Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Πειραιώς Σεραφείμ: Ψευδοσύνοδος η Πανορθόδοξη και τορπίλλη στα θεμέλια της πανορθοδόξου ενότητος


Πειραιώς Σεραφείμ: Ψευδοσύνοδος η Πανορθόδοξη και τορπίλλη στα θεμέλια της πανορθοδόξου ενότητος 

Ευθείες βολές κατά του Οικουμενικού Πατριάρχη εξαπολύει σε ανακοίνωσή του ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ με αφορμή την Σύναξη των Ιεραρχών του Οικουμενικού Θρόνου και την επερχόμενη Πανορθόδοξη Σύνοδο.  
Ακολουθεί ολόκληρη το μήνυμα: 

ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΜΠΛΟΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΟΠΩΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ, ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ?

 
 Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
 
Ο Έλληνας πρωθυπουργός στην σύνοδο Ευρωπαϊκής Ένωσης Τουρκίας για το προσφυγικό στις Βρυξέλες, απευθύνθηκε και πολύ σωστά στον Τούρκο συνάδελφο του τονίζοντας πως, «Ευτυχώς που οι Έλληνες πιλότοι δεν είναι τόσο νευρικοί όπως οι δικοί σας με τους Ρώσους», αναφερόμενος στις παραβιάσεις των Τούρκων στον εναέριο χώρο του Αιγαίου.

Έρευνα: Η Τουρκία, ο ISIS και τα νέα δεξαμενόπλοια της οικογένειας Ερντογάν

erdogan2 

ΜΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΕ ΗΠΑ ΚΑΙ ΛΟΝΔΙΝΟ, ΟΙ ΓΙΟΙ ΚΑΙ Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΝΟΥΝ ΜΠΙΖΝΕΣ ΜΕ ΤΗΝ «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ» ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ – ΠΟΙΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ISIS
Ενώ οι σχέσεις Ρωσίας Τουρκίας κινούνται σε τεντωμένο σκοινί, στις αποκαλύψεις από την γειτονική Τουρκία για τις σχέσεις της οικογένειας Ερντογάν με τον ISIS, έρχονται να προστεθούν… νέα δεξαμενόπλοια με σημαία Μάλτας που μεταφέρουν πετρέλαιο από την Συρία στην Ευρώπη, διορισμοί υπουργών και κυβερνητικών στελεχών σε θέσεις κλειδιά και απίστευτοι τζίροι…

«Μαύρα» στοιχεία: Αυξήθηκαν οι Έλληνες με ψυχικές νόσους!


«Μαύρα» στοιχεία: Αυξήθηκαν οι Έλληνες με ψυχικές νόσους! 

Σημαντικά αυξήθηκαν οι άνθρωποι που πάσχουν από ψυχικά νοσήματα ενώ παράλληλα αύξηση παρατηρείται και στα ποσοστά αναπηρίας αλλά και του καρκίνου όπως δείχνει μελέτη που πραγματοποιήθηκε για τους κατοίκους του Ρεθύμνου.
Η μελέτη έγινε από την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου για το προφίλ της αναπηρίας και τα χαρακτηριστικά που αυτό εμφανίζει την τελευταία τετραετία 2010 -2014.

Ελληνορωσική συνεργασία και στον τουρισμό


ελληνορωσική σημαία 

Μία ελληνορωσική συνεργασία στον τουριστικό τομέα, που στόχο θα έχει να επισκέπτονται κρουαζιερόπλοια τα οποία θα μεταφέρουν Ρώσους τουρίστες, από το λιμάνι του Σότσι τη Θεσσαλονίκη, με ενδιάμεσο σταθμό την Κωνσταντινούπολη, βρίσκεται στα «σκαριά»

Παιδιά και Διαδίκτυο: Συμβουλές ασφαλούς χρήσης προς τους γονείς


Παιδιά και Διαδίκτυο: Συμβουλές ασφαλούς χρήσης προς τους γονείς 
 Λευτέρης Ξυκομηνός

Καθώς η τεχνολογία καταλαμβάνει όλο και μεγαλύτερο ρόλο στην καθημερινότητα, πολλοί γονείς καλούνται ανάμεσα στο πλήθος των καθηκόντων τους, να εντάξουν και την σωστή προετοιμασία των παιδιών τους ώστε να χρησιμοποιούν με ασφάλεια το Διαδίκτυο. Ωστόσο, πολλοί ενήλικες, παρόλο που διαθέτουν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε συσκευές, παραδέχονται ότι η κατανόηση τους για τον ψηφιακό κόσμο δεν είναι στα επίπεδα που θα ήθελαν – για παράδειγμα, το 20% των ενηλίκων στο Ηνωμένο Βασίλειο παραδέχεται απουσία βασικών online δεξιοτήτων.

«Παράθυρο» ενίσχυσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας αφήνει το Μαξίμου


 

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ενισχυθεί η κυβερνητική πλειοψηφία άφησε η Όλγα Γεροβασίλη, με νέα δήλωσή της στο real.gr. Παρά την αποτυχία του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών το Σάββατο, το Μέγαρο Μαξίμου στέλνει μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση θέλοντας να προλάβει τα σενάρια περί «αριστερής παρένθεσης».

Τα διεθνή ΜΜΕ κατακεραυνώνουν τον Ερντογάν... Κι όμως η Ευρώπη τον "χρύσωσε"...


Η Ε.Ε «χρυσώνει» την Τουρκία για το προσφυγικό, αναθερμαίνοντας... τη συζήτηση για την ενταξιακή της πορεία, την ώρα που το καθεστώς Ερντογάν συνεχίζει να παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και να «φιμώνει» τα αντιπολιτευόμενα τουρκικά ΜΜΕ, γράφει ο διεθνής Τύπος.

Παραιτείται ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ


 

Να παραιτηθεί από τη θέση του ως επικεφαλής του ΣΔΟΕ, φέρεται πως αποφάσισε, ο Παναγιώτης Δανής. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, έστειλε επιστολή με την παραίτησή του στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Σοκ! Οι ΗΠΑ λένε πως ξέρουν ποιο θα είναι το επόμενο χτύπημα των Τζιχαντιστών και είναι σε λίγες ώρες...


Σε ανακοίνωσή της η πρεσβεία των ΗΠΑ... τονίζει ότι είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί επίθεση στην πόλη τις επόμενες 48 ώρες
Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Καμπούλ προειδοποίησε σήμερα ότι έχει «σοβαρές ενδείξεις» για ενδεχόμενη επίθεση στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν.

Πότε θα αρθούν τα capital controls σύμφωνα με την Κατσέλη!

Πότε θα αρθούν τα capital controls σύμφωνα με την Κατσέλη! 

Η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη, εκτιμά πως το πρώτο εξάμηνο του 2016, θα σημειωθεί η σταδιακή άρση των capital controls.

Το Κρεμλίνο «έφτυσε» τον Ερντογάν – Εμπρηστικές δηλώσεις Νταβούτογλου!


Το Κρεμλίνο «έφτυσε» τον Ερντογάν – Εμπρηστικές δηλώσεις Νταβούτογλου! 

Ο πρόεδρος Πούτιν δεν θα συναντηθεί με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Μπουρζέ της Γαλλίας όπου διεξάγεται η διάσκεψη για το κλίμα, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου και διευκρίνισε ότι δεν έχει προγραμματιστεί καμία συνάντηση μεταξύ των δύο ανδρών.
Σε απάντηση πετάχτηκε η κουτοπόνηρη «αλεπού», ο Αχμέτ Νταβούτογλου, και δήλωσε ότι η κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού ήταν πράξη άμυνας της Τουρκίας επειδή παραβιάστηκε ο εναέριός της χώρος. Αναφέρεται σε εκείνα τα «μοιραία» 17 δευτερόλεπτα που παραβιάστηκε η Τουρκία…

Mπακογιάννη: Η ΝΔ δεν κινδυνεύει από διάσπαση, κινδυνεύει από διάλυση


ntora 


Τον κώδωνα του κινδύνου ότι «η ΝΔ δεν κινδυνεύει σήμερα από διάσπαση. Κινδυνεύει από διάλυση» κρούει η Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στη Real News, ενώ καταγγέλλει συμφέροντα που επιθυμούν τη διάλυση του κόμματος.
«Δεν είναι η ώρα να τα ονοματίσω, αλλά εάν συνεχίσουν την «ευγενή» τους προσπάθεια, θα το κάνω» προειδοποιεί.

Οι «νευρικοί πιλότοι» και το «πνεύμα των ημερών» «Αερομαχία» Τσίπρα-Νταβούτογλου στο Twitter! Ανταλλαγή «πυρών» μέσω social media.

tsipras ntav 


«Το σχόλιο για τους πιλότους δεν συνάδει με το πνεύμα των ημερών. Ας επικεντρωθούμε στη θετική μας ατζέντα». Με αυτή τη φράση απάντησε ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, μέσω twitter, στο μήνυμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τις τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο.