρόλος της Βορείου Ελλάδος και ιδιαιτέρως της Θράκης θα παίξει καθοριστικό και σημαντικό ρόλο στην προώθηση αυτών των αποφάσεων.

Κρίση με την Αλβανία - Ε.Ράμα: "Ξεχάστε την ΑΟΖ - Δεν μας ενδιαφέρουν οι καλές σχέσεις με την Ελλάδα"

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΥΠΕΞ
Σε μια προκλητική δήλωση προχώρησε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα ο οποίος είπε αναφερόμενος στη συμφωνία οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας, «δεν σκοπεύουμε να διαπραγματευτούμε το εθνικό συμφέρον για χάρη της καλής γειτονίας», δείχνοντας έτσι τις διαθέσεις του για το κρίσιμο ζήτημα της ΑΟΖ.

Συλλήψεις κορυφαίων στελεχών της FIFA για διαφθορά

FIFA
Οι ύποπτοι ερευνώνται από την Εισαγγελία της Νέας Υόρκης για δωροδοκία, φοροδιαφυγή και ξέπλυμα «μαύρου χρήματος» από τις αρχές της δεκαετίας του '90 μέχρι και σήμερα | Steffen Schmidt/Keystone via AP, File

Προς κυβέρνηση κ. Τσίπρα: Παίξτε μπάλα επιτέλους…

Γράφει ο Δημήτριος Κ. Φίλιππας 
κατά κόσμον Διογένης ο Κυνικός 

Το σημερινό μας άρθρο έχει πολλούς αποδέκτες… Θα αρχίσουμε με τους ανθρώπους της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας! Παίδες τα μάθατε τα νέα; Το FBI κατάργησε το αυτοδιοίκητο της FIFA!!!! Τι έχετε να πείτε για αυτό; Ναι, ναι έχετε δίκαιο…

Διαψεύδει ο Τσακαλώτος: Δεν μίλησα ποτέ για τρίτο πακέτο διάσωσης

Διαψεύδει ο Τσακαλώτος: Δεν μίλησα ποτέ για τρίτο πακέτο διάσωσης
Mετά το σάλο που προκλήθηκε από τη συνέντευξη του Ευκλείδη Τσακαλώτου στη γερμανίδα εφημερίδα FAZ, όπου φέρεται να μίλησε για τρίτο πακέτο διάσωσης που ήδη έχει ενταχθεί στην υπάρχουσα διαπραγμάτευση, ο κ. Τσακαλώτος με ανακοίνωσή του διαψεύδει όσα ισχυρίζεται η εφημερίδα.

Νέες αιχμές του Ν. Δένδια γα την ηγεσία της ΝΔ - Τάχθηκε υπέρ της ψήφισης της συμφωνίας

Σε νέα αντιπαράθεση με την ηγεσία της ΝΔ μοιάζει να έρχεται ο βουλευτής του κόμματος, Ν. Δένδιας, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αψηφήσει πιθανή κομματική γραμμή από τη ΝΔ για καταψήφιση της συμφωνίας με τους δανειστές. Ο κ. Δένδιας τάχθηκε υπέρ της υπερψήφισης της όποιας συμφωνίας από τη ΝΔ και δήλωσε ότι σε περίπτωση που η ηγεσία του κόμματος αποφασίσει να καταψηφίσει στη Βουλή τη συμφωνία, ο ίδιος θα σκεφτεί πολύ σοβαρά το τι θα πράξει. Παράλληλα, ο κ. Δένδιας απάντησε και στην τοποθέτηση του Αντώνη Σαμαρά ότι η ΝΔ είναι αντιπολίτευση κι όχι δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ είναι ό,τι κρατά τη ΝΔ στο 15%».

Μαξίμου: ΑΥΤΑ περιλαμβάνει η συμφωνία που ξεκινά να γράφεται στο Brussels Group!

Μαξίμου: ΑΥΤΑ περιλαμβάνει η συμφωνία που ξεκινά να γράφεται στο Brussels Group!
Στο Brussels Group ξεκινούν σήμερα οι διαδικασίες συγγραφής της συμφωνίας, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, που σημειώνουν ότι θα υπάρχει συνεχής επικοινωνία του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με ηγέτες για να διευκολυνθεί η επίτευξη συμφωνίας.
Σύμφωνα με τις πηγές, το πλαίσιο της συμφωνίας θα προβλέπει:

Πάλι “σώγαμπρος” στην ΕΡΤ το κομματόσκυλο του ΠΑΣΟΚ. Αυτό που λέμε “νέα ήθη”

tagma
Χωρίς απόλυτη πλειοψηφία η επανατοποθέτηση του Λ.Ταγματάρχη στην ΕΡΤ

Εγκρίθηκε αλλά χωρίς την απόλυτη πλειοψηφία από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, η τοποθέτηση στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, της νέας ΕΡΤ, του Λάμπη Ταγματάρχη. Η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε «παρούσα» για τον Λ.Ταγματάρχη, ενώ εκφράστηκε θετικά για τον Δ.Τσακνή και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ της ΕΡΤ. Ο Λ. Ταγματάρχης έλαβε την θετική γνώμη 7 βουλευτών έναντι 5 που δήλωσαν αρνητική γνώμη και 3 «παρών» και άρα δεν συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία. Εκτός της κυρίας Κωνσταντοπούλου, «παρών» δήλωσαν το ΚΚΕ και το Ποτάμι.

ΞΑΝΑΜΙΛΗΣΕ Η «ΜΙΚΡΗ ΟΛΛΑΝΔΕΖΑ»ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΛΕΙΨΕΙ!

image
«Πρέπει πραγματικά να προσπαθήσουν περισσότερο για να καλύψουν το τελευταίο κενό» δήλωσε ο επιικεφαλής του Eurogroup στο Reuters

Από σήμερα οι αιτήσεις για την ΕΡΤ - «Όχι» λέει η ΠΟΣΠΕΡΤ

Από σήμερα και για 20 ήμερες οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ θα μπορούν να δηλώσουν αν επιθυμούν να επιστρέψουν στην ΕΡΤ, σύμφωνα με απόφαση του ΔΣ.
Όσοι διαμένουν εκτός Αθήνας θα μπορούν καταθέσουν την αίτησή τους μέσω internet ή με συστημένη επιστολή στα γραφεία της ΕΡΤ.

Ψυχραιμία στην τελική ευθεία ζητάει ο πρωθυπουργός

Ρεπορτάζ: Γαλιατσάτος Παναγής

Εξελίξεις πυροδότησε η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ, να μην αυξήσει καθόλου τον ELA, στέλνοντας σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, ότι ο χρόνος για μια συμφωνία τελειώνει. Η κυβέρνηση αντέδρασε με ένα επικοινωνιακό μπαράζ, που ήθελε να δείξει στον ελληνικό λαό ότι η συμφωνία είναι κοντά, εξ’ ου και η δήλωση του πρωθυπουργού, ότι «βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της διαπραγμάτευσης». 

Ο Σόιμπλε δεν θέλει Grexit. Θέλει υποταγή και διασυρμό της κυβέρνησης.

Μην τρέφετε αυταπάτες. Ακόμα και αν κάπου, στο πισω μέρος του μυαλού του ο Σόιμπλε ήθελε να εξαναγκάσει την Ελλάδα σε έξοδο από την Ευρωζώνη, το έχει ήδη ξεχάσει.
Προς τι λοιπόν η αδιάλλακτη, εώς ανθελληνική στάση του στις διαπραγματεύσεις; Μεθόδευση ή άκρατος λαϊκισμός για εσωτερική κατανάλωση;
Ο συνδυασμός και των δύο δίνει την απάντηση.

Bloomberg: Πως ο γιος του μπακάλη έγινε ο πιο μισητός άνθρωπος στην Ελλάδα

Bloomberg: Πως ο γιος του μπακάλη έγινε ο πιο μισητός άνθρωπος στην Ελλάδα
Ποιος είναι ο πλέον μισητός άνθρωπος στην Ελλάδα σε όλη αυτή την πορεία των διαπραγματεύσεων; Το ερώτημα καλείται να απαντήσει το πρακτορείο Bloomberg και το συμπέρασμα είναι ότι πρόκειται για τον Πολ Τόμσεν, τον 60χρονο Δανό, υψηλόβαθμο στέλεχος του ΔΝΤ.

Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Σε αυτήν τη χώρα ασκείται η χειρότερη δημοσιογραφία στον πλανήτη από τους αθλιότερους δημοσιογράφους τού κόσμου…

Βαρουφάκης
Ακουγα στη χθεσινή προαναγγελία των δελτίων ειδήσεων των οκτώ για τη «νέα πρόκληση» της Ζωής Κωνσταντοπούλου κι αναρωτιόμουν τί…κακό να είχε κάνει πάλι. Αραγε να είχε επιστρέψει στην Αιδηψό για να γρονθοκοπήσει τον βενζινά που δεν της είχε φουσκώσει το λάστιχο; Να είχε αλυσοδέσει στο γραφείο του τον Αδ. Γεωργιάδη για να μην εμφανιστεί μια ολόκληρη ημέρα στην τηλεόραση; Να είχε δώσει το λόγο σε αντιεξουσιαστές σε συνεδρίαση της Ολομέλειας; Τίποτα από όλα αυτά δεν συνέβη. Απλώς η πρόεδρος της Βουλής είχε το «θράσος» να ζητήσει ευγενικά από έναν αστυνομικό να επιτρέψει σε ειρηνικούς διαδηλωτές να προσεγγίσουν το κτίριο του Κοινοβουλίου…

Για … 11 ψήφους μείναμε (προς το παρόν) στην Ευρωζώνη

Η κυβέρνηση να δώσει σκληρή απάντηση στους δανειστές ζήτησε η Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ, πρόταση η οποία απερρίφθη μεν, ωστόσο υπερψηφίστηκε από το 44% περίπου των ψηφισάντων μελών του συγκεκριμένου κομματικού οργάνου. Συγκεκριμένα η πρόταση ψηφίστηκε από 75 μέλη και καταψηφίστηκε από 95. Αν έπαιρνε 11 ακόμη η πλειοψηφία θα διαμορφωνόταν 86 υπερ και 84 κατά.

ΒΟΜΒΑ ! 2012 – Ό ‘εφιάλτης‘ Παπανδρέου σε μυστική κρουαζιέρα στο Τουρκικά παράλια

2015-05-24_134611
ΒΟΜΒΑ ! 2012 – Ό ‘εφιάλτης‘ Παπανδρέου σε μυστική κρουαζιέρα στο Τουρκικά παράλια o οποίος έφθασε μέχρι και τη Μύκονο… χωρίς διαβατηριακό έλεγχο…. με την θαλαμηγό “SU” υπό Αμερικανικής σημαίας συνδυάζοντας Business & Pleasure
Η υπερ-πολυτελέστατη θαλαμηγός είναι του κουμπάρου του Recep Tayyip Erdoğan του τούρκου μεγαλοεπιχειρηματία ULUSOY με «μυστικά» συμφέροντα business και στην χώρα μας…!!!

Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Financial Times: Το μέλλον της Ελλάδας βρίσκεται στα χέρια του Αλέξη Τσίπρα

Financial Times: Το μέλλον της Ελλάδας βρίσκεται στα χέρια του Αλέξη Τσίπρα
«Τώρα όλα είναι στο χέρι του Αλέξη Τσίπρα. Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα αποφασίσει σύντομα αν θέλει ή όχι μια συμφωνία με τους πιστωτές, που θα επιτρέψει στην Αθήνα να εξυπηρετήσει το χρέος της. Αν πει «όχι», η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει. Σε εκείνο το σημείο, η χώρα είναι πολύ πιθανό να πρέπει να εγκαταλείψει την ευρωζώνη».

14 φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι έχεις βρώμικο μυαλό

ELBOWS UNINTENTIONALLY RUDE
Παντού στο διαδίκτυο θα βρει κανείς φωτογραφίες που προκαλούν αν κανείς έχει βρόμικο μυαλό.

Εθισμός παιδιών στην οθόνη

Παρά την χρησιμότητα των μέσων της οθόνης, τα παιδιά σήμερα βομβαρδίζονται καθημερινά με πολλαπλούς τρόπους από τα αρνητικά μηνύματα...
παιδί-οθόνη


Παρά την χρησιμότητα των μέσων της οθόνης, τα παιδιά σήμερα βομβαρδίζονται καθημερινά με πολλαπλούς τρόπους από τα αρνητικά μηνύματα της:

Στον Πειραιά υποδέχθηκαν τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας - ΦΩΤΟ


Στον Πειραιά υποδέχθηκαν τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας - ΦΩΤΟ
Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Πειραιά έχει μεταφερθεί από τις 4.30 το απόγευμα το ιερό λείψανο της Αγίας Βαρβάρας για να εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

Το σχέδιο για "αντίο" Σαμαρά

Το σχέδιο για "αντίο" Σαμαρά
Η «δημογεροντία» αναλαμβάνει για μια ακόμη φορά δράση για αλλαγή  ηγεσίας

Μετά την υπογραφή της συμφωνίας  δρομολογούνται οι διαδικασίες στη ΝΔ
Μετράει μέρες στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ο Αντώνης Σαμαράς, καθώς το τελευταίο διάστημα έχει ενταθεί η κινητικότητα γύρω από τις προοπτικές του κόμματος, με δεδομένο ότι όχι μόνο στελέχη του και βουλευτές, αλλά και η επιχειρηματική ελίτ της χώρας διαπιστώνουν ότι δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει μία ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση, που στο μέλλον θα λειτουργεί και ως αξιόπιστη εναλλακτική λύση στα πολιτικά μας πράγματα. Κάτι που δεν συμβαίνει σήμερα με τη ΝΔ του Σαμαρά.

Τιμήθηκαν οι Πεσόντες Καταδρομείς ..Παρουσία ΥΕΘΑ -Α/ΓΕΕΘΑ-Α/ΓΕΣ

FMS_0736Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο και τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη, παρέστη στο ετήσιο μνημόσυνο πεσόντων καταδρομέων στο Ηρώο των Λ.Ο.Κ., στο Καβούρι Αττικής.

H Mάχη της Κρήτης την 5η ημέρα 24 Μαΐου του 1941…»Video & Φώτο ντοκουμέντα»!

vomvaridismena-xania-germani-1Από το πρωί, στα Χανιά, επαναλαμβάνονται με μεγαλύτερη ένταση οι βομβαρδισμοί της πόλης, της Σούδας και των γειτονικών χωριών. Οι Γερμανοί κύριοι του αεροδρομίου του Μάλεμε, χρησιμοποιούν την εστιακή τους αυτή δύναμη, για την εκκαθάριση της κατάστασης.
Η απομάκρυνση σημαντικών τμημάτων που υπερασπίζονταν την πόλη επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την ατμόσφαιρα που επικρατούσε σ” αυτή. Η επιθετική πρωτοβουλία βρίσκεται στα χέρια των κατακτητών. Από τη στιγμή που οι βρετανικές δυνάμεις αρχίζουν να υποχωρούν, η αντίσταση είχε πέσει ουσιαστικά στα χέρια του ντόπιου ένοπλου πληθυσμού.

Ο Έλληνας που καθιέρωσε την παγκόσμια ημέρα για το σύνδρομο Down

Ο Έλληνας που καθιέρωσε την παγκόσμια ημέρα για το σύνδρομο Down
Ο Στυλιανός Αντωναράκης είναι καθηγητής και πρόεδρος στο τμήμα Γενετικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης στην Ελβετία και αυτός που καθιέρωσε την Παγκόσμια Ημέρα για το σύνδρομο Down».

Σώπασε κυρ Πολιτικέ Και μη ψευτοδακρύζεις Ήταν δικό σου το γραφτό Η Πόλη να τουρκέψει. Πάλι με χρόνους με καιρούς Πάλι τα ίδια θα γίνουν. Στο σαρίκι η πατρίδα να πουληθεί, Να δανείζεται από την τιάρα, Γιατί ΄ναι άπληστο θεριό Όλη η δική σου φάρα



Σχόλιο: Η ιστορία δεν υπάρχει μόνο, για να απολαμβάνουμε το μεγαλείο των προγόνων μας, αλλά γνωρίζοντας την, να αποφεύγουμε τα ίδια και τα ίδια λάθη.
Εάν η χρεία τες κουρταλή.
(Από τον ‘’Ύμνο εις την Ελευθερία’’. Δ. Σολωμός)
Τα χρόνια πριν από την Άλωση της Πόλης ήταν πολύ δύσκολα.
Εκτός από τις δολοπλοκίες εντός του παλατιού, οι Βυζαντινοί είχαν εμπλακεί και στις διαμάχες διαδοχής στην αυλή των Τούρκων.