Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Η βεβήλωση της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ¨τινάζει στο αέρα¨ την Οικουμενικότητα της Συνόδου στην Κρήτη;

thumbnail_φωτο
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Μήπως αυτή η Σύνοδος δεν έπρεπε να λέγεται Οικουμενική αλλά Γεωπολιτική;

Μήπως θα έπρεπε να αναδείξει και την πρόσφατη χορεία των μαρτύρων και πολλών εξ αυτών Αγίων της Εκκλησίας μας των αγρίως σφαγιασθέντων και τελειωθέντων φίλων του ΧΡΙΣΤΟΥ υπό των αλλόπιστων στην Συρία-Ιράκ και αλλαχού;


Τα στρατηγικά πυρηνικά έχουν βγει στην επιφάνεια της γης για να αναμετρηθούν στο θανατηφόρο αποτέλεσμα τους επί

της ανθρωπότητας… και οι εκκλησιαστικοί άνδρες συνέρχονται σε Μεγάλη Σύνοδο στην Κρήτη.

Η ΑΓΙΑ ΣΟΓΙΑ ως πνευματικό και πολιτισμικό καθίδρυμα και ως υποθηκοφυλακείο των Δογμάτων και των Θεόπνευστων αποφάσεων των προηγούμενων Οικουμενικών Συνόδων ( έστω και αν πλείστες από αυτές δεν έγιναν εκεί) ΒΕΒΗΛΩΝΕΤΑΙ ξεδιάντροπα στα μάτια της Οικουμένης δίχως να αντιδρά αυτή αποτελεσματικά στον φανατισμό του Ισλάμ που γιγαντώνεται στις μέρες μας …και οι εκκλησιαστικοί άνδρες συνέρχονται σε Μεγάλη Σύνοδο στην Κρήτη.

Την προετοίμαζαν πολλές δεκαετίες και σήμερα κινδυνεύει να γίνει και να χαρακτηριστεί στο πιθανό επίπεδο μιας Τοπικής Συνόδου μετά την αποχώρηση σχεδόν του συνόλου των Σλαβικών Πατριαρχείων συμπεριλαμβανομένου πιθανώς υπό όρους και αυτού του Ρωσικού που διαποιμαίνει τον μεγαλύτερο πληθυσμιακό όγκο της Οικουμενικής Ορθοδοξίας.

¨ Ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά η έκτακτη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας, υπό την προεδρία του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κυρίλλου.

Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας απευθυνόμενος προς τα Μέλη της Ιεράς Συνόδου, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Συγκεντρωθήκαμε σήμερα για να συζητήσουμε τα δύσκολα θέματα που σχετίζονται με ότι συμβαίνει γύρω από την σύγκληση της Αγίας Συνόδου.»

«Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι ήδη Εκκλησίες αρνούνται να συμμετάσχουν στην Σύνοδο, διαμαρτυρόμενοι για τα έγγραφα των κειμένων, ζητώντας σχετικές τροπολογίες» πρόσθεσε ο Πατριάρχης Κύριλλος.

Επίσης ο Πατριάρχης Μόσχας ενημέρωσε τα Μέλη ότι «η πρόταση μας απορρίφθηκε, και ως εκ τούτου, πρέπει να λάβουμε μια τελική απόφαση σχετικά με την συμμετοχή της Ρωσικής Εκκλησίας στην Αγία Σύνοδο.»

Πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι η Ρωσική Εκκλησία έθεσε όρο για να συμμετάσχει, να μετατεθεί η ημερομηνία της σύγκλησης της Αγίας Συνόδου.¨ Αιμίλιος Πολυγένης Romfea.gr. Δευτέρα, 13 Ιούνιος 2016

Και αν τα αποχωρήσαντα Πατριαρχεία έχουν ενστάσεις στην θεματολογία των πνευματικών και εκκλησιαστικών προβλημάτων που πρόκειται να εξεταστούν, πίσω από αυτές τις διαφοροποιήσεις τους κρύβονται μείζονες γεωπολιτικές διαφορές και γεωστρατηγικές εισπηδήσεις , μάλιστα τόσο έντονες που ο πιστός Ορθόδοξος θα έμενε αινεός και θα σκανδαλιζόταν.

Φρόντισαν όμως οι Τούρκοι εκπροσωπώντας το ριζοσπαστικό ισλάμ να σκανδαλίσουν και να προκαλέσουν την Οικουμενική Ορθοδοξία βεβηλώνοντας την ιερότητα και την πνευματικότητα του χώρου της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ.

Και το έκαναν αυτό για δώσουν το δικό τους μήνυμα στις εκκλησιαστικές κεφαλές της Ορθοδοξίας διαμηνύοντας σε αυτές.

¨ Οικουμενικές Σύνοδοι πάντα γινόταν με Πρόεδρο τον Αυτοκράτορα της Αν. Ρωμαίικης Αυτοκρατορίας και όχι μόνο με Πατριάρχες και Αρχιερείς και τώρα πρέπει να σας λείψουν οι ιστορικοί συναισθηματισμοί για την αναβίωση της ¨

Οι αλλόπιστοι γνωρίζουν πολύ καλά τι παίζεται στο επίπεδο της Παγκοσμιοποίησης και της Πανθρησκείας και τρέχουν

να προκαταλάβουν θέσεις για να γίνει η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ μόνιμα τζαμί.

Οι Ρώσοι με το πόθο της Τρίτης Ρώμης και με έντονο το συναίσθημα της αγανάκτησης για την βεβήλωση της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ το οποίο πρόκειται να αποκορυφωθεί μετά το πέρας της Συνόδου της Κρήτης με πολλούς τρόπους κρατούν τις επιφυλάξεις τους.

Οι Δυτικοί και η κεφαλή τους ο Πάπας ήταν και οι μόνοι που χάρηκαν ενδόμυχα από την βεβήλωση της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ διότι μια τέτοια ενέργεια παραμονή σύγκλισης της Μεγάλης Συνόδου της Κρήτης με όλα τα λειτουργικά προβλήματα της απαξιώνει τον τυχόν συναισθηματικό χαρακτηρισμό της ως Οικουμενικής που θα έδινε μια ιστορική ανάταση έστω και τύποις στην καθημερινότητα μας με το πάλαι ποτέ Βυζάντιο.

Πίσω από αυτές τις εκκλησιαστικές υπαναχωρήσεις και τις βιασύνες κρύβεται η υποχθόνια ηχοβολή του παγκόσμιου πολέμου που έρχεται ολοταχώς που προφητεύθηκε και προαναγγέλθηκε.

Πίσω από αυτόν τον κατασκανδαλισμό του μικρού Ποιμνίου κρύβεται το απ αιώνων σχέδιο του ΑΓΙΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ να βγάλει τον άνθρωπο από τα αδιέξοδα που του έστησαν το αντίχριστο-παμβέβηλο και αιρετιάζων πνεύμα του κατ εξοχήν ανθρωποκτόνου και των επισήμων οργάνων του.

Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου