Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Απόστολος Τζιτζικώστας: «Με πολεμούν οι βολεμένοι της ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ - H επιλογή Μειμαράκη είναι επιλογή ήττας»

«Η βάση του κόμματος, οι νεοδημοκράτες που πίστεψαν και ακόμη πιστεύουν στο κόμμα θέλουν αλλαγή και αντιλαμβάνονται πως η...
επιλογή Μειμαράκη είναι επιλογή ήττας» δηλώνει στον focus fm ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ, Απόστολος Τζιτζικώστας, συμπληρώνοντας πως σκοπός του είναι να τα αλλάξει όλα μεσα στο κόμμα.

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο στο Μαξίμου για το προσφυγικό

Ευρεία σύσκεψη για τα ζητήματα διαχείρισης των προσφυγικών ροών...
θα πραγματοποιηθεί υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στις 12 το μεσημέρι, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Tζιτζικώστας: Η Ν.Δ. λειτούργησε φοβικά προς τον κόσμο και γι αυτό συρρικνώθηκε

Tζιτζικώστας: Η Ν.Δ. λειτούργησε φοβικά προς τον κόσμο και γι αυτό συρρικνώθηκε
«Η παράταξη λειτούργησε φοβικά προς τον κόσμο και την κοινωνία ενώ ήταν πάντα η δύναμή της» σημείωσε ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ο Απόστολος Τζιτζικώστας, που εξαπέλυσε επίσης πυρά κατά της κυβέρνησης.

«Η ΝΔ δεν συρρικνώνεται επειδή λέει απλά την αλήθεια, αλλά γιατί παρέκκλινε της ίδιας της, της ιδεολογίας. Ταυτόχρονα η παράταξη λειτούργησε φοβικά προς τον κόσμο και την κοινωνία ενώ ήταν πάντα η δύναμή της», είπε ο κ. Τζιτζικώστας τονίζοντας την αναγκαιότητα αλλαγών στην παράταξη, «ώστε να ξαναγίνει ελκυστική στους πολίτες».

Παπαγγελόπουλος: Στο αρχείο η έρευνα για τα δάνεια ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Η υπόθεση με τα δάνεια 220 εκατ. ευρώ που πήραν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ από την Αγροτική Τράπεζα μπήκε στο αρχείο, ανέφερε ο αν. υπουργός Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλος.
papaggelopoulos-sto-arxeio-i-ereuna-gia-ta-daneia-nd-pasok
Στο αρχείο μπαίνουν οι υποθέσεις χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων από την πρώην Αγροτική Τράπεζα.
Αυτό ανακοίνωσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης και Διαφάνειας Δημήτρης Παπαγγελόπουλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Καραγιαννίδη.

«Λαός που δεν γνωρίζει το παρελθόν του δεν μπορεί να οικοδομήσει το μέλλον του».

Ιστορικά θέματα
Η Ιστορία κάθε έθνους είναι αναμφίβολα το βασικότερο θεμέλιο της υπόστασής του. Συγχρόνως τιμή του και η απαραίτητη πνευματική τροφή για κάθε μέλος του. Μ' αυτά συνεπάγεται πως η Ιστορία πρέπει να μελετάται προσεκτικά και να καταγράφεται με αντικειμενικότητα και συνέπεια ώστε να δημιουργούνται σταθερά ερείσματα για την οικοδόμηση της σύγχρονης πορείας. Έχει σοφά διατυπωθεί η ρήση: «Λαός που δεν γνωρίζει το παρελθόν του δεν μπορεί να οικοδομήσει το μέλλον του».

Επιτέλους: Το ελληνικό Κράτος αναγνώρισε την ηρωική επιχείρηση «ΝΙΚΗ» στον πόλεμο του ΄74 στην Κύπρο

Χρειάστηκε να περάσουν 41 ολόκληρα χρόνια από την ιστορική επιχείρηση της ΠΑ «ΝΙΚΗ» στην φλεγόμενη από την τουρκική εισβολή Κύπρο για να μπορέσει η ελληνική πολιτεία να αναγνωρίσει επίσημα την συμβολή στην άμυνα της Κύπρου των πληρωμάτων των αεροσκαφών και των Καταδρομέων που επέβαιναν σε αυτά.

Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο με το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων στην Ολομέλεια της Βουλής

Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο με το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων στην Ολομέλεια της Βουλής
Με άνετη πλειοψηφία εγκρίθηκε και το νομοσχέδιο με τα δεύτερα προαπαιτούμενα από την Ολομέλεια της Βουλής. Στην επί της αρχής ψηφοφορία που ζήτησε η ΝΔ συμμετείχαν 280 βουλευτές. Ψήφισαν «ναι» 154 βουλευτές, παρών δήλωσαν 9 βουλευτές και καταψήφισαν 113 βουλευτές.

Απόντες το 80% της πολιτικής ηγεσίας στο προσκλητήριο Ελλήνων νεκρών ηρώων

politikoi
Αλγεινή εντύπωση που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά ως προς το κατά πόσον τα λόγια με τα οποία εκφράζονται κατά καιρούς εξυμνώντας την Πολεμική Αεροπορία οι πολιτικοί μας ηγέτες, του Προέδρου της Δημοκρατίας συπεριλαμβανομένου,απηχούν τις πραγματικές τους θέσεις ή είναι απλώς "παχιά" λόγια.

ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ

ΚΑΛΥΨΗ ΧΡΕΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΠΑΤΑΣΣΕΤΑΙ, ΑΛΛΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΤΑΙ!!!

Τριακόσια εκατομμύρια ευρώ στοίχισε στις τράπεζες και κατ’ επέκταση στους Έλληνες φορολογούμενους που πληρώνουν την ανακεφαλαιοποίηση, η τροπολογία της ντροπής που ψηφίστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ και έγινε νόμος και δείχνει την απόλυτη κατάπτωση του πολιτικού συστήματος.

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Ν. Δένδιας: "Η κακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει ακόμη χειρότερη όταν δεν έχει αντίπαλο δέος τη ΝΔ"

O Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Β΄Αθήνας Νίκος Δένδιας παραχώρησε συνέντευξη σήμερα το πρωί, στην εκπομπή του...  δημοσιογράφου Νίκου Ευαγγελάτου στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1. 

Μεταξύ άλλων ο κ. Δένδιας ανέφερε:

"Δούρειος ίππος" του οικουμενισμού οι αθώοι μάρτυρες Χριστιανοί της Μ.Ανατολής-Το τέχνασμα του Πάπα

"Δούρειος ίππος" του οικουμενισμού οι αθώοι μάρτυρες Χριστιανοί της Μ.Ανατολής-Το τέχνασμα του Πάπα
Του Μανώλη Κείου 

"Σε διάφορα μέρη του κόσμου, το μαρτύριο για τον Χριστό, ακόμη και με αιματοχυσία, έχει γίνει μια κοινή εμπειρία μεταξύ Καθολικών, Ορθοδόξων, Αγγλικανών Προτεσταντών, Ευαγγελικών και Πεντηκοστιανών, η οποία είναι βαθύτερη και ισχυρότερη από τις διαφορές που εξακολουθούν να διαχωρίζουν τις Εκκλησίες μας και τις εκκλησιαστικές μας κοινότητες. Η communio martyrum (μτφρ κοινωνία των μαρτύρων) είναι το μεγαλύτερο σημάδι του κοινού μας ταξιδιού "... Η φράση αυτή ανήκει στον Πάπα Φραγκίσκο και αποτελεί έναν προφανέστατο Δούρειο Ίππο στην προοπτική του οικουμενισμού...

ΣΟΚ! Ο Κουμουτσάκος ξυλοκοπήθηκε άγρια στο συλλαλητήριο των Ποντίων (βίντεο)

ΣΟΚ! Ο Κουμουτσάκος ξυλοκοπήθηκε άγρια στο συλλαλητήριο των Ποντίων (βίντεο)
Ο Γιώργος Κουμουτσάκος δέχθηκε άγρια επίθεση και πρωτοφανή ξυλοδαρμό από ομάδα έξαλλων νεαρών στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας των Ποντίων.
Άγνωστοι που βρίσκονταν μεταξύ των συγκεντρωμένων χτύπησαν τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Κουμουτσάκο, έξω από τη Βουλή, κοντά στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Καμμένος "πολυβολεί" κατά Φίλη για τη Γενοκτονία των Ποντίων! Τι του απαντά

Image
Οι δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη για τη Γενοκτονία των Ποντίων προκαλεί ισχυρότατους τριγμούς στην κυβέρνηση. Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος σε ομιλία του από την Κέλλη στη Μακεδονία έκανε σφοδρή επίθεση στον Νίκο Φίλη.

Η ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

ΟΤΑΝ Ο LEMKIN ΕΠΙΝΟΗΣΕ ΤΟΝ ΟΡΟ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟΔΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ ΜΕ ΤΗ ΧΑΡΤΑ ΤΟΥ 1948, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΩΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΠΕΞΗΓΗΣΗΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ

Αμετανόητη η άλλοτε τρόικα εσωτερικού φαντασιώνεται ΡΕΒΑΝΣ

Τρόικα εσωτερικού
“ Το σενάριο της κυβέρνησης "εθνικής ενότητας" επαναφέρουν Βενιζέλος και στελέχη του Ποταμιού ”
Φαντάσματα του παρελθόντος, που ο ελληνικός λαός έθεσε με την ψήφο του στο περιθώριο, επιχειρούν να ξυπνήσουν οι προηγούμενοι συγκυβερνήτες Σαμαράς - Βενιζέλος με τη συνεπικουρία στελεχών του Ποταμιού. Σε συνέντευξή του σε ισπανική εφημερίδα ο Αντ. Σαμαράς, αφού δήλωσε "ενεργός" στις πολιτικές εξελίξεις αναστατώνοντας τη Ν.Δ., επέκρινε Βερολίνο και Βρυξέλλες για "διευκόλυνση των λαϊκιστών" του ΣΥΡΙΖΑ, τη στιγμή που "τραβάμε το χαλί κάτω από τα πόδια μεταρρυθμιστικών κυβερνήσεων", όπως -προφανώς- η δική του, στέλνοντας έτσι μήνυμα προς τους δανειστές να σκληρύνουν τη στάση τους.

Τσίπρας προς Σουλτς: Δεν υποχωρούμε στις πιέσεις για την πρώτη κατοικία

Αλέξης Τσίπρας και Μάρτιν Σουλτς
“ Η κόκκινη γραμμή της κυβέρνησης ”
Το θέμα της πρώτης κατοικίας και το προσφυγικό απασχόλησαν την συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς
Κατά τη διάρκεια κοινών δηλώσεών τους, μετά τη διμερή συνάντηση που είχαν, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για ειλικρινή και παραγωγική συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

Σήψη! - Αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δ.Παπαγγελόπουλος για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ: "Ψήφισαν ειδικό νόμο και διέγραψαν τα χρέη τους"!

ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΠΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ Σήψη! - Αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δ.Παπαγγελόπουλος για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ: "Ψήφισαν ειδικό νόμο και διέγραψαν τα χρέη τους"! 

Αποκλειστικό: Παράνομη η αφαίρεση της δικογραφίας Βγενόπουλου από την εισαγγελία Διαφθοράς μέσω Τσατάνη

Παράνομη είναι η απόφαση της εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη να αφαιρέσει δικογραφία κατά του Ανδρέα Βγενόπουλου και πέντε συνεργατών του, τη στιγμή που αυτή βρισκόταν στο στάδιο της ποινικής δίωξης.

Προς υποψήφιους αρχηγούς της Ν.Δ.: Η κοινωνία σας προσπέρασε!

image
Η χώρα μας κατακλύζεται καθημερινά από τραγικά γεγονότα που δείχνουν την πορεία προς τον οικονομικό αφανισμό και παράλληλα τον πλήρη αφελληνισμό και διάλυση του ελληνικού έθνους. Η μεσαία τάξη έχει πληγεί ανεπανόρθωτα, ο κοινωνικός ιστός έχει διαρραγεί, η κοινωνική πρόνοια από το κράτος δεν υπάρχει ούτε στα χαρτιά, η φοροκαταιγίδα είναι συνεχής προς όλες τις επαγγελματικές ομάδες, τα λουκέτα έρχονται βροχή, οι καταρτισμένοι νέοι εγκαταλείπουν τρέχοντας την χώρα μας, η υγεία και η παιδεία κατέρρευσαν, οι υποδομές της χώρας ξεπουλιούνται για ένα κομμάτι ψωμί, και… η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει εσωκομματικές εκλογές με ανυπολόγιστα έξοδα και φανφάρες.

Πολιτική λύση διά χειρός Μοσκοβισί

Για τα ανοιχτά θέματα στο πακέτο των προαπαιτούμενων Πολιτική λύση για τους πλειστηριασμούς πριν το Eurogroup της 9ης Νοεμβρίου επιδιώκει η ελληνική κυβέρνηση, δεδομένης της άρνησής της να υποχωρήσει σε ένα ηθικό πρωτίστως θέμα, στον βαθμό φυσικά που οι δανειστές, προεξάρχοντος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, επιμείνουν στις άτεγκτες θέσεις τους. Σε κάθε περίπτωση, «δεν μιλάμε για αριθμούς, μιλάμε για ζωές», ήταν το αποφασιστικό μήνυμα που έστειλε η κυβέρνηση στον τελευταίο γύρο διαπραγματεύσεων, ενώ και όταν από κάποιες πλευρές επιχειρήθηκε να αμφισβητηθεί ο συνταγματικός και νομικός πολιτισμός της χώρας μας, οι Έλληνες διαπραγματευτές απάντησαν: «Δεν θα γίνει εδώ Χιλή του Πινοσέτ».

Ας πάνε οι ανιστόρητοι να ζήσουν «το όνειρο» του πρόσφυγα στην Τουρκία. ΕΜΕΙΣ, όμως, σε λίγο θα πάμε διαφορετικά

vardakas
ΜΟΝΟ ΑΝ ΖΗΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ μπορείς να εκφέρεις λόγο για την ΙΣΤΟΡΙΑ.     Και τώρα το ερώτημα γιατί κάποιοι σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία για τον ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ προσπαθούν να τον προσβάλλουν κατάφωρα και να τον διχάσουν με ψευτοδιλήμματα ;
Εδώ καίγεται το γεωπολιτικό πελεκούδι και άλλοι ¨γράφουν¨ την νέα ιστορία της παγκοσμιοποίησης η πολτοποίησης των Εθνών.
Μάλιστα για να προλαβαίνουν τις προκλήσεις έχουν εξειδικευτεί κατά τμήματα. Άλλοι αμφισβητούν την ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ των ΠΟΝΤΙΩΝ, άλλοι μιλάνε για ¨συνωστισμό¨ στην Προκυμαία της Πολύπαθης Σμύρνης και άλλοι θέλουν τα Σκόπια να αποκτήσουν την ονομασία Μακεδονία.
Επειδή την ιστορία δεν την διαβάζεις αλλά την βιώνεις καλόν θα ήταν οι νέοι αυτοί καταγραφείς της ιστορίας να πάνε στην γειτονική χώρα και να ζήσουνε το ¨όνειρο¨ του πρόσφυγα για να πάρουν μία μικρή γεύση τι συνέβαινε σε προηγούμενες ιστορικές περιόδους.
¨Σε συνθήκες εξαθλίωσης ζουν Σύριοι πρόσφυγες στην Τουρκία
Προειδοποίηση από τη Διεθνή Αμνηστία
H πολιτική των «ανοικτών συνόρων» που εφαρμόζει η Τουρκία έναντι των Σύρων προσφύγων έχει αρχίσει να δείχνει τα όριά της, καθώς εκατοντάδες χιλιάδες εξ αυτών ζουν σε συνθήκες φτώχειας και χωρίς υπεράσπιση απέναντι σε καταχρήσεις ή κακοποιήσεις, προειδοποίησε σήμερα η μη κυβερνητική οργάνωση Διεθνής Αμνηστία.
Η Αμνηστία έχει συγκεντρώσει αποδεικτικό υλικό σχετικά με 17 περιστατικά θανατηφόρων πυροβολισμών και 10 υποθέσεων βιαιοπραγιών που διέπραξαν 31 μέλη των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας το διάστημα μεταξύ του Δεκεμβρίου του 2013 και του Αυγούστου του 2014.
Ένας Σύρος πρόσφυγας ηλικίας 35 ετών, ο Γκανί Οζντεμίρ, περιέγραψε ότι ένας συνοριοφύλακας πυροβόλησε και τραυμάτισε στο κεφάλι το 14χρονο γιο του Αλί ενώ προσπαθούσε να εισέλθει παράνομα στην χώρα. Ο γιος του σήμερα είναι τυφλός.
«Δεν αντέχουμε πια. Πολλές φορές έχω αναρωτηθεί εάν θα ήταν καλύτερο να μην ερχόμασταν στη Τουρκία» δήλωσε ενώπιον του Τύπου.¨
Η σορός μιας γυναίκας εκβράσθηκε σήμερα Πέμπτη το πρωί στην ακτή της Πέτρας στο βόρειο τμήμα του νησιού. Ενώ το Λιμεναρχείο ενημερώθηκε για την ύπαρξη άλλων δυο σορών πιθανά παιδιών στην περιοχή της Τζιχράντα στη δυτική Λέσβο και ήδη σκάφος του Λιμενικού Σώματος κινείται προς την περιοχή προκειμένου να προβεί στην περισυλλογή τους.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις πρόκειται για σορούς ναυαγών του μεγάλου ναυαγίου της 28ης Οκτωβρίου και από το οποίο οι νεκροί πλέον ξεπερνούν τους 50, ενώ άγνωστος παραμένει ο αριθμός των αγνοουμένων. Ας σημειωθεί ότι από το συγκεκριμένο ναυάγιο διασώθηκαν 272 άτομα!
Αυτά τα λίγα για τους ανιστόρητους …γιατί
ΜΟΝΟ ΑΝ ΖΗΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ μπορείς να εκφέρεις λόγο για την ΙΣΤΟΡΙΑ.
Και τώρα το ερώτημα γιατί κάποιοι σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία για τον ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ προσπαθούν να τον προσβάλλουν κατάφωρα και να τον διχάσουν με ψευτοδιλήμματα ;
Μπορούν να δοθούν πολλές απαντήσεις πάνω σε αυτό, όμως τίποτε δεν μπορεί να αποτρέψει την μεγαλύτερη παγκόσμια πολεμική σύγκρουση των ημερών μας που θα ανατρέψει άρδην την ιστορική πορεία της ανθρωπότητας.
¨Ιδιαίτερα ανησυχητικές είναι οι φήμες που έρχονται από την Μόσχα και βασίζονται σε πληροφορίες των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, ότι πίσω από την κατάρριψη του επιβατικού αεροσκάφους Airbus A321 της πτήσης KGL9268από τον Σαρμ α-Σέιχ της Αιγύπτου προς τον Αγία Πετρούπολη βρίσκεται «δάκτυλος» των δυτικών μυστικών υπηρεσιών και ειδικότερα των αμερικανικών.
Στην Μόσχα, όπως μεταδίδουν οι ανταποκριτές του pronews.gr, είναι διάχυτη η εντύπωση στα δημοσιογραφικά γραφεία ότι οι ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών εντόπισαν συγκεκριμένο δίκτυο το οποίο υπό την κάλυψη επίσης ενός συγκεκριμένου τομέα επιχειρήσεων της CIA εκτέλεσε την επιχείρηση.
Έτσι ερμηνεύεται και η χθεσινή οργισμένη αναφορά του Ρώσου προέδρου Β.Πούτιν στην Μόσχα στα εγκαίνια μιας έκθεσης πώς «κανένας δεν μπορεί να απειλήσει την Ρωσία και όποιος αποπειράται να κάνει κάτι τέτοιο θα το πληρώσει ακριβά», ενώ σήμερα είχαμε ακόμα μια εξέλιξη ακόμα πιο εντυπωσιακή: Πλήρη εγκατάλειψη της γραμμής «συνεννόησης» με τις ΗΠΑ για αποφυγή «ατυχημάτων» στην Συρία και εφαρμογή του δόγματος » Ότι πετά κοντά σε ρωσικά μαχητικά ή κοντά σε ρωσικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Συρία, καταρρίπτεται»!¨
ΑΣ μην κουράζονται άλλο οι ανιστόρητοι, οι εξελίξεις τρέχουν καταιγιστικά και γράφουν από μόνες τους την ιστορία.
Και η ΙΣΤΟΡΙΑ των ημερών μας έχει σχεδιαστεί πάνω σε ένα γεωπολιτικό στρατηγικό υπόστρωμα που στηρίζεται στο δόγμᨨ η Τουρκία παίρνει τέλος και όλοι οι δρόμοι των ισχυρών οδηγούν στην Κωνσταντινούπολη¨
ΚΑΙ ΠΙΣΩ από τους ισχυρούς της γης θα πάνε τα ΕΥΖΩΝΑΚΙΑ.

ΔΩΔΕΚΑ ΕΥΖΩΝΑΚΙΑ ΑΗΔΟΝΙΔΗΣ
Κάποια στιγμή θα πρέπει να είμαστε περήφανοι όχι μόνο για τους προγόνους μας αλλά να κάνουμε περήφανους και τους απογόνους μας.

Η ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ ΕΛΛΗΝΙΔΑ «ΜΑΤΑ ΧΑΡΙ» ΑΝΑΣΤΑΤΩΝΕΙ ΞΑΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

Foto1
Σε δημοσιογραφικό πόλεμο μεταξύ του φιλοκυβερνητικού, (Sabah, Star, Akıt), και του αντιπολιτευόμενου, (Zaman), τουρκικού τύπου, έχει εξελιχτεί η υπόθεση της Ελληνίδας κατασκόπου που αναστάτωσε τους Τούρκους και την ονόμασαν «Ρωμιά Μάτα Χάρι»ö με τις αλληλοκατηγορίες ότι η ευρεία δημοσιοποίηση του θέματος σχετίζεται με προσπάθεια υπονόμευσης του ίδιου του Ερντογάν.

Συγκλονιστικά τα ευρήματα στον ασύλητο τάφο στην Πύλο: 4000 χρόνια οι Έλληνες τιμούσαν Ήρωες και Αγίους. Όχι λαμόγια.

…ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΗΡΘΕ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ
Μια χρυσή αλυσίδα με ασύμμετρες αποστάσεις μεταξύ των τριών χαντρών της, η απουσία άλλων ταφών στη γύρω περιοχή και η ύπαρξη οστράκων κάτω από τον σκελετό (που θα βοηθήσουν στην ακρίβεια της χρονολόγησής του), ήταν μερικές από τις πληροφορίες που έδωσαν σήμερα το μεσημέρι το ζεύγος των Αμερικανών αρχαιολόγων, Τζακ Ντέιβις και Σάρον Στόκερ, για τον ασύλητο τάφο που ανακαλύφθηκε στην Πύλο και χρονολογείται από το 1.500 π.Χ.

Π. Μοσκοβισί: Άψογη η συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση

Π. Μοσκοβισί: Άψογη η συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση
Κοινός σκοπός των Βρυξελλών και της Αθήνας, είναι η Ελλάδα να έχει κοινωνική δικαιοσύνη και να βρει τον δρόμο της ανάπτυξης, σημείωσε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Πιερ Μοσκοβισί, σε δηλώσεις του το απόγευμα της Τετάρτης, μετά από το γεύμα εργασίας και την ξενάγηση στην Ακρόπολη, ενώ υπογράμμισε ότι η συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση, κατά τη διήμερη επίσκεψή του, ήταν άψογη.

ΒΟΜΒΑ Ανοιξε η πορτα της διασπασης στη Νεα Δημοκρατία

neadimokratia
ΒΟΜΒΑ Ανοιξε η πορτα της διασπασης στη Νεα Δημοκρατία!

Το ανακοινωσε πριν απο λιγο με αναρτηση του στα social media υποψήφιος αρχηγός!

Με αναρτηση του στο twitter ο υποψήφιος αρχηγός της ΝΔ κ.Γεωργάδης μιλάει για πρωτη φορά με επίσημο τροπο για πιθανή διάσπαση του κόμματος γεγονός που δειχνει οτι κατι δεν παει καλά εκει μεσα, δεν μπορει σε μια εσωκομματικη διαδικασία που ο πρωτος ρολος ολων θα επρεπε να ειναι η ενότητα του κομματος υποψήφιοι να μιλάνε ανοικτα και να απειλούν για διάσπαση!

Ολυμπιακός - Ντιναμό Ζάγκρεμπ 2-1

Με δύο γκολ του Πάρντο, ο Ολυμπιακός γύρισε το ματς με την Ντινάμο και νίκησε με 2-1 για να φτάσει μία ανάσα από την πρόκριση στους 16" του Τσάμπιονς Λιγκ. Χρυσή αλλαγή του Σίλβα ο Κολομβιανός εξτρέμ!

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς Άγιος Ιωάννης Βατάτζης


Ἁγιορεῖτες Γέροντες λένε πὼς ὁ Μαρμαρωμένος Βασιλιὰς εἶναι ὁ Ἅγιος Ἰωάννης Δούκας Βατάτζης ὁ Ἐλεήμων, ὁ Αὐτοκράτορας δηλαδὴ Νικαίας, ὁ ὁποῖος βρέθηκε παντελῶς ἄφθαρτος στὸν τάφο του στὴν Μικρασία, τόσο ὁ ἴδιος, ὅσο καὶ τὰ βασιλικά του ἐνδύματα! 
 
Ὅμως μὲ τὶς ἁλώσεις τῶν Φράγκων καὶ τῶν Τούρκων, χάθηκαν τὰ ἴχνη τοῦ ἁγίου ἄφθαρτου καὶ ὁλόσωμου λειψάνου, τὸ ὁποῖο βρίσκεται ὅπως φαίνεται στὴν Κωνσταντινούπολη, κεκρυμμένο, σὲ μυστικὸ σπήλαιο, τὸ ὁποῖο γνωρίζουν μόνο λίγοι κρυπτοχριστιανοί, ποὺ φυλοῦν τὸ ἱερὸ μυστικὸ γιὰ αἰῶνες, ἀναμένοντας τὴν ἔγερση τοῦ μαρμαρωμένου! Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΕΦΡΑΙΜ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

Εορτή Αγίου Ιωάννου Βατάτζη (Μαρμαρωμένος Βασιληάς)-BINTEO

Εορτή Αγίου Ιωάννου Βατάτζη (Μαρμαρωμένος Βασιληάς)-BINTEO
Του π. Αντωνίου Χρήστου

Σήμερα η Ορθόδοξος Εκκλησία μας 4/11, εορτάζει έναν μεγάλο Άγιο Αυτοκράτορα. Πολλοί θεωρούν ως Μαρμαρωμένο Βασιληά τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο, ότι αυτός θα είναι εκείνος που κατά την παράδοση θα είναι ο ηγεμών όταν ξαναπάρουμε τη Πόλη. Αυτό μου είπε και η κα Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, άρα επιστημονικά- ιστορικά, ισχύει.

Όμως η παράδοση της Εκκλησίας μας αποκλείει τον Κωνσταντίνο και δια μέσου πολλών
πατέρων καταδεικνύει τον σημερινό εορτάζοντα Άγιο Ιωάννη Βατάτζη από το Διδυμότειχο,
που ήταν αυτοκράτωρ στη Νίκαια, όταν κατέλαβαν οι υποκριτές Σταυροφόροι την Πόλη.

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Πολιτική λύση για τους πλειστηριασμούς διά χειρός Μοσκοβισί

Πολιτική λύση για τους πλειστηριασμούς διά χειρός Μοσκοβισί 

Πολιτική λύση για τους πλειστηριασμούς πριν το Eurogroup της 9ης Νοεμβρίου επιδιώκει η ελληνική κυβέρνηση, δεδομένης της άρνησής της να υποχωρήσει σε ένα ηθικό πρωτίστως θέμα, στον βαθμό φυσικά που οι δανειστές, προεξάρχοντος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, επιμείνουν στις άτεγκτες θέσεις τους.

Άγιο Όρος: Οι Πατέρες μας προειδοποιούν – "Αυτά θα συμβούν, προετοιμαστείτε..."


 


Συγκλονίζουν τα λόγια των Πατέρων του Αγίου Όρους: «Λίγο πολύ ακούσατε για το σχέδιο όπως αυτό διοχετεύτηκε έντεχνα στον τύπο από τους Γερμανούς…
Προβλέπεται σε περίπτωση χρεωκοπίας, ποσό μάλλον πολέμου:
δέσμευση των καυσίμων από τον στρατό και επίταξη των οχημάτων προμήθειας τους.
Τέρμα δηλαδή οι μετακινήσεις, τέρμα το πετρέλαιο καύσης και κίνησης.
Κρύο λοιπόν, κακουχίες και όχι μονό.

Το γερμανικό ΥΠΟΙΚ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Το γερμανικό ΥΠΟΙΚ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών 

«Προς το παρόν είναι ευχάριστο» το γεγονός ότι η ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών δεν υπερβαίνει τα συμφωνηθέντα 25 δισεκατομμύρια ευρώ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Γιργκ Βαϊσγκέρμπερ, διευκρίνισε, ωστόσο, ότι θα ήταν πρώιμο να συμπεράνει κανείς ότι θα μπορούσε ως εκ τούτου να περιοριστεί ο συνολικός όγκος του ελληνικού προγράμματος.

Μητσοτάκης:«Η Ελλάδα θα ήταν καλύτερη αν εφαρμόζονταν αυτά που έλεγε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης»



 
 Στρατιώτης του κόμματος ανεξαρτήτως αποτελέσματος στη διαδικασία... για την ανάδειξη νέου προέδρου δεσμεύτηκε πως θα μείνει ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε εκδήλωση στο Επιμελητήριο Αγρινίου, υπογραμμίζοντας πως η η ενότητα της ΝΔ δεν κινδυνεύει από την δημοκρατική διαδικασία για την ανάδειξη προέδρου του κόμματος.

Παρέμβαση συνταγματολόγων για τον Τζιτζικώστα


Παρέμβαση συνταγματολόγων για τον Τζιτζικώστα 

Με τίτλο «Μόνο βουλευτής μπορεί να λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης κατά το Σύνταγμα» δύο συνταγματολόγοι, οι Γιώργος Γεραπετρίτης Αναπληρωτής Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Νομικής Αθηνών και ο Φίλιππος Σπυρόπουλος, Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Νομικής Αθηνών, σε άρθρο τους στην Καθημερινή απαντούν στο ζήτημα αν είναι δυνατόν να υπάρξει μη κοινοβουλευτικός πρωθυπουργός.

7 δισ. ευρώ «αραχνιάζουν» στα διοικητικά δικαστήρια


fakelos

Ενώ η κυβέρνηση ψάχνει με το «φακό» να βρει ρευστό για να βουλώσει τρύπες και να πάρει μία μικρή ανάσα η ελληνική οικονομία, την ίδια ώρα έχουν αδρανοποιηθεί στα ράφια των διοικητικών δικαστηρίων πάνω από 7 δισ. ευρώ. Δεν είναι αστείο! Αυτές είναι οι κοστολογημένες οφειλές χιλιάδων επιχειρήσεων έπειτα από ελέγχους που έγιναν.

Στα νησιά Κέιμαν βρήκαν την offshore της συζύγου του Γιάννου


Στα νησιά Κέιμαν βρήκαν την offshore της συζύγου του Γιάννου 

Της Αθανασίας Αγγελοπούλου

Σύμβαση με offshore εταιρεία που είχε έδρα τον φορολογικό παράδεισο των νησιών Κέιμαν είχε υπογράψει η Σταυρούλα Κουράκουγια την αξιοποίηση των 1,3 εκατ. ευρώ που αποκαλύφθηκε μέσω της λίστας Λαγκάρντ
Η σύζυγος του Γιάννου Παπαντωνίου, αφού έβγαλε τα χρήματα στο εξωτερικό, προχώρησε σε συμφωνία με την εταιρεία HSBC ltd, θυγατρική της ομώνυμης τράπεζας, για τη δημιουργία του trust που ανέλαβε τη διαχείριση του ποσού.

Bloomberg: Το ΔΝΤ πιέζει την ΕΕ για επίσημη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους


Bloomberg: Το ΔΝΤ πιέζει την ΕΕ για επίσημη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους 

Νέο μήνυμα στην Ευρώπη για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους στέλνει ένας ακόμα υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ΔΝΤ, μιλώντας στο Bloomberg.
Συγκεκριμένα ο ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Ταμείου, Ντέιβιντ Λίπτον, υπογράμμισε ότι «Θέλουμε μία διαδικασία για το χρέος ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές.
Για να προχωρήσουμε θέλουμε κάτι περισσότερο από μία γενική διαβεβαίωση ότι το θέμα θα διευθετηθεί, με επαρκείς, συγκεκριμένες λεπτομέρειες για το πώς θα διευθετηθεί ώστε να πειστεί το Ταμείο ότι το ελληνικό χρέος θα μπει σε μονοπάτι βιωσιμότητας».

Ο Ανδρέας Παπανδρέου μέσα από τα μάτια της Μαργαρίτας


 
«Έρωτας και εξουσία» τιτλοφορείται το βιβλίο της Μαργαρίτας Παπανδρέου που...
κυκλοφορεί αυτή την εβδομάδα με πολλές αποκαλύψεις για πολλά μυστικά μιας από τις πιο θρυλικές πολιτικές οικογένειες.

Στα 92 της χρόνια η Μαργαρίτα Παπανδρέου αποφασίζει να αφηγηθεί την ιστορία της ζωής της με τον Ανδρέα Παπανδρέου και να κάνει την ανατροπή στο τέλος αποκαλύπτοντας και τη δική της εξωσυζυγική σχέση που κανείς μέχρι τώρα δεν γνώριζε.

Άδωνις: Καλά κάνουν τόσοι βουλευτές και δεν θέλουν να εκλεγώ πρόεδρος της ΝΔ, γιατί αν βγω, τότε θα πρέπει να λογοδοτήσουν




 

«Θέλω να πω στον κ. Τσίπρα μία κουβέντα. Καταλαβαίνω γιατί με στοχοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ, κάθε μέρα .Καταλαβαίνω, γιατί ο ίδιος έβγαλε ανακοίνωση προχθές εναντίον μου από το Γραφείο Τύπου του, γιατί μίλησαν εναντίον μου ο κ. Τσακαλώτος στην Βουλή, ο κ. Σταθάκης και δεν ξέρω πόσοι άλλοι, που δεν πρόλαβα να παρακολουθήσω. Είμαι τελείως βέβαιος ότι, δεν θέλει καθόλου ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ να εκλεγώ αρχηγός στην Ν.Δ. Και θέλω να τους πω λοιπόν έχουν απόλυτο δίκιο. Πρέπει να κάνουν τα πάντα για να μην εκλεγώ αρχηγός στην Ν.Δ., γιατί εάν εκλεγώ δεσμεύομαι, ότι ο κ. Τσίπρας θα λογοδοτήσει, για την ζημιά που έκανε στην χώρα», Τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξη τύπου στα Ιωάννινα

Ο Αντώναρος για τις εσωκομματικές της ΝΔ: Θα είναι κουτσή εκλογή…

Ο Αντώναρος για τις εσωκομματικές της ΝΔ: Θα είναι κουτσή εκλογή… 

Την αντίθεσή του στη διεξαγωγή των εκλογών για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας χωρίς πρώτα να έχει προηγηθεί συνέδριο εξέφρασε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Καραμανλή, Ευάγγελος Αντώναρος, με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.
«Εκλογή προέδρου κόμματος και. μάλιστα του εκφραστή της Κεντροδεξιάς ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ είναι ....κουτσή εκλογή. Είναι σα να βάζεις το κάρο μπροστά απ' το άλογο», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αντώναρος.

Αντίστροφη μέτρηση για την αξιολόγηση

Αντίστροφη μέτρηση για την αξιολόγηση 

Του Τάσου Δασόπουλου  

Η αντίστροφη μέτρηση για την πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος ξεκίνησε χθες παράλληλα η διαδικασία της ανακεφαλαιοποίηση των εμπορικών τραπεζών η οποία μπήκε από χθες στην τελική της ευθεία.
Οι εκπρόσωποι των δανειστών έχουν ήδη προγραμματίσει τη άφιξή τους στην Αθήνα στις 9 του μήνα με αναμενόμενη ημερομηνία αναχώρησης (και άρα ολοκλήρωσης της αξιολόγησης) την 20η Νοεμβρίου.

Ξανθός για φαρμακεία: Στόχος η ελεγχόμενη απελευθέρωση - ΒΙΝΤΕΟ


Ξανθός για φαρμακεία: Στόχος η ελεγχόμενη απελευθέρωση - ΒΙΝΤΕΟ 

Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, ερωτηθείς για τα φαρμακεία και την Κοινή Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε και προκάλεσε την έντονη αντίδραση των φαρμακοποιών τόνισε ότι «με βάση τη συμφωνία που υπογράψαμε με τους δανειστές είχαμε την υποχρέωση να εκδώσουμε μια υπουργική απόφαση η οποία να ρυθμίζει τις λεπτομέρειες που αφορούν την απελευθέρωση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των φαρμακείων. Άρα το πλαίσιο ήταν δεδομένο».

Η Δεξιά και η Αριστερά: Παρωπίδες για διχασμό και χειραγώγηση των "μαζών'. Γιατί δε μιλάνε μεταξύ τους οι "μονόφθαλμοι";


 
Γράφει ο Γεώργιος Χατζηαθανασίου
 
Οι όροι "δεξιά "και "αριστερά" έχουν σε κάποιο βαθμό ξεπεραστεί από την εποχή, διχάζουν την κοινωνία και ίσως διαιωνίζουν παλαιές νοοτροπίες...

Ο αριστερός και ο δεξιός μπορούν να βρουν κοινή και ρεαλιστική λύση στον λεγόμενο κεντρώο χώρο : Ιδιωτική οικονομία, που συνήθως συνοδεύεται από αυξημένη ευελιξία και παραγωγικότητα, αλλά όχι, φυσικά, σε μία ανεξέλεγκτη ιδιωτική οικονομία. Μια ιδιωτική οικονομία συνοδευόμενη από καλά στελεχωμένους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους, θεσμικό πλαίσιο προστασίας και παροχής κινήτρων παραγωγικότητας για τους εργαζομένους και δίκαιη (αλλά όχι εξοντωτική) φορολόγηση, ώστε να καλύπτονται τα έξοδα της κοινωνικής πρόνοιας. Τα έσοδα μιας παραγωγικής ιδιωτικής οικονομίας, αποτελούν την εγγύηση χρηματοδότησης της κοινωνικής πρόνοιας και των κρατικών δομών, όταν υπάρχει ένα θεσμικό πλαίσιο με σταθερούς κανόνες και ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Στο στόμα του λύκου ο Τσίπρας για το προσφυγικό με το μυαλό στο μνημόνιο


Στο στόμα του λύκου ο Τσίπρας για το προσφυγικό με το μυαλό στο μνημόνιο 

Στο φουλ βάζει τις μηχανές ώστε να συνδεθεί το προσφυγικό με το μνημόνιο, την ώρα που οι τραγικές εικόνες που έρχονται συνεχώς από το Αιγαίο πιέζουν όλο και πιο πολύ να ασκηθεί πίεση στην ευρωπαϊκή ηγεσία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη «κλειδώσει» επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Άγκυρα, ενώ το προσφυγικό θα τεθεί επί τάπητος και στις επισκέψεις του Πιερ Μοσκοβισί και του Μάρτιν Σουλτς στην Αθήνα.

Έρχονται όλα τούμπα στη Μέση Ανατολή – Ο νέος ηγετικός ρόλος Ελλάδας και Ισραήλ


 Έρχονται όλα τούμπα στη Μέση Ανατολή – Ο νέος ηγετικός ρόλος Ελλάδας και Ισραήλ
Πραγματικά, για πρώτη φορά ένας Πρόεδρος των ΗΠΑ περιφρονεί τόσο κραυγαλέα τον Τούρκο Πρόεδρο.
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει λυσσιάξει με την υποστήριξη που προσφέρουν οι ΗΠΑ στους Κούρδους της Συρίας (YPG) και στο συμμαχικό στράτευμα που αυτοί έχουν συστήσει με Σύρους χριστιανούς (Ασσύριους) και Άραβες δημοκρατικούς, τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Καμία «απάνθρωπη» λύση για τα κόκκινα δάνεια


ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

«Δεν πρόκειται να δεχθούμε μια άδικη και απάνθρωπη λύση για τα ‘κόκκινα δάνεια’, στην οποία επιμένουν οι τεχνοκράτες» διαμηνύει ο πρωθυπουργός μέσω του Έθνους, τονίζοντας πως «καταφέραμε μέσα σε ελάχιστο χρόνο- για πρώτη φορά- να ικανοποιήσουμε 46 από τα 48 προαπαιτούμενα, παρά τις προφανείς δυσκολίες».