Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Οι Ρώσοι το πήραν σοβαρά με την βεβήλωση της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ και αποφάσισαν «να αναδυθούν» στον Βόσπορο μια ώρα αρχύτερα!


# 

Το να αναδυθούν κρατήστε το διότι οι Ρώσοι φαίνεται κατέχουν τέτοια υποβρὐχια τεχνολογία που είναι ικανή να κάνει τους τούρκους να βλέπουν ξανθά φαντάσματα να αναδύονται και να κυκλοφορούν στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης.
Και γιατί τα πήραν οι Ρώσσοι στο κρανίο με την αποτρόπαια βεβἠλωση της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ με την τηλεοπτική αναμετάδοση της ανάγνωσης του κορανίου μέσα σε αυτήν;
Γνωρίζουν πολύ καλά ότι αυτή η ενέργεια που μας οδηγεί πίσω ολοταχώς στον Οθωμανικό Μεσαίωνα ξεκίνησε στις 6 Ιουνίου του 2016 με σκοπό να κρατήσει όχι μόνο για την περίοδο του Ραμαζανίου αλλά ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.

ΠΟΥ είσαι πολιτισμένη ανθρωπότητα που κόπτεσαι για την ανάδειξη και την προστασία των πολιτισμικὠν πνευματικών μνημείων;
Όχι απλώς είναι απούσα ,αλλά και χάρηκαν όλοι τους διότι τους δόθηκε μια ευκαιρία να μαγαριστεί μπροστά στα μάτια της Οικουμένης το πλέον εκλεπτυσμένο αρχιτεκτονικό –πνευματικό μνημείο της χιλίοχρονης διαδρομής της διαχρονικής Ρωμιοσύνης.
Αυτοί όμως που δεν χάρηκαν είναι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί όπου γης.
Και αυτή που τρίζει πλέον ανοικτά τα δόντια της είναι η ρωσική στρατιωτική υπερ-μηχανή που φουλάρει…και προδιέγραψε μόλις πριν λίγες ώρες του ΤΕΛΟΣ του επίσημου εκπροσώπου των ανθρωπίνων γενοκτονιών που βρίσκεται στο πρόσωπο της Τουρκίας.
¨ Λαβρόφ προς Τουρκία: Έρχεται το τέλος σας!¨
¨Γι άλλη μια φορά ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, ο Σεργκέι Λαβρόφ, στέλνει ηχηρό μήνυμα στους προκλητικούς Τούρκους με πρωτοφανείς δηλώσεις για το ίδιο το μέλλον της χώρας τους που τους προκαλούν μεγάλη ταραχή.
Μιλώντας στο ρωσικό κανάλι Rossiya 1 ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας υποστήριξε ότι η υπερφίαλη εξωτερική πολιτική της Τουρκίας τα τελευταία χρόνια με τις ατελείωτες προκλήσεις της οδηγεί αυτή την χώρα σε οριστική διάλυση και επαίνεσε την Γερμανία ότι με την απόφαση της αυτή αναγνώρισε το ιστορικό παρελθόν και έδωσε ηχηρό χαστούκι στην Τουρκία ενώ είναι μια καλή αφετηρία για την βελτίωση των σχέσεων της με την Ρωσία.
Αφορμή για τις νέες δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών έδωσε η ψήφιση από το γερμανικό κοινοβούλιο της αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων και όχι μόνο από τους Οθωμανούς και τους Κεμαλικούς.
Όπως αναφέρεται ο Λαβρόφ, σχολιάζοντας αυτή την ιστορική όπως χαρακτήρισε απόφαση του γερμανικού κοινοβουλίου δήλωσε ότι είναι η απαρχή της πλήρης απομόνωσης της Τουρκίας και της διάρρηξης των σχέσεων της με την Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ τα έχει χαλάσει και με τις ΗΠΑ και αυτό είναι η απαρχή του τέλους για την χώρα αυτή.

Η πονηριά του Σουλτάνου έχει συνέχεια .
Τι διαφήμισε μια βδομάδα πριν την αποτρόπαια σημερινή βεβήλωση της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ στα χάρτινα τείχη που στήθηκαν για πρώτη φορά από σύστασης του οθωμανικού-τουρκικού κράτους;

Διαφήμισε και έγραψε τρεις φορές το γράμμα Y.
YENiDEN –DiRiLiS – YENiDEN- YuKSELiS
Που σημαίνει:
¨ΕΚ ΝΕΟΥ ανάσταση ( ανόρθωση της οθωμανικής αυτοκρατορίας) –ΕΚ ΝΕΟΥ ανάβαση ( κατάληψη της Πόλεως ) .
ΚΑΙ ΑΥΤΟ το έκανε σήμερα με την βεβήλωση της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ.
Αλλά την πάτησε με αποτέλεσμα ο σουλτάνος να αποδειχτεί ο καλύτερος διαφημιστής των προφητειών για την ΠΤΩΣΗ της ΠΟΛΗΣ.

ΔΙΟΤΙ ερμήνευσε τον ΛΕΟΝΤΑ τον ΣΟΦΟ
Ο Λέων ΣΤ΄ ο Σοφός (19 Σεπτεμβρίου 866 – 11 Μαΐου 912) ήταν Βυζαντινός αυτοκράτορας από το 886 έως το 912.
Γεννήθηκε το 866 και ήταν γιος του ιδρυτή της Μακεδονικής δυναστείας Βασιλείου Α΄.
Διακρίθηκε ως δόκιμος συγγραφέας και ενθουσιώδης ρήτορας. Ολοκλήρωσε το ευρύ νομοθετικό και διοικητικό έργο του πατέρα του, στο οποίο βοήθησε και η βαθιά του μόρφωση. Με διαταγή του κωδικοποιήθηκαν οι νόμοι στα 60 βιβλία των «Βασιλικών», που εκδόθηκαν τα πρώτα χρόνια της βασιλείας του και αναφέρονται στο Δημόσιο Εκκλησιαστικό, Αστικό και Ποινικό Δίκαιο. Με επιμέρους προβλήματα ασχολούνται οι 113 «Νεαραί» πολλές από τις οποίες απευθύνονταν στο Στυλιανό Ζαούτζη. Το 912 ολοκληρώθηκε και εκδόθηκε το «Επαρχικόν Βιβλίον», ή «Βιβλίον του Επάρχου», το οποίο αποτελεί συλλογή κανόνων σχετικών με την οργάνωση της βιοτεχνίας και του εμπορίου στην Πρωτεύουσα.¨

Ο ΛΕΩΝ ο Σοφός δεν ήταν Άγιος της Εκκλησίας μας αλλά μαζί με τις προσωπικές ατέλειες του είχε την συνήθεια να συγκεντρώνει ΧΡΗΣΜΟΥΣ-ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ από τους ΑΓΙΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ της εποχής του.
ΕΤΣΙ μας διέσωσε τον παρακάτω χρησμό :
Για να τον επαληθεύσει ο Ερντογάν
Τι λέει ο ΧΡΗΣΜΟΣ του Λέοντος του Σοφού :
3β’ Εξουσία
¨Ουαί σου πόλις επτάλοφε, όταν το εικοστόν
Στοιχείον ευφημίζεται εις τα τείχη σου.
Τότε ήγγικεν η πτώσις και η απώλεια
των δυναστών σου…¨

Στην σημερινή Ελληνική Αλφάβητο το εικοστόν στοιχείον –γράμμα της αλφαβήτου είναι το Y.
Και ο Ερντογάν όχι μόνο επαληθεύει στις ημέρες μας μεγαλοπρεπώς τον ΧΡΗΣΜΟ αυτό αλλά συνεχίζει να προκαλεί Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση
Δρ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου