Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Οι στόχοι του πρωθυπουργού στην Σύνοδο Κορυφής για το μεταναστευτικό

Στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ε.Ε που θα διεξαχθεί Τετάρτη και Πέμπτη στην Μάλτα θα βρεθεί ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με κεντρική θέση ότι το προσφυγικό ζήτημα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως κοινό ευρωπαϊκό πρόβλημα.

Ντάισελμπλουμ: Συμφωνία έως τη Δευτέρα

O Γερούν Ντάισελμπλουμ τόνισε ότι η κυβέρνηση θα εκπληρώσει όλα τα προαπαιτούμενα έως την ερχόμενη Δευτέρα, ώστε να εκταμιευθεί στη συνέχεια η δόση των 2 δισ. ευρώ και τα 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Στο ΣτΕ ο συμβιβασμός του Ελληνικού Δημοσίου με τη Siemens

Στο ΣτΕ ο συμβιβασμός του Ελληνικού Δημοσίου με τη Siemens
Το Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ’ αριθ. 3930/2015 απόφασή του παρέπεμψε στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου να κρίνει την συνταγματικότητα και τη νομιμότητα της "συμφωνίας συμβιβασμού" που ολοκληρώθηκε το 2012 μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Siemens.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η «συντροφική» σχέση του κυρίου Πανούση με τον κύριο Σταύρο Ψυχάρη

Μία στενή σχέση υπάρχει ανάμεσα στον διαχρονικά ισχυρό άνδρα του ΔΟΛ και τον κύριο Γιάννη Πανούση. Ένας δεσμός που όσο φαίνεται να αλλάζουν οι καιροί, δυναμώνει, έτσι όπως πρέπει σε μία πραγματική φιλία που την σφυρηλατούν οι κακουχίες.

Συνηγόρος του πολίτη: Αδυνατεί η πολιτεία να προστατεύσει τα παιδιά

Συνηγόρος του πολίτη: Αδυνατεί η πολιτεία να προστατεύσει τα παιδιά
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Αποκαλυπτικά και άκρως απογοητευτικά στοιχεία για το ποσοστό των παιδιών που καταλήγουν σε ιδρύματα, λόγω των αδυναμιών του συστήματος παιδικής προστασίας αλλά και της αδιαφορίας της πολιτείας να προφυλάξει τις αθώες ψυχές τους, έφερε στο φως η έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη για το 2014, που παρουσιάστηκε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ – SOS ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ – ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ

11221600_888645627851042_6239887587960527560_n
Πριν απο λίγες ώρες λάβαμε την κατωτέρω ειδοποίηση σε μορφή επιστολής, από φίλο της σελίδας μας με το ψευδώνυμο «Γεώργιος Γεωργίου».
Απ” ότι φαίνεται, ο κ.Γεώργιος Γεωργίου είναι καλά δικτυωμένος άνθρωπος και γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα γύρω από το θέμα της Ι.Μ. Εσφιγμένου Α.Ο. Άθω.

Μπορεί να καταρρεύσει η Ευρωπαϊκή Ένωση;

shutterstock_105421493-630x400
Μέχρι σήμερα μια Ευρώπη χωρίς την Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν αδιανόητη. Ωστόσο πυκνώνουν οι φωνές εκείνων που προειδοποιούν πλέον ανοιχτά για πιθανή διάλυση του ευρωπαϊκού οράματος. Ανάμεσά τους και ο Ζαν Άσελμπορν, όπως αναφέρει σε άρθρο της η Deutsche Welle.

Aποκλειστικές πληροφορίες: Νέος πρόεδρος στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ο καθηγητής Χαράλαμπος Γκότσης

GOTSIS
Ο καθηγητής Χαράλαμπος Γκότσης είναι ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, o διορισμός του κ. Γκότση υπογράφηκε από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και αναμένεται τις επόμενες ημέρες να κληθεί για ακρόαση από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

To τελευταίο "χαρτί" της ΑΟΖ και των κοιτασμάτων φυσικού αερίου ετοιμάζεται να παίξει η κυβέρνηση...

ΠΩΣ ΟΙ ΤΡΟΪΚΑΝΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΑΝ ΝΑ ΠΕΡΙΛΑΒΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ ΣΤΟ 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ - ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΡΕΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ...
To "χαρτί" της ΑΟΖ και της έναρξης ερευνών προς εύρεση υδρογονανθράκων, νότια της Κρήτης ετοιμάζεται να παίξει η κυβέρνηση σε μια τελευταία προσπάθεια να αποτραπεί η ολική οικονομική καταστροφή και να αλλάξει το οικονομικό κλίμα στην χώρα, αναφέρει έγκυρη πηγή από το Μαξίμου. 

Η Ευγενία και ο... πασίγνωστος Πόντιος(φωτο)



Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έγινε στο άγαλμα του Βενιζέλου, "προκειμένου να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα από τον ποντιακό ελληνισμό" για το θέμα της Γενοκτονίας των Ποντίων πραγματοποίησε, απόψε, στο άγαλμα του Βενιζέλου, η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος".

Τι ζητούν οι Ευρωπαίοι για να «ξεκλειδώσουν» 10 συν 2 δισ. ευρώ

Τι ζητούν οι Ευρωπαίοι για να «ξεκλειδώσουν» 10 συν 2 δισ. ευρώ
Χαμηλοί τόνοι και θετικό κλίμα επικράτησαν στη συνεδρίαση του Eurogroup, που τελικά δεν έδωσε χρήματα στην Ελλάδα.
Ωστόσο, κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί μέσα στην επόμενη εβδομαδα.
Στόχος πια είναι να εκταμιευτούν 10 δισ. ευρώ για τις τράπεζες και 2 δισ. ευρώ ταυτόχρονα.
Το αργότερο έως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα πρέπει να έχουν κλείσει οι εκκρεμότητες των προαπαιτούμενων για τη δόση των 2 δισ. ευρώ, ώστε να επικυρωθεί η εκταμίευσή τους μετά από συνεδρίαση του EuroWorking Group και του ESM ανέφερε στις δηλώσεις του μετά το τέλος του Eurogroup ο Γ. Ντάισελμπλουμ.

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Ε.Τσακαλώτος μετά το Eurogroup: ''Είμαστε θύματα της δικής μας επιτυχίας''

αχύτερα από το αναμενόμενο προχωρά η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών. Αυτό τόνισαν τόσο ο Γερούν Ντάισελμπλουμ όσο και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Σε αυτό το γεγονός απέδωσε ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών τη νέα πίεση προς την Αθήνα, για να επιταχύνει τις διαδικασίες που θα φέρουν τη συμφωνία με τους Θεσμούς.

Ο νέος υπεύθυνος Τύπου του Κώστα Καραμανλή

Και επισήμως υπεύθυνο Τύπου στο πολιτικό του γραφείο, όρισε με αποφαση του, ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην προεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής. Πρόκειται για τον δημοσιογράφο-επικοινωνιολόγο και επι χρόνια στενό συνεργάτη του, Βασίλη Παπαδημητρίου. 

Ανοίγει ο δρόμος για... εξώσεις πρώην πρωθυπουργών- Καταργούνται θέσεις μετακλητών υπαλλήλων!

Ομόφωνα ψηφίσθηκαν από την Ολομέλεια, οι πρώτες μετά πολλά χρόνια, αλλαγές στον Κανονισμό της Βουλής που εισηγήθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Μεταξύ άλλων, αφορούν τη σταδιακή απομείωση του αριθμού των μετακλητών και αποσπασμένων υπαλλήλων στα γραφεία πρώην Πρωθυπουργών, Προέδρων της Βουλής καθώς και τη μεταστέγαση εκτός του ιστορικού κτιρίου σε άλλα γραφεία που νοικιάζει η Βουλή των πρώην Πρωθυπουργών, μετά από δύο κοινοβουλευτικές περιόδους που δεν έχουν επανεκλεγεί βουλευτές.

H διπλή απάντηση του Άδωνι στον...Βελουχιώτη του Τσίπρα(φωτο)


Λίγες μόνο ημέρες μετά την εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα στα έδρανα της Βουλής κρατώντας ανά χείρας ένα βιβλίο με αναφορά στον Άρη Βελουχιώτη και στην πορεία του μετά την Συμφωνία της Βάρκιζας, ήρθε η απάντηση από τον Άδωνι και μάλιστα εις διπλούν...
Ο υποψήφιος για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατιας εμφανίστηκε στην Βουλή κρατώντας στα χέρια του τα απομνημονεύματα του «αντιπάλου» Ναπολέοντα Ζέρβα. 

Την Παρασκευή κάνουν έξωση στη ΝΔ από τη Συγγρού – 4 χρόνια απλήρωτα ενοίκια

Την Παρασκευή κάνουν έξωση στη ΝΔ από τη Συγγρού – 4 χρόνια απλήρωτα ενοίκια
Την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου τίθεται σε εφαρμογή η δικαστική απόφαση έξωσης της Νέας Δημοκρατίας από το κτίριο της Συγγρού.

Η διαχειρίστρια εταιρεία του ακινήτου προσέφυγε με αγωγή εναντίον του Αντώνη Σαμαρά, την οποία και κέρδισε τον Ιούνιο. Τότε όμως, λόγω των capital controls, δεν μπορούσε να εκτελεστεί.

"Τζέτμαν": Εντυπωσιακή πτήση του ανθρώπου ρουκέτα δίπλα από αεροσκάφος [Βίντεο]

tzetman entyposiaki ptisi tou anthropou rouketa dipla apo aeroskafos video
Ο Ελβετός πιλότος Ιβ Ρόσι γνωστός και ώς «Τζέτμαν» μαζί με τον Βινς Ρεφέ μάγεψαν!Φόρεσαν τα αεροδυναμικά κουστούμια τους με τους τέσσερις κινητήρες τούρμπο και σαν υπερήρωες έσκισαν τους αιθέρες πάνω από το Ντουμπάι.

ΦΩΤΟ: Τι είπαν Τσίπρας - Φερχόφστατ;

ΦΩΤΟ: Τι είπαν Τσίπρας - Φερχόφστατ;

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υποδέχθηκε σήμερα στο γραφείο του τον Πρόεδρο της ομάδας της Συμμαχίας Φιλελεύθερων και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Γκυ Φερχόφστατ.

ΕΛΛΗΝΕΣ μη ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΙΠΟΤΑ… ΑΥΤΟΣ που θα μας ΣΩΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ… ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΛΕΣΟΥΜΕ

ΚΙ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ…
Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΕ ΕΔΩ!
ΟΠΟΥ κι ἂν πᾶμε, ἀγαπητοί μου, κάθε λαὸς ἔχει τὴ θρησκεία του· καὶ οἱ Τοῦρκοι, καὶ οἱ Κινέζοι, καὶ οἱ Ἰάπωνες, καὶ οἱ ῾Ρῶσοι, καὶ οἱ Ἀ­φρικανοί, καὶ οἱ Εὐρωπαῖοι, καὶ οἱ Ἀμερικανοί, ὅλοι παντοῦ σὲ κάτι πιστεύουν ποὺ τὸ λένε θεό. Δὲ νοεῖ­ται ἄν­θρωπος ἄθεος. Κι ἂν καμμιὰ φο­ρὰ κάποιος κάνῃ τὸν ἄθεο, ὅταν βρεθῇ σὲ κίνδυ­νο θυμᾶ­ται τὸ Θεό, ἀπὸ ἀνάγκη ὅμως τότε.